Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- ivos
- научил се да хвърля
Re: Инфо за р. Струма!
Незнам дали скоро ще ходя в този район, но ако ходя скоро ще си взема спининга и ще се разходя да видя дали мога да ги щракна.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Колеги кво става по тая струма? Днеска слизам към 6 сутринта доло на Покровнишкия мост и има едни дънер до колоните качвам се на него да се разпиша веднага с некой дребосък (естествено пускам обратно в реката) и гледам до дънера 3 парашутки.Нарязах ги веднага, сложих ги в едно шише и ги запалих (запалка и пиратки винаги си нося против кучета).Тръгнах 10 метра надоло гледам още 2 парашутки и и тях ги сполетя същата съдба).Иначе откъм риби, хванах неколко кефали към 25-30 см около 15-20 бройки на чешка нимфа гамарус и скакалец закачен на мухарката (естествен).После тръгнах към вливането на р.Благоевградска Бистрива в Струма там неколко пъти хващам доволно кефали ама беше панаир - човек до човек.После дойде един приятел и поцъкахме малко уклейки с директен.За утре съм се запасил с повече скакалци - големи малки и различни видове та ще им настоявам на кефалюгите.Междудругото кървящи риби нямаше.
- кирил великий
- разбира нещата
Излет на непознато място близко до бунгалата на "Софарма" - Бобошево. Мястото - бряг висок 10 метра над водата; по отвесния склон растяха акации и други храсти. Рибата трябваше да се изтегли отвесно без сак, невъзможно е използването на живарник и дебнеше перманентна опастност от закачване в клоните на дърветата. Ето мястото:

Защото имам яки и дълги пръти - боло 6 метра и фидер 4.40 метра с кошничка 70 гр. и монтаж "патерностер" се престраших да ловя там.

Захраних със смес от тези двете захранки и в кошничката също от тях плюс бели по средата -
.
Ловяха се на изтичане с плувка буре 6 грама черни мрени и кленове. На задържане на плувка близо до брега и с ръката подаване на малко кастери и бели регулярно уклей и говедарка. На фидера по-едри черни мрени. Пишат, че уклеят и говедарката си делели местата във водата - ми не си ги деляха - лапкаха на едно и също място. Ето някои снимки - нямах възможност често да снимам - ръцете ми в захранка, нахални оси ме жилиха три пъти и се въртяха около мен, мухи, че и стършел се завъртя:

.
На снимките болото е извън играта - мрените са закачени на фидера, който е в другата ми ръка докато снимам.
Доволен съм, че нямах откачена мряна или кефал въпреки неудобния, обрасъл, висок и отвесен бряг. Най-често ми се откачаше уклей и много рядко говедарка. Щом един слаб любител като мен хвана към три кила риба за време от 7 часа до 19 часа в неблагоприятни условия и непознато място, значи в Струма около Бобошево има риба и кълве добре.

Защото имам яки и дълги пръти - боло 6 метра и фидер 4.40 метра с кошничка 70 гр. и монтаж "патерностер" се престраших да ловя там.

Захраних със смес от тези двете захранки и в кошничката също от тях плюс бели по средата -

Ловяха се на изтичане с плувка буре 6 грама черни мрени и кленове. На задържане на плувка близо до брега и с ръката подаване на малко кастери и бели регулярно уклей и говедарка. На фидера по-едри черни мрени. Пишат, че уклеят и говедарката си делели местата във водата - ми не си ги деляха - лапкаха на едно и също място. Ето някои снимки - нямах възможност често да снимам - ръцете ми в захранка, нахални оси ме жилиха три пъти и се въртяха около мен, мухи, че и стършел се завъртя:

На снимките болото е извън играта - мрените са закачени на фидера, който е в другата ми ръка докато снимам.
Доволен съм, че нямах откачена мряна или кефал въпреки неудобния, обрасъл, висок и отвесен бряг. Най-често ми се откачаше уклей и много рядко говедарка. Щом един слаб любител като мен хвана към три кила риба за време от 7 часа до 19 часа в неблагоприятни условия и непознато място, значи в Струма около Бобошево има риба и кълве добре.
След земетресениято около Симитли, явно рибата нагоре по реката не се е повлияла от това!кирил великий написа:Излет на непознато място близко до бунгалата на "Софарма" - Бобошево. Мястото - бряг висок 10 метра над водата; по отвесния склон растяха акации и други храсти. Рибата трябваше да се изтегли отвесно без сак, невъзможно е използването на живарник и дебнеше перманентна опастност от закачване в клоните на дърветата. Ето мястото:
.
.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
При хищниците като кефала сома щуката земетресенията имат обратен ефект т.е кълват си рибите.За мирните риби нямам наблядения.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Миналата година след голямото земетресение разбих шараните в Дупница на платения,така че мисля че не им влиаят чак толкова до земетресенията.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

