Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Кефалови 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Кефалови 2013
Бравоmetodid написа:Здравейте колеги, днес при първия ми морски риболов излязоха тез рибоци. Камчия от 12:00 до към 15:30. Поздрави!

-
- вече хвърля и на тежко
Тая вечер дадоха по новините как във варна ври от платерина и илария,тоя път няма как да се скрие.хахахахаБеше лудница от хора,пък тука дори два реда не съм видял за това.Навсякъде по черноморието се лови масово платерина и илария.Хората ловят огромни количества.Само дето не съм видял нищо писано тука де.Аз нямам време за риболов,но се интересувам какво се случва.Наслука на всички
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

незнам дали във варна ври или не но в поморие е пълно капо от където и да го погледнеш.илариите и платерините ги няма.Момчил Димитров написа:Тая вечер дадоха по новините как във варна ври от платерина и илария,тоя път няма как да се скрие.хахахахаБеше лудница от хора,пък тука дори два реда не съм видял за това.Навсякъде по черноморието се лови масово платерина и илария.Хората ловят огромни количества.Само дето не съм видял нищо писано тука де.Аз нямам време за риболов,но се интересувам какво се случва.Наслука на всички
-
- научил се да хвърля
Ври във Варна то... от фарчето което дадоха по новините последно като бях се хващаха мноого редки риби.И после като се прибрах вкуса на тая която бях хванал преди няколко дни от вълнолома беше коренно различен от тая която метнах на скарата от зеления фар, не знам дали само на мен ми е направило впечатление...
На журналист не трябва да се вярва ЗА НИЩО, камо ли за риболов. Накой да видя рибите
Те като видят 20 човека на едно място, става "многохилядното сборище рибари ... колосални количества .... небивало изобилие ...."

-
- разбира нещата
Сверка на въдиците:тегъв риболов, вторник на камъните преди 3-та буна 2 средни платерини и 3 мерни иларии,вчера, сряда, 100% КАПО без никакъв удар.
Червеите трябва да се сменят на всеки5-7 минути !
Типично за този месец!
Да послужи на когото трябва

Да послужи на когото трябва

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
каква е разликата между кефал,платерина и илария?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Абе риба ,като рибаВъдичар67 написа:каква е разликата между кефал,платерина и илария?

Инъче, Мир Богоев е написал Българска Риболовна Енциклопедия.
Мисля ,има я и в електронен вариант.
Та там са описани видовете риба в БГ
Според местните корифеи,иларията е най малкото рибе,после ,като порасне ,става платерина,а като още повече порасне и наедрее става кефал

Митове и легенди

Аз там съм пораснал...
каквато е разликата между кон, магаре и жираф примерно - различни видове с доста общи неща на външен вид. От трите само кефала е сигурен за разпознаване, щото няма жълто петно на хрилните капаци ( но и те са няколко вида).Въдичар67 написа:каква е разликата между кефал,платерина и илария?
атерината, иларията, платерината и кефала са от род кефалови.иларията и платерината си приличат по това, че имат жълто петно на хрилното капаче и по формата на тялото.разликата между двете е, че платерината достига по-големи размери(а това че иларията като порасне става платерина не е вярно)и формата на устата.кефалът са разпознава от далеч.той е по- тъмен, с по-големи очи и няма жълтото петно на хрилото.иначе има и подвидове като магарешка платерина,скална платерина,морски кефал и тънкоуст кефал.
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Незнаех, че атерината е рода на кефала.nikilaaa написа:атерината,......
АТЕРИНА (Гюмюш по гагаудски) , (сребърка), Silverside (Atherina boyeri)
Утре ще търся скалните платерини
да видим има ли ги по нашето крайбрежие.

-
- научил се да хвърля
Днес след обяд на ной иларията изби горе и на плаваща бомбарда се вземаха риби доволно.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
добре де...замятам плаващата бомбарда и чакам да кълве или придърпвам бавно?! А потъващата как действа?
И в 2 та случая придърпваш бомбардата.Въдичар67 написа:добре де...замятам плаващата бомбарда и чакам да кълве или придърпвам бавно?! А потъващата как действа?