Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блесни разни всякакви
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Блесни разни всякакви
[quote="Vid"п.п. Това е една от най "дървените" ми блесни и въпреки далекобойността и, все още нямам рибка на нея. Като гледам как ги ловят расперите по Дунава с нея
, явно нашите Маришки распери са от друга порода
[/quote]
Хваща и по Марица само,че до сега само маломерки съм вадил на нея за 12грамовата става въпрос 17-та мое да лови повече

Хваща и по Марица само,че до сега само маломерки съм вадил на нея за 12грамовата става въпрос 17-та мое да лови повече

Относно Лонг Каста, имах 2-ка, имам и 3-ка. 2-ката я скъсах на Марица без подгонване на нея откак съм я заприходил, а на 3-ката преди 2-3 седмици за сефте нещо я барна, май кефал, но до там. Това, че нямам слука на нея не ме отказва пак да си я замятам
Блесната си е страхотна примамка според мен - страхотен каст и листото се върти без проблеми във всякаква вода.
Това, което от опит мога да кажа, че 3-ката идва тежка в отделни участъци на Марица и ако не се върти в бързо дебело течение, при нормална проводка в нормални спокойни участъци и такива със слабо течение, задира в дъното, поради относително не голямата дълбочина на участъците, в които ловя. От там червената окраска на куршума се сваля много бързо от пясъка - все едно си е шкурена
. Така че, препоръчвам, най-добре да се ползва само за дълбоките вирове и участъци с около и над 1,5 метра дълбочина. С 2-ката нямах проблем със задирания и удари по дъното, тя е и 8 грама
Имам чувството, че на Мепсовете се захабяват много лесно куките. Дали щото ги държа по 3-4 блесни в звено на кутийката и от там, или просто с времето си губят остротата си... Има ли нещо такова при вас

Блесната си е страхотна примамка според мен - страхотен каст и листото се върти без проблеми във всякаква вода.
Това, което от опит мога да кажа, че 3-ката идва тежка в отделни участъци на Марица и ако не се върти в бързо дебело течение, при нормална проводка в нормални спокойни участъци и такива със слабо течение, задира в дъното, поради относително не голямата дълбочина на участъците, в които ловя. От там червената окраска на куршума се сваля много бързо от пясъка - все едно си е шкурена

Имам чувството, че на Мепсовете се захабяват много лесно куките. Дали щото ги държа по 3-4 блесни в звено на кутийката и от там, или просто с времето си губят остротата си... Има ли нещо такова при вас

-
- научил се да хвърля
Аз на тройките слагам от тези предпазители, които ги продават в риболовните магазини. За да мога да слагам по няколко блесни в отделение на кутията и да не се оплитат.
- Vid
- кандидат преподавател
Мога да добавя- оригиналните и куки са сравнително малки относно тялото на блесната. Защо? Има епизодични удари, но не и закачени риби?JettroniX написа:Това, което от опит мога да кажа, че 3-ката идва тежка в отделни участъци на Марица и ако не се върти в бързо дебело течение, при нормална проводка в нормални спокойни участъци и такива със слабо течение, задира в дъното, поради относително не голямата дълбочина на участъците, в които ловя. От там червената окраска на куршума се сваля много бързо от пясъка - все едно си е шкурена. Имам чувството, че на Мепсовете се захабяват много лесно куките. Дали щото ги държа по 3-4 блесни в звено на кутийката и от там, или просто с времето си губят остротата си... Има ли нещо такова при вас
Днес лових отново с нея, но на Арда, пак без без резултат. Рибите стръвно атакуваха Мерс Аглия 2-ка и Комета в същия размер, но не и лонгкаста... Имам чувството, че поради теглото си, при плясването му във водата плаши рибите в диапазон 5 м.???? По удачно е човек да погази и се приближи до местостоенето на рибите- в близост до скалите и да пробва с други въртележки, отколкото да замята от брега с лонгкаста.
Това си е мое разсъждение с много въпросителни???????????
п.п. Сега на р.Арда се ловят морунажи- лакътници на блесна, колкото и смешно да ви се струва. Днес улових един такъв..??? Това е изкуство в спин-риболова с блесните, което трябва да се усъвършенства

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Аз лично това съм го усъвършенствувал още преди много години.Vid написа: п.п. Сега на р.Арда се ловят морунажи- лакътници на блесна, колкото и смешно да ви се струва. Днес улових един такъв..??? Това е изкуство в спин-риболова с блесните, което трябва да се усъвършенства
Морунажа се лови отлично на блесна, особено зимата, ако набараш къде се е концентрирало ятото. В бистрата вода се вижда как, провеждайки блесната над ятото, някоя риба се вдига, подгонва и атакува.Навремето, като още не бяхме чували за кеч и релииз, сме правили почти промишлени риболови на морунаж на блесна.
Има една особеност при риболова обаче. На тройката задължително трябва да има снопче червени конци. Иначе ударите са случайност.
Ние като деца ги ловяхме с блесни "СОМ" (невероятни блесни м/у другото), които тунинговахме с конци от мартеница на тройката.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- daniel defoe
- разбира нещата
Тези хубавици са по 4 грама (най-малкия размер).
Някой да ги е мяркал нейде по нашите ширини ?

