Reel сервиз

Публикувай отговор
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Reel сервиз

Мнение от artaks »

Привет Колеги...Ха сега да видим нещо което съм показвал вече но тук има конкретна причина..
Макара ли е чудо ли е...???
Те го на...
Изображение

Изображение

Това е ясно...Сите Дайви са почти по този начин...Нищо лошо..
Изображение

Стоп системата в детайли....Пак нищо ново..То,и не е необходимо..
Изображение

Ето за каво дойде макарата...Нашенеца е много пестелив в повечето случаи,но когато дава...дава..
Забележете количеството грес с което е "третирана" макарата..
Изображение

Изображение

Това Колеги е една супена лъжица като обем...Заеби..
Изображение

Макарето не работило добре..Шуми,бръмчи,и т.н...Ми то при това обслужване....???
Изображение

Изображение

Изображение

Класика в жанра...С това количество обикновено се обслужват десетина макари...
Изображение

Тук по незнайни за мен причини О-пръстенчето го няма...Макарата все пак идва от Япония..???
Изображение

Така трябва да изглежда всичко...
Изображение

Изображение

Изображение

Нещо необходимо за добрата работа,на макарата...
Изображение

Общ изглед преди събирането..
Изображение

Самото събиране..Както трябва да бъде...С необходимите настройки характерни за Нипер предавката..
Изображение

Изображение

Момата е готовая за бой......
Изображение

Уникално макаре..Отношението към него обаче е престъпление
Желая,на Колегата да го ползва със здраве,и много късмет..
Поздрави...
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Exsense....3000M...
Какво да кажа...Стелла с много малки/незначителни/разлики...
Правена по Туин Mg..09..но повече е Стелла отколкото Туин...
Изображение

Изображение

Еднакви със Стелла...
Изображение

Изображение

Ето една малк разлика...Няма я характерната за Стелла гайка в която има лагер...Нищо фатално обаче..
Изображение

Също еднаквост..
Изображение

Пак...
Изображение

Тук разликата е в покритието,на короната...Това не значи,че не е добра.
Изображение

Пиньон,безконечник,паразитка...всичко е еднакво със тези,на Стелла..
Изображение

Почистена..
Изображение

Изображение

Събираме...
Изображение

Изображение

Изображение

Макарата е изключителна...Както казах е повече Стелла отколкото Туин...Цената обаче се доближава,на тази,на която се продава Стелла...Има защо обаче...Покритието,на короната при топ макарата я прави малко по-шумна отколкото при Ексенс..респективно Туин...По отношение,на ресурса мисля,че е безмислено да се говори щото колкото,и да е..ще е поне 15..г при правилна експлоатация разбира се..
Макарата е изключително лека...Много плавен,и мазен ход който доставя удоволствие дори,и при липса,на улов/капо/както се случва,и ще продължава да се случва..Всеки снае защо...
Като цяло едно много удачно решение за L...ML..спининг
Пожелавам много успехи,на собственика,и много Късмет...
Поздрави...
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Привет Колеге..Имам невероятното удовоствие да Ви представя един шедьовър в историята,на макаростроенето,а именно...Ами Кардинал 33....
Каквото,и да кажа ще е излишно..Така,че гледайте,и съжалявайте като мен за дето такива макари никога повече няма да се правят...
Сега.....
Макарата е със заводската/японска/смазка..За тези които не знаят...Това е макара която от известно време се възражда,и се произвежда в Япония...
Изображение

Лагера,на пиньона
Изображение

Сабележете оста приятели....Изработката се доближава до съвършенство...Граничи с прецизност характерна за часовникарската индустрия..
Изображение

Без коментар..
Изображение

Изображение

Шпулата е със система за бърз демонтаж..
Изображение

Изображение

Червячния механизъм е толкова направен,че въобще не оказва затруднение при хода,на макарата...В следващия момент всеки вижда материалите....
Изображение
Да не прави впечатление размера,на зъбите...Едно,на ръка,че са супер качествени..Второ...Специалноста,на червяка..Едновременно работят три зъба..

Стомана та стомана..
Изображение

Ще я нарека корона...Изчистена,и обезмаслена...
Изображение

Ясно се вижда оста...Всъщност това е плъзгащ лагер който контактува минавайки през корпуса в месингова втулка..Тзази система е брутално открадната от някои съвременни американски марки...Разликата е,че в основата на оста преди да контактува с лицевото капаче е сложен лагер...Това е пълна безсмилица тьй като дължината,на въпросния плъзгащ лагер осигурява такова съосие,и дълговечност колкото и 100 съчмени не могат..
Изображение

Изображение

Като ще е Абу..да е...
Изображение

След "банята"
Изображение

Изображение

Тънък слой от грес...Абу разбира се...
Изображение

Задължителното смазване,на плъзгащия лагер...Смазката трябва да бъде колкото се може "по-тънка" инак с оглед,на сериозната площ ше затрудни доста хода,на макарата..
http://media.snimka.bg/s1/2435/031114375.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