-
- фен клуб-скобар
Браво за снимките на колегата под бунгалата-само да вметна че това място точно там преди години беше унищожително с мрени и скобари диви големи и луди!сега мястото няма нищо общо с музиката, но пак държи мряна!Скобарите по надолу и по нагоре 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- daniel defoe
- разбира нещата
На с. Струма единствено и само бракониери, снощи от 19 ч. до 21 ч. видях 6 парашутиста през 100-тина метра един от друг! Дебилна история ...

-
- фен клуб-скобар
Колегата май се обърка-искаше да каже кеп а не сак !
Последно промяна от DJONI RINGO на Нед Юли 28, 2013 11:51 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- калин кацаров
- сериозен играч
На това място само, че малко по-надолу на завоя при скалистия бряг ми беше първия риболов на Струма преди 25г
, когато се ловеше на плувка на тесто или на спирала на кус кус. Бяхме за риба с комшията и брат ми, гледа ни деца и вика докато не хванете 5 риби няма си тръгнете.Само че тези деца му разказаха играта и хванаха около 70 мрени, една около 40 см, и около 10-15 кефала на джанка и малка рибка
.Тогава когато газех по реката гледах да не настъпя риба, че бяха една до една, а когато реката беше мътна на земен червей до брега се хващаха безброй мрени.
Днес на Пастух доволно, скобара е активен , но се хващат по дребни около 400-500гр , кълве и в най-голямата жега, само на хляб!

Днес на Пастух доволно, скобара е активен , но се хващат по дребни около 400-500гр , кълве и в най-голямата жега, само на хляб!
- jasonsmith
- разбира нещата
Ето и от мен рубриката гол след гол на мрени:

Досега не бях ял черна мряна, винаги ми беше жал понеже е много борбена и съм я пускал, но тъй като хванах доста, си взех за дегустация.. Мнението ми е, че няма да повторя и ще си ги пускам както досега
Хващаха се и огромен брои кленчета, но всичко заминаваше обратно във водата. За съжаление нито един едър, нито скобар или морунаж ме удостоиха..

Досега не бях ял черна мряна, винаги ми беше жал понеже е много борбена и съм я пускал, но тъй като хванах доста, си взех за дегустация.. Мнението ми е, че няма да повторя и ще си ги пускам както досега

Хващаха се и огромен брои кленчета, но всичко заминаваше обратно във водата. За съжаление нито един едър, нито скобар или морунаж ме удостоиха..
-
- фен клуб-скобар
Е не стигнах да отида,но мойте хора се отчетоха с по 10-12 риби за цял ден настояване с размер до 700-800 грама.Водата пада много бързо и бързея вече е под 50см става доста тегаво за риболов на това място.От мене толкова до февруари догодина /след края на ловния сезон/.Успех на всички ви!chokoboy написа:След инфо че скобите са раздвижили предприех атака вчера за първи път след откриването.Дестинацията района на Благоевград.Резултата 16 трофея от 0.7 до 1.5 кг и 7-8 мрени.Откачени още толкова тупалки.Мястото много криво за риболов закачки върби простотий който малко ми скапаха настроението за кратко.Стръв сутринта предпочитаха бял следобяда трохата.Плувка 2.5гр,повод 0.12, кука 16 в последствие 14 камасан,верижка.На суркане.Сега нема да се спи до неделя когато отново съм там.Реката пада интензивно и е кристална докато не се намесат педалите от агромах заради тях бех без пипане от 8.30 до 13ч.Сметай ако не беха мътили резултат по две.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Въпрос към колегите мухари ловящи кефал по Струма.
Какви мухи използвате сутринта и какви вечерта.При мен най голям успех сутринта има нимфата гамарус, към обяд вече слагам и осичка и мравки, а привечер най много нападат възрастен ручейник.Ама любимата ми муха си остава гамаруса.При вас как е ?
Какви мухи използвате сутринта и какви вечерта.При мен най голям успех сутринта има нимфата гамарус, към обяд вече слагам и осичка и мравки, а привечер най много нападат възрастен ручейник.Ама любимата ми муха си остава гамаруса.При вас как е ?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пробвай на зелена мухичка имал съм завидни резултати.
Tell people there’s an invisible man in the sky who