яз. Йовковци

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Angier
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

яз. Йовковци

Мнение от Angier »

Привет, колеги!
Предстои ми да ходя на яз. Йовковци и ще ми е за сефте там. Дайте някой съвет за това какъв такъм да си приготвя, каква захранка да взема. Ще съм откъм страната на село Яковци (ако това помага с нещо). До колкото разбрах, в язовира има от всичко, и все пак...
Благодаря предварително!
Мненията са като задниците - всички ги имаме, но не винаги е добре да ги показваме!
shtamsy
новобранец
новобранец

Re: яз. Йовковци

Мнение от shtamsy »

Ами да ти кажа аз вече 2-3 пъти ходих тази година и абсолютно нищо. На ръкава на село Яковци изобщо не си прави труда толкова е обрасло, че ... ...на кратко идеалното място да си хабиш такъмите около моста има няколко що годе прилични места, но от към улов освен аз всички колеги с които съм говорил на място се оплакват, че повече от 2-3 костурчета не са хванали камо ли за нещо повече.
Лично моето предложение е да отидеш на Жребчево.
На слука!
sarmata69
новобранец
новобранец

Мнение от sarmata69 »

Здравейте колеги бях на този красив язовир преди две седмици.Тогава вървяха само бабушки и каракуди основната стръв която трябва да си приготвиш е торен червей може и с белия да имаш успех но малките слънчаци няма да ти дадат мира.Имахме един много сериозен удар на прожина но не успяхме да го извадим за 30 мин. вадене не можахме да разберем каква риба е и като наближи брега се уви в едни храсти и скъса такъма. Относно щуката не е тръгнала още местните я ловят на тапа (слагай метален повод на този язовир е задължителен) за четири дни хванах една щука около 800 грама която си плува свободно. В язовира има още толостолоп и сом.Ако отидеш под моста може да те споходи и някое кефалче.Разрешени са няколко места Вълчовския ръкав ръкава до село Яковци и около моста.Като най добрите места са около моста ако ще ловиш червенопер и каракуди.Бяхме отседнали в един комплекс на брега на язовира който топло ви препоръчвам много топли хора са собствениците и храната е невероятна запознах ме с хората и се разбрахме да се чуваме по телефона и като тръгне щуката да посетим отново. Ако имаш въпроси питай едвали съм описал всичко което те интересува.
Angier
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Angier »

Благодаря ви! Само, ако ми кажете къде се намира тоя "мост" няма да е зле. Мисля все пак да ида там поне да пробвам, и хем да вида еленския балкан - чувал съм, че е много красиво там.
Мненията са като задниците - всички ги имаме, но не винаги е добре да ги показваме!
go6obebeto
новобранец
новобранец

Мнение от go6obebeto »

Здравейте колеги!
Смятам да ходя на Йовковци за 3-4 дена. Надявам се да получа актуална информация относно това каква риба се лови в момента, на кои места, каква стръв, захранка и т.н ?
Досега не съм ходил никога на този красив язовир и моля за съвет къде е най удачно да отида.
мачкай браконера
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”