В процес,на събиране..
Изображение

Изображение

Това е приятели...Лично аз съжалявам,че никога,и никъде няма да намеря подобно бижу..Имам в предвид от макарите които се произвеждат сега...То,и няма как да е обратното...Тази макара е вечна..При разумна експлоатация обаче...А като знам собственика и думата вечна е слабо казана...
Един шедвовър,на инжинерната мисъл...Продукт който предлага максимално удовоствие от боравенето с него дори,и само визуално...
Поздрави,и Късмет..
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Тази не се получи..
Изображение
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Тази не се получи..
Изображение
krasi-84
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от krasi-84 »

Днес си взех 2-те спинингови макари,след обслужване от Румен,прекрасна работа е свършил.Най-ценното е информацията,която може да получи собственика,след цялата процедура.Много ме зарадва мнението му за състоянието за макарите,както и за качествата на ползваните материали при направата на една от тях.
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

artaks написа:
Това е приятели...Лично аз съжалявам,че никога,и никъде няма да намеря подобно бижу..Имам в предвид от макарите които се произвеждат сега...То,и няма как да е обратното...Тази макара е вечна..При разумна експлоатация обаче...А като знам собственика и думата вечна е слабо казана...
Един шедвовър,на инжинерната мисъл...Продукт който предлага максимално удовоствие от боравенето с него дори,и само визуално...
Поздрави,и Късмет..
Ако много ти е мъчно и толкова съжаляваш :wink:
http://auction.bg/item.php?id=1448396" onclick="window.open(this.href);return false;
bt1448396.jpg
Лично аз имах две такива - едната този модел и същата модернизирана С 3 взета от Видракс.Не са лоши.Продадох и двете. :drinkers:
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Това,че си ги продал е ОК...Всеки Божи ден се продават Стелли,Сертейти,Туини,Бранзино,Стиизове,Ван Стаалове/сраалове/извинявам се...Ферарита,Бугатита,Мерседеси......Имения,Замъци....Не са лоши ама се продадоха.. :wink:
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Златни ръце има Румен !!! Оставих му едната ми хубавица Daiwa Exist 2508 R Hyper Branzino Custom за обслужване. Ами какво да ви кажа - като нова е. Даже не като нова, защото тогава работеше по-зле Без излишни шумове и луфтове. Вчера я тествах в боя - перфектна.

Мисля, че всеки, който има нужда от обслужване на макара спокойно, без каквито и да е предразсъдъци може да се обърне към него !

Ръмба, благодаря ти, приятелю. Тия дни ще се уговорим да ти донеса още една хубавица

Само да вметна пред колегите, че видях макара, която е под ценовия клас на макарите, които аз имам, но това, което Румен е направил с нея като ход няма равно на нищо, което имам в момента или което съм имал досега !!!!!! Няма такъв ход, няма такова чудо !!!!!! Висш пилотаж.............

Поздрави.
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

Привет Колеги...Следва Шимано Ванкуиш.2000..с малко противоречиви мнения..
Изображение

От тук започват приликите със Стела..Макарата се сравнява повече с туин но моето мнение е,че повече прилича,на Стелла/с малки разлки/ отколккото,на Туин..
Изображение

Изображение

Без разлика от Стелла..
Изображение

Стопа е абсолютно еднакъв..
Изображение

Тук също няма разлика..Начина по който макарата се сглобява..
Изображение

Това е единствената прилика с Туин..Короната която е идентична с тази,на Туин..Диаметър 28мм..Височина,на венеца 4,3мм..Широчина 2,8мм..
Изображение
Както,и предполагах макарата е почи суха...Предполагам се вижда,на снимката..

Изображение

Опорния лагер,на пиньона...
Изображение

Етап,на събиране след обслужването..
Изображение

Изображение

До тук добре...Всичко е ОК...Какво обаче не ми хареса...???
Лагерите...Прави ми впечатление,че от Шимано рязко са занижили качеството
Макарата имаше нехарактерни за класа си шумове...Без да съм я видял бях почти сигурен,че в по-голямата си част проблема идва от там...Естествено поръчах от Япония лагери но стелски които ме изненадаха неприятно...
Ето ги...
Изображение

Въпреки,че са еднакви по размер тези,на короната,и,на пиньона дойдоха различни като качество въпреки,че са,на една цена..
Изображение

Левия който по арт..номер е за пиньона десния за короната...Сами виждате разликата..
Явно черните се оказаха много добри,и се налага да се направи нещо по въпроса..
До миналата година всички лагери които идваха от Япония бяха черни..
Всущност макарата заводски е с белите..От там идва,и шума..
Изображение

Изображение

Това са заводските лагери с която дойде макарата..
Изображение

Предполагам,че до една година черните лагери ще излязат въобще от употреба..Допускам,че и Стелла в момента се прави с един черен лагер..Няма как да е иначе при положение,че така пристигат по спецификация...А аз нарочно поръчах стелски...Работата не отива,на добре..

Другото което не ми хареса е безконечника...Недопустимо е макара която се нарежда веднага след Стелла да се окомплектова с безконечник характерен за макарите от ниския до среден клас...Безконечника е от някаква сплав която е матова./При по-старите е никелиран/ което създава предпоставка за наличие,на още дразнещи шумове.
Изображение.

