Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Жребчево 25-28.07
Жребчево 25-28.07
Здравейте колеги, тези дни имахме удоволствието с компания да направим прекрасна почивка на яз. Жребчено, съчетана с любимото хоби. Най-общо нещата протекоха по следния начин:
Тръгване рано сутрин на 25-ти, слънцето ни посрещна на път за добро утро:

Към 8 сутринта вече бяхме на язовира. Предварително бяхме решили да търсим място покрай горичката между Дарданелите и Върбите. Успяхме да намерим приказно местенце в горичката в близост до Дарданелите. Устроихме си сравнително скромен бивак, но пък ние си го харесваме
(събрахме един чувал боклуци преди това..)

Не закъсня и приготвянето на лодката. Бяхме решили за храним на пътека между две шамандури, като за захранка използвахме царевица и жито.

До смрачаване времето беше доста ветровито. Първата рибка бе уловена на фидер и вдъхна надежди за стойностен риболов:

Малко шаранче, което получи съвет да се пази от лоши куки и беше върнато обратно да си хубавее и расте!

Бяхме заложили 6 въдици на косъм за нещо по-стойностно, а след като се стъмни и вятърът утихна настъпи момента да си пробваме новите ваглери - 6+2 грама, дистанция около 20-25 метра, дълбочина 2-2,5 метра, светеща ампула и стръв сладка и варена царевица или бял червей. Резултатът беше емоционален нощен риболов на червеноперки и бабушки, които бяха доста борбени в тъмнината:

Измежду тях се прокрадваше и някоя що годе сносна платика

и така до към 3:30 сутринта... Мен обаче крастата още ме сърбеше и след няма и 3 часа сън бях на линия за сутрешен спининг, който също донесе радост-малко щуче, което също бе незабавно върнато във водата, но за щалост се изстреля с бясна скорост, оставяйки само мътилка и не можа да позира за релийза

Жегата през деня прекарвахме предимно под хубавите сенки в размишления по въпроса "Как да уловим шаро?" ... Никак
После влизахме да захраним дънните, а вечерта пак с плувчиците.
На третата вечер ни дойдоха гости-наши приятели, които гощавахме със салатка, ракийка, пържена риба, биричка... изобщо кой какво му душа сака.

Освен готиния моабет на сутринта се оказа, че сме хванали и някоя рибка между наздравиците

В крайна сметка нямахме удар на шаран или амур. Дали мястото, дали падащото ниво на язовира, дали времето, дали захранката, дали ние... абе здраве да е
И така след три нощувки и 4 дни прекарани в абсолютен релакс и кеф дойде време за си ходим. Събрахме всички боклуци и ги хвърлихме във варела до чешмата с постройките на подбалканския път.

Човекът, който продава праскови там ни похвали за съвестното отношение към природата и ни почерпи по 1 праскова-малко реклама, но са много хубави!
В заключение ще кажа част от любимата ми фраза:
КОГАТО ЧОВЕК Е НА РИБИЛОВ ГОСПОД НЕ МУ БРОИ ДНИТЕ !
Наслука на всички
Тръгване рано сутрин на 25-ти, слънцето ни посрещна на път за добро утро:

Към 8 сутринта вече бяхме на язовира. Предварително бяхме решили да търсим място покрай горичката между Дарданелите и Върбите. Успяхме да намерим приказно местенце в горичката в близост до Дарданелите. Устроихме си сравнително скромен бивак, но пък ние си го харесваме

Не закъсня и приготвянето на лодката. Бяхме решили за храним на пътека между две шамандури, като за захранка използвахме царевица и жито.

До смрачаване времето беше доста ветровито. Първата рибка бе уловена на фидер и вдъхна надежди за стойностен риболов:

Малко шаранче, което получи съвет да се пази от лоши куки и беше върнато обратно да си хубавее и расте!

Бяхме заложили 6 въдици на косъм за нещо по-стойностно, а след като се стъмни и вятърът утихна настъпи момента да си пробваме новите ваглери - 6+2 грама, дистанция около 20-25 метра, дълбочина 2-2,5 метра, светеща ампула и стръв сладка и варена царевица или бял червей. Резултатът беше емоционален нощен риболов на червеноперки и бабушки, които бяха доста борбени в тъмнината:

Измежду тях се прокрадваше и някоя що годе сносна платика

и така до към 3:30 сутринта... Мен обаче крастата още ме сърбеше и след няма и 3 часа сън бях на линия за сутрешен спининг, който също донесе радост-малко щуче, което също бе незабавно върнато във водата, но за щалост се изстреля с бясна скорост, оставяйки само мътилка и не можа да позира за релийза

Жегата през деня прекарвахме предимно под хубавите сенки в размишления по въпроса "Как да уловим шаро?" ... Никак

На третата вечер ни дойдоха гости-наши приятели, които гощавахме със салатка, ракийка, пържена риба, биричка... изобщо кой какво му душа сака.

Освен готиния моабет на сутринта се оказа, че сме хванали и някоя рибка между наздравиците

В крайна сметка нямахме удар на шаран или амур. Дали мястото, дали падащото ниво на язовира, дали времето, дали захранката, дали ние... абе здраве да е

И така след три нощувки и 4 дни прекарани в абсолютен релакс и кеф дойде време за си ходим. Събрахме всички боклуци и ги хвърлихме във варела до чешмата с постройките на подбалканския път.

Човекът, който продава праскови там ни похвали за съвестното отношение към природата и ни почерпи по 1 праскова-малко реклама, но са много хубави!

В заключение ще кажа част от любимата ми фраза:
КОГАТО ЧОВЕК Е НА РИБИЛОВ ГОСПОД НЕ МУ БРОИ ДНИТЕ !
Наслука на всички

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Re: Жребчево 25-28.07
Добре сте си изкарали! Мястото е много красиво, че и риба има
Жалко, че не сте хванали шарковци, но явно не сте уцелили времето 

- ydobrev75
- разбира нещата
завиждам ви за почивката 

Супер Браво!
- kokho
- научил се да хвърля
Страхотно изкарване, благородно ви завиждам.
Поздрави! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Страхотен риболов и репортаж,та благодарско на мистър Кеш и му пожелавам големи шарани и амури още на следващия риболов! 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хубав репортаж! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
Много хубав репортаж.Евала за почистването,нещо което не всики го прави.
Благородно ви завиждам!

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Браво колеги, благодарим и за снимковия материал 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Много се впечатлих от факта,че след тази богата трапеза и питиета сте издържали до 03ч.и 30м. през нощта и сте ловили успешно риби!
Уникални сте,щот други кат мен след такава трапеза издържат до 00.00часа и се предават на дълбок сън,а вие сте силни и държите на риболов и сън!
Наздраве и дано има повече риболовци по гьоловете,които да приличат на вас!
Щот миналия уикенд бях на острова на Жребеца и не съм спал спокойно и двете вечери,че имаше яко сливенска чалга от 22.00ч. до 08.00ч. без никакви паузи!
Ако и другата година попадна на дивните сливенски наркоманчета,които ходят на Жребеца за да пречат на риболовците през нощта,ще се опаковам с С-200 и ще ги навестя!

Ааамии съчетавахме полезното с приятното
Иначе и ние имахме богато музикално оформление в зависимост от лекия нощен полъх. Откъм църквата вървеше Славка Калчева, а вятъра от Паничерево носеше със себе си люти кючеци
Добре, че съседите ни бяха примерни, а далечната музика не ни беше голям проблем. Благодаря на всички за позитивните коментари, много слука и приятни риболовни емоции ви желая! 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!