Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Браво колега, поздравления! Но завишете санкциите и направете проверките наистина масирани. Нарушителите трябва да се наплашат и да знаят че на Текето "вече номера не минава". Чак тогава нещата ще си дойдат на мястото и ще се радваме на риболова на любимото си езеро.
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
Няма да се оправим скоро. Преди 3-4 дни ходих, ни хванах само шаранчета до 600гр и големи бабушки. Всичко върнах в езерото. Дедовцитеоколо мен се кокореха и псуваха. "Никога няма да върна тая риба. 6лв за за две пръчки ми взеха... Аз съм си я платил" Това беше. Скороитези риби няма да останат. Имаше и доста хора да ловят на "телевизир"/"прозорец" облез. Това не е ли забранено? А един дятка даже лови на парашут.....
Какво хванал "колегата"?
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=459515" onclick="window.open(this.href);return false;
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=459515" onclick="window.open(this.href);return false;
- dan10
- фен клуб-скобар
Колеги някой има ли инфо за района на Бръшлян и Нова Черна ? Благодаря ..
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Един приятел на Бръшлян е хванал 3 сомчета по около 2 килограма и към 5 килограма разна 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- dan10
- фен клуб-скобар
Благодарско колега 

-
- вече хвърля и на тежко
В петък се юрнахме с berbat82 по реката към Бръшлян да натопим фидерите и да видим каква е активността на рибата в тия жеги. Взехме и по една дънарка да видим къде са митичните дунавски сомове. От пристигането ни сутринта към 07.30 та чак до обед времето беше уникално - облаци, лек ветрец, само комарите ни тровеха, но като запалихме две-три спирали и тия вампири ни оставиха на мира.
По обед облаците изчезнаха и стана убийствена жега. Около нас пълно с облез, а расперите до към 10.00ч. такова бухане бухаха, че направо беше страшно! Един като подгони дребосъка досами брега и два облеза излетяха направо на пясъка до нас
Аз честно такова нещо не бях виждал... Пък Павката, горкия веднъж да не си вземе куфарчето с железата и воблерите
Как да е, забъркахме храната, сложихме по една тежка хранилка /ебаси обратното течение беше, 110гр. хранилка едвам се спира/, за стръв - шарен, пинки и торен. Торния обаче поповете го разкатаваха за нула време и го отписахме бързо. Почнаха да излизат и рибките - по някоя таранка и дребни платички /директно обратно/. Удар на по-едра риба нямахме... Интересното е, че рибите полудяха в интервала 14.00-16.00ч. в най-жегестото време, ебаси парадокса...Айде малко снимки, че досадих:
Дънарките предимно мълчаха...

...обаче се появиха и два такива бръмбара:

...които внимателно бяха откачени...

...беше им поръчано да извикат баба си...

и си заминаха по живо - по здраво...

Прикрих се на сянка следобяд и оставих Павката да се гърчи под чадъра на пясъка

Каталясал от жегата вадя живарника

Тия бяха вътре:

Таранка, платика и един морунаж

Като цяло нищо особено, но колкото-толкова, начесахме крастата. Тая година да чукна на дърво нямаме от ония свирепи миналогодишни капота без бутване
П.С. Реших оттук нататък без една туба 10л. минерална вода на риба да не ходя

Дънарките предимно мълчаха...
...обаче се появиха и два такива бръмбара:
...които внимателно бяха откачени...
...беше им поръчано да извикат баба си...
и си заминаха по живо - по здраво...
Прикрих се на сянка следобяд и оставих Павката да се гърчи под чадъра на пясъка

Каталясал от жегата вадя живарника
Тия бяха вътре:
Таранка, платика и един морунаж
Като цяло нищо особено, но колкото-толкова, начесахме крастата. Тая година да чукна на дърво нямаме от ония свирепи миналогодишни капота без бутване

П.С. Реших оттук нататък без една туба 10л. минерална вода на риба да не ходя

- SBANKOV
- ще става разбирач
Е това ако е нищо особенно. Браво изкарали сте си перфектно.
Някой с инфо дали островите вече за затворени, интересува ме по скоро около Калимока.
Някой с инфо дали островите вече за затворени, интересува ме по скоро около Калимока.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Днеска на дунава 8 щуки и 5 утървани.Явно аванса вреди на засичането.

...and justice for all
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Колко са големи ?
- SBANKOV
- ще става разбирач
Моля някой ако е правил снимки на реката около Русе вчера днес да снима интерусува ме колко е паднало реално нивото. Гледам за утре го дават 69 см. при спадане 24см.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Разбрах, че на язовир Баниска щяло да се проведе някакво състезание? 

nikolaiiliew написа:Разбрах, че на язовир Баниска щяло да се проведе някакво състезание?
Някой ако знае нещо да казва, че съм се навил,,плувка фидер?
- sasho_cross
- новобранец
Стига си ги ловил от компа, ами върви и виж!!!SBANKOV написа:Моля някой ако е правил снимки на реката около Русе вчера днес да снима интерусува ме колко е паднало реално нивото. Гледам за утре го дават 69 см. при спадане 24см.