Воблери

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Re: Воблери

Мнение от hiper tunkvan »

katri написа:Имам го същия.От 2 години го мъча и засега удар на него нямам.Иначе изработката му е качествена и добре се движи във водата.За попер определено не става под какъвто и да е ъгъл да поставяш лопатката
Благодаря за конкретния отговор
Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Някой да има добри впечатления от Salmo Skinner загубих един преди време още от първите хвърляния заради шинирания си пръст. Чудя се дали да си взема пак.

Изображение
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

някой може ли да и каже: каква е точната функция на рингчете на някой воблери , което е закачено на водещата халка , и защо някои воблери имат , пък някои -не ?
Аватар
metodid
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metodid »

Някой знае ли, къде или кой ги прави тези играчи?
Прикачени файлове
20130731_190833.jpg
20130731_190833.jpg (120.2 KiB) Преглеждано 1822 пъти
20130731_190912.jpg
20130731_190912.jpg (114.67 KiB) Преглеждано 1822 пъти
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Сръбски са и доколкото знам са ръчна изработка.Много добри кефалотрепачи. Аз имах двечки,но едното остана на една върба...
И аз бих искал да знам къде ги има по нашенско.
Поздрави.
Аватар
metodid
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от metodid »

Намерих ги застояли в риб. магазин в малък град и веднага заподозрях потенцял. Не се излъгах и вече са едни от любимите ми. За съжаление бяха последните.
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

Здравейте, колеги,

хайде малко за още едни трепачи:
20130610_194958 - Copy.jpg
20130610_194958 - Copy.jpg (203.55 KiB) Преглеждано 1706 пъти
И така, както е видно са ръчна изработка с небеизвестната уловиста марка HZL.

Първо да кажа няколко думи за по-големия от двата. Плаващ, с много добър кастинг за размера си, късо-агресивна игра, привлича както по-малки, така и предостатъчно големшки клендаци, а именно в диапазона 5 гр - 1200 гр. Доста добре се води в бавно течащи води, но дори в бързеи при подходящо водене успява да се задържи под водната струя и само при много силни течения изплува отгоре. С две думи: "яко" кранкче. А, този цвят просто е "убиец".

По-малкият събрат е потъващ (утежнен е), за да има все пак и кастинг, защото е доста малко "бобче". Играта му е почти линейна. Доста е добър при захвърляне под "върбата", там където пладнуват тупалките за атака все едно е паднало нещо от дървото. Иска се малко търпение за да се свикне с него и не защото е труден за водене, а, за да се схване как да се води и да улавя. Веднъж да се усети и нещата тръгват повече от добре. Води се добре в бавни и средно бързи течения, ако се остави да потъне повече, което става бързо, може да се води и в бързеи.

Ицо за пореден път е измайсторил ловящи воблери, за което му благодаря!

За 4-5 риболова по 3-4 часа всеки от воблерите е отбелязвал по 20-ина бройки (при все това не ловя само с един или два воблера на излет) и по още 10-ина удари , но изпуснати. Между другото, на малкия воблер е нужно да се подмени единицата с малка тройка, защото ми направи впечатление, че рибите стигат до него и в последния момент се отказват. След подмяната с малка тройка, кленовете взимаха без да го "подушват" отблизо.

Всички излети бяха на река Огоста и за тази река воблерите са изключително успешни.

Наслука!
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

В коя част на Огоста ходиш на спининг?
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

ourglory написа:В коя част на Огоста ходиш на спининг?
Здравей, колега,

ловя повече в долното течение, около Софрониево и Гложене. Ако си от там знаеш колко много трева има в момента в реката и колко тегав би трябвало да е риболова, но с подходящия такъм се превръща в редовен кеф.

Между другото, преди седмица отново имах чудесен удар на над килограмов клен, който по глупав начин изпуснах, при все, че го бях хванал и прикарал до брега. Но, това не е толкоз важно, по-важното е, че над бента ври от клен, а под него има много щука тази година. Навлязла е от Дунав, който беше с високо ниво. Има и изключително много щучета, които надявам се за 1-2 години да придобият други размери.
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

monzata написа:някой може ли да и каже: каква е точната функция на рингчете на някой воблери , което е закачено на водещата халка , и защо някои воблери имат , пък някои -не ?
очевидно в този форум никой не знае ...
Аватар
DEATHMETAL82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DEATHMETAL82 »

Халкичката на воблерите я има,за да им е по-свободно,да могат да ''играят''. Важното е като ги слагаме на малките воблерчета да са съобразени с размера ан примамката, за да не объркат играта. Аз лично на всички тракалки съм сложил и определено е по-добре. За пример-махнах халката на един хорнет 3см,плуващ, и като че ли му се влоши играта. Ето защо трябва да я има. Нека и по-компетентните колеги се изкажат.
Поздрави.
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

Здравейте!
Не знам дали това е темата, в която трябва да пиша или е по-скоро за риболов на хищници, но тази година така се запалих по риболова с изкуствени примамки. Мятах доста мепсове с приличен резултат, обаче бих искал и да навляза малко и във воблерството. :) Може ли да ми кажете инфо за тези 3 воблера? Става въпрос за риболов на бяла риба и костур от брега. Подходящи ли са, горе долу какви разцветки и размери да търся? Ето линкчета. :)

http://akvasport.com/productv/3179/vobl ... p-7sm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://akvasport.com/productv/4535/vobl ... p-7sm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://akvasport.com/productv/3849/vobl ... p-5sm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
spoon23
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от spoon23 »

Вуйчо-Ваньо написа:Колеги,дали случайно някой може да ме "светне" какъв е този воблер?Знам само,че е доста стар,но онзи ден на Марица единствен той се отчете.

Изображение
http://www.vlasenko.ru/Vobler/Baltica.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hiper tunkvan
новобранец
новобранец

Изображение
Воблер Корсар Phenomenon 8P копия на Балтика
http://voblery.com.ua/catalog/phenomenon-8h.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Търся такова чудо(Балтика или Phenomenon) някъде да продават но не откривам
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Здравейте колеги!
Някой ползвал ли е този воблер:
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_ ... O-Crank-70" onclick="window.open(this.href);return false;
В коментарите пише че разцветка 001 трепела щуките...
Тези от вас които са го ползвали да кажат колко гази и как се води?
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”