Някой да ги е мяркал нейде по нашите ширини ?

Ако се съди по тройката, блесната трябва да е на STORM.Само при техните воблери съм виждал такива тройки.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Такива тройки под път и над път . От "европейските" производители Канеле ( Златен лъв ) , Мустад и ВМЦ имат доволно богата гама от тях , и с външна и с вътрешна контра . Ако пък се хвърлим в дебрите на японските производители ...То по принцип новите Борета си се продават без тройки и кой каква им сложи , такава .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- daniel defoe
- разбира нещата
Дали някой е развъртал Traper-ри ? Бих искал да разбера дали работят както трябва? Grazie mille

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Я една бърза консултация за това произведение на изкуството http://www.sigurna-sluka.com/index.php? ... &Itemid=55
Някой въртял ли го е?
Някой въртял ли го е?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Мога да добавя- оригиналните и куки са сравнително малки относно тялото на блесната. Защо? Има епизодични удари, но не и закачени риби?Vid написа:JettroniX написа:Това, което от опит мога да кажа, че 3-ката идва тежка в отделни участъци на Марица и ако не се върти в бързо дебело течение, при нормална проводка в нормални спокойни участъци и такива със слабо течение, задира в дъното, поради относително не голямата дълбочина на участъците, в които ловя. От там червената окраска на куршума се сваля много бързо от пясъка - все едно си е шкурена. Имам чувството, че на Мепсовете се захабяват много лесно куките. Дали щото ги държа по 3-4 блесни в звено на кутийката и от там, или просто с времето си губят остротата си... Има ли нещо такова при вас
Днес лових отново с нея, но на Арда, пак без без резултат. Рибите стръвно атакуваха Мерс Аглия 2-ка и Комета в същия размер, но не и лонгкаста... Имам чувството, че поради теглото си, при плясването му във водата плаши рибите в диапазон 5 м.???? По удачно е човек да погази и се приближи до местостоенето на рибите- в близост до скалите и да пробва с други въртележки, отколкото да замята от брега с лонгкаста.
Това си е мое разсъждение с много въпросителни???????????
Лонгкаста си фАща...

В тоз гьол,риба няма!
Здравейте колеги и колежки. Искам да попитам имате ли някакви отзиви за колебаещите се блесни на ДАМ - съответно интересуват ме моделите DAM Effzett Slim, DAM Effzett Heinz, DAM Effzett Pro Blinker , Stream Silver и Zander Silver. Това са явно някакви нови модели защото още се съм ги засичал в търговската мрежа и се чудя приложими ли са в нашите географски условия.
Моделите DAM Effzett Standard и DAM Effzett Schuppe са ми ясни - имам уловени риби на тях и са ми спечелили доверието.
Но тези новите ме изненадаха защото нито ги бях виждал нито чувал доскоро, когато случайно се загледах в страницата на ДАМ във facebook веднага ме грабнаха визуално и затова питам дали си струва да се позапася с някой от тях?
Моделите DAM Effzett Standard и DAM Effzett Schuppe са ми ясни - имам уловени риби на тях и са ми спечелили доверието.
Но тези новите ме изненадаха защото нито ги бях виждал нито чувал доскоро, когато случайно се загледах в страницата на ДАМ във facebook веднага ме грабнаха визуално и затова питам дали си струва да се позапася с някой от тях?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.
Колега то като има риба каквото и да метнеш ще ти вземе,това го казвам с почти 1-годишен опит в спининга на времето са ги ловкали с лъжица,а сега се чудим кое от кое по-добро 

Така си е,аз съм с малко-повечко опит,около 5 години,но като тази година,таково немане не е било,сигурен съм ,че риба има,но не мога да разбера защо не налита на тези хубави примамки.Fishh написа:Колега то като има риба каквото и да метнеш ще ти вземе,това го казвам с почти 1-годишен опит в спининга на времето са ги ловкали с лъжица,а сега се чудим кое от кое по-добро

И пак да попитам някой опитвал ли е тия блесни на D.A.M. да каже стават ли и струва ли си човек да ги има в кутията си?
Красимир Атанасов написа: В момента изглеждаш като куче,което го сърби цвайтера и със задни крака зад ушите препуска през мегданя.