Това е което мога да кажа...С малко донагласяване макарата става такава каквато трябва да е...Защо обаче е нужно...???Все пак цената,и догонва тази,на Стеллла,и всичко трябва да е ОК..Не,че при флагмана всичко е наред нои това ще е друга тема,на разговор..Друг един пропуск е монтирането,на едно лагерче,на ролката,на бигела..За цената си все си мисля,че заслужава две..Прави се но защо..Като се направи сметка,на допълнителните разходи необходими за привеждането,на макарата в ред...Тя си стъпи,на цената,на Стелла..
Инак хода,на макарето както,и теглото са впечатляващи..Механизма е "бетон" Добре,че и там не са настъпили изменения,че тогава щеше да е много неприятно...На пръв поглед Ванкуиша разсполага с доста ресурс по отношение,на пиньон,и корона..Да не се товари излишно обаче..
Това е Колеги...Утре ще има ревю,на една легенда Туин ПГ 02...Там,и да искам да намеря пропуски ще е невъзможно...Просто такива няма..
Поздрави...
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luka »

чакам с нетърпение ревюто на Twin Power PG 02 8) :wink:
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

luka написа:чакам с нетърпение ревюто на Twin Power PG 02 8) :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...Има защо...То всъщност ще са повече снимки без почти никакви коментари...Просто са излишни
artaks
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от artaks »

ривет отново....Ето обещаното ПГ....
Първо да кажа,че,на макарата,и нямаше нищо..Просто се възползвах от невероятно ниските цени,на резервните части...И тъй като мисля,че тази година ще е последната през която ще се продават части за Туин ПГ...решихме с Колегата да се направи осн..ремонт..
Ето как пристигнаха..
Изображение

За тези лагери говоря няколко пъти...Явно японците продават спрямо модела..При новите макари има само по един такъв..Всички останали са белици..ПГ..то до последно се е произвеждало с такива..Такива са,и като р.части..
Изображение

Без коментар..
Изображение

Първо смяна,на ръкохвадката..Оригиналната беше топка,и много неудобна...
Изображение

Ето я,и самата легенда...С частите които предстоят...
Изображение

Изображение

Разглобяване..
Изображение

Така Колеги изглежда макара която е купувана втора ръка,и от 4..ри години зверски се експлоатира по Марица/ежедневно/ при сп.риболов,на сом...
Изображение

Никакво износване...Няма...Просто няма..ю
Липсата,на чернилка говори за материали отдавна забравени..
Изображение

На съставните си части..
Изображение

От дясно са работилите при нечовешки условия части..От ляво новите...
Изображение

Стоп та стоп...
Изображение

Тук искам да отбележа,чеедна от много малките разлики със Стела ПГ 01 е,че винтовете при нея са обърнати..Т,е..Главите са от към зъбите...Дали има някакво значение..Мисля не..Всичко останало е еднакво...Даже мисля,че пиньона е с 0,5мм по малък от този,на туина..Стела отстъпва в едно отношение но за него след малко..
Изображение

Ето ги хубавците...
Изображение

Задължителния опорен лагер,на пиньона..
Изображение

Започвам да я събирам...Ето тук Стелла отстъпва..Тези две беличките..Паразитната система при Стелла ПГ се базира,на едни винтообразни паразитки които са със зъби поне два пъти по-дребни от тези..Мисля,че ги бях показвал в ревюто,на въпросната Стелла..Ако някои си мисли,че върху паразитните колела няма натоварван е в много голяма грешка..При Стелла са по-скоро нещо като назьбени валчета лежащи върху една осчица...Нищо,че оста е лагерована...Натоварването е много повече върху самите паразитки...Обикновено между Стелла,и Туин по отношение,на механиката разлика няма..Тук обаче има,и то съществена..Явно година по-късно когато пускат туина...грешката е отстранена...Защо обаче Стелла е два пъти по-скъпа за мен остава загадка...Тя има всичко,на всички 4..ри лагера повече..Два,на безконечника,и два,на въпросната ос,на паразитките...Всичко останало е еднакво..
Изображение

Тук задължително слагам лагер,на мястото,на втулката...Това е от задния край,на безконечника..
Изображение

Пред затваряне...
Изображение

Изображение

Това всеки се досеща какво е...Все пак чарковете,на ролката,на бигела..Задължително с два лагера,и то какви...
Изображение

Това са новите които предстои да заменят по-горните от снимката..
Изображение

На финала лагера,на оста под шпулата..
Изображение

Готова за вярна служба,и да носи приятни емоции през следващите години,на интензивен риболов..
Като заключение какво мога да кажа...Ми нищо няма да казвам..Нещата стават с виждане...
Поздрави,и Късмет...
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Страхотна работа Румба ,и двете ми ПГ -та са в перфектна коандиция ,а едното вече е чисто ново/горното ревю/..Даивата /калдия бялата / в момента работи по добре от както я купих преди две години ЧИСТО нова..

Жив и здрав :wink: :wink:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
ianimar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ianimar »

адмирации за страхотните ревюта. :prayer:
Публикувай отговор

Обратно към “Продава (риболовни)”