Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Распери...помощ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Распери...помощ
Здравейте колеги! Знам, че има адски много писано по темата, но не издържам вече
Преди няколко дни заковах един распер 3,4кг(третия распер за 2 години откакто ловя на спининг) и си помислих, че нещата потръгват за мен и расперите... еми не е така
по цял ден гонят като полудяли и едва ли не ги обстрелвам по 2-3 часа на ден и нямам нито барване
Използвам кастмастери и клатушки. Не знам къде греша, но постоянството го имам
Дайте малко акъл
Благодаря предварително 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Распери...помощ
По кое време на денонощието ги търсиш ?
Сутрин след 8;30. Това е много късно, но расперите ги виждам как гонят по цял ден. Според мен щом гонят така стръвно по цял ден, мога да ги мъча по всяко време или не е така?
И аз мисля,че щом така стръвно гони-трябва да се закача и на примамката.Може водата да е много бистра и да познава изкуствената.Пробвай на монтажа "Драшкович"-истинска рибка
- DEATHMETAL82
- научил се да хвърля
Колега,а пробва ли на салмо ''трил'', тейл спинърите или на мепс лонгкаст? Не би трябвало тези трите да не дават резултат.
Наслука!

Наслука!
Да, водата е много бистра и дълбочината е малка. Пробвах с тейл спинър(14 грама) - не го иска. Салмото и блесната ги нямам.Нека и други да кажат какво мислят и утре 5;00 съм на реката за проби!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това е удачно решение, пък ако не стане чак тогава се мятай да купуваш нови примамкиMiracle написа:утре 5;00 съм на реката за проби!

Последно промяна от czd на Пон Юли 29, 2013 9:24 pm, променено общо 1 път.
Щуки има много тази година, но все дребни. И тях ги търся, но няма как да пренебрегна расперите

- nikolaiiliew
- сериозен играч
+1 за Лонгкаста и Трила! Много са ефективни 

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Благодаря ви. Има ли вероятност да не пипа заради мен(да я плаша)? Много внимавам, но откъде да ги знам
Може да бъркам нещо и в презентирането 

-
- новобранец
Аз да се намеся с малкото си спининг опит ама я пробвай спинърчетата на SPRO,направени са за распера а си ловят и спокойно костурляците.
Пробвах с 14 грамовия спинър и не го иска
Ходих до магазина, но нямаше мепс лонгкаст, та си взех една блесничка Cormoran 11,2 грама с издължено листо. Дали ще свърши работа? Някой има ли наблюдения върху тази блесна?

Прочел съм всичко писано за расперите
Иначе много полезен линк 

-
- ще става разбирач
Покривай се малко,смъквай размера на примаките(или го увеличавай) пробвай с флурокарбонов повод,или без него.Разпер без Трил,Спинер на СПРО и Лонг Каст 3(12 грама) не е риболов на разпер.Като тряабва да имаш от всичките по няколко размера
А тва е задължителния трил според мен
който трябва да имаш в кутийките.

Успех!

А тва е задължителния трил според мен

Успех!