МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Vid »

dobivam написа:Относно проверките,всичко е на наши и ваши.Днеска под моста в Пловдив на околовръснтото до кръговото за Пазарджик спокойно си хвърляха парашути двама "колеги" не че нещо хванаха понеже рибата я няма там се изместиха малко по-надолу по реката.Имаше и други риболовци,но никой не им направи забележка нито се обади на ИАРА.Сигурно са техни хора за да хварлят така спокойно и да се обадиш да подадеш сигнал те ще ги уведомят да избягат,защото идват на проверка.Така е за съжаление в нашата скапана държава.И аз вече,като гледам ще ставам парашутист.
Мнинието ти е смешно колега. Това е защото, ако ИАРА са свързани с браковците, то няма да е с тези ловящи с парашути, а с другите ловящи с по сериозни неща... Щото, най просто казано, тук въпроса опира до пари и нищо друго... Т.е., ловящите с парашути, няма как да изкарат достатъчно риба, която да продадат, че и да платят комисиони на служителите от ИАРА за си затварят очите....
Далече си от истината, браковците ловят не с парашути, а с мрежи.... и то не по реките, а по язовирите.. Циганите ловят с парашути... и никой не може да ги санкционира, ЩО? Щот нямат нищо :lol:

А ти като си много ербап, що не се обади на 112 да видиш кВо ще стане??? :lol:
Последно промяна от Vid на Пон Юли 29, 2013 2:38 am, променено общо 1 път.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес бях на риболов по Марица... Мястото беше северния бряг над с.Райново.. Отсреща беше с.Нова Надежда. Двама селяни газеха из реката и си прибираха даулите-празни... Сарите са опънати навсякъде и се виждат от брега дори без бинокъл :lol: А, къде е ИАРА?? Мисля, в неделята ИАРА-Хасково е на яз. Ивайловград, щото има една кола с двама служителя :lol:
Докато ИАРА-Хасково не придобие 5 джипа със съответните служители, кои да стоят на основните водоеми и чакат сигнали, нищо не може да се получи в нашата допотопна циганска държавица... Първо ще умре риболова, после ние..., е то ред за там няма, може да е обратното.... :lol: :lol: :lol:
п.п. То, все ще е обратното, дано да е по скоро, щото като няма хора, природата ще живне....
Сенека
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

От 20 дни г/д нямам слука и днес пробвах малко със силикони и още на първото мятане взе еи тоя дивак,ама след това над 3 часа проби няма.....

Изображение

И след това

Изображение
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Колеги даите малко инфо как е при вас,тука голяма мъка,днеска с един колега обиколихме сумати и места къде са давали риби миналата година и за цял ден едно кефалче.....обезрибена тая Марица :axe:
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

Преди малко се върнах
,бях за 2 часа,едно сомче като твоето на RP RATT J.Водата е ниска,имаше и колеги на плувка вадеха по някое кефалче,за територията на града става въпрос.
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

A4O24 написа:Преди малко се върнах
,бях за 2 часа,едно сомче като твоето на RP RATT J.Водата е ниска,имаше и колеги на плувка вадеха по някое кефалче,за територията на града става въпрос.
Около Пловдив ли колега ?
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

А мряната я няма нещо, кефала е дребен около 100гр.
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

Vid написа:
dobivam написа:Относно проверките,всичко е на наши и ваши.Днеска под моста в Пловдив на околовръснтото до кръговото за Пазарджик спокойно си хвърляха парашути двама "колеги" не че нещо хванаха понеже рибата я няма там се изместиха малко по-надолу по реката.Имаше и други риболовци,но никой не им направи забележка нито се обади на ИАРА.Сигурно са техни хора за да хварлят така спокойно и да се обадиш да подадеш сигнал те ще ги уведомят да избягат,защото идват на проверка.Така е за съжаление в нашата скапана държава.И аз вече,като гледам ще ставам парашутист.
Мнинието ти е смешно колега. Това е защото, ако ИАРА са свързани с браковците, то няма да е с тези ловящи с парашути, а с другите ловящи с по сериозни неща... Щото, най просто казано, тук въпроса опира до пари и нищо друго... Т.е., ловящите с парашути, няма как да изкарат достатъчно риба, която да продадат, че и да платят комисиони на служителите от ИАРА за си затварят очите....
Далече си от истината, браковците ловят не с парашути, а с мрежи.... и то не по реките, а по язовирите.. Циганите ловят с парашути... и никой не може да ги санкционира, ЩО? Щот нямат нищо :lol:

А ти като си много ербап, що не се обади на 112 да видиш кВо ще стане??? :lol:
Ми не ми е изглежда да ми е много смешно мнението колега,защото при положение,че техен човек отговаря за този район на реката и знаят,че той е дежурен в момента и сигнала отива първо при него нали той ще им се обади да бягат.Едва ли някой случаен ще си позволи така открито да мята парашут без да му пука от никой дето се вика.Ще ти кажа и друг случай на яз.Тракиец миналата година по това време на Петеловския ръкав точно към края му хвърляха бомби във водата и след това събират рибата,като бяха разпънали и шатри най-спокойно.Рибата макар и каракуда даваше добре после не щеше да барне.
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Днес, набързо, за около 2 часа, прибирайки се към София, не се стърпях и помятках малко железа, пластмаса и балса на едно от любимите ми места за спинигуване в района на Пловдив :drinkers:

Температурата беше ...... :rolleyes:

Изображение

Изображение

Изображение

Равносметката е плачевна, един много ценен воблер остана здраво забит в нещо на дъното ...
Иначе имах един здрав удар (не е за вярване, но факт) и ей този пубертет, който след снимките си замина по живо, по здраво :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Да взема и аз да се похваля с едно рибе,много емоции с тази риба преди 2 дни ми се откачи в краката и от тогава на ден 3-4 пъти ходя и не мога го хвана,но днес късмета беше с мен и го извадих :D мисля някъде около 8килца е рибката :roll:
Изображение
Изображение

:supz: :supz:
Аватар
Живко Славов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Живко Славов »

Браво колегаа !!!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Браво Fishh, вече май си усвоил добре спининговия риболов. :D
Поздрави за слуките колеги :smt023
В това маловодие, сега е момента да се дърпат риби ми се струва :D
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Браво, и ти желая още по големи.... При тази обезрибена река, разковничето към успеха е упорството.
Сенека
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Благодаря колеги да ви се връща тъпкано,иначе както казва Jetronix не е от маловодието според мене,реката си е доста добре за момента така си мисля,дали не е от постоянната промяна на нивото или наистина е обезрибена :evil:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Браво Fishh в събота дръпнах и аз едно,малко по-малко от твоето,раздвижиха се...........някой може ли да ми даде инфо,как да стигна до бента на Преславец,с кола от Пловдив/може и на лични/,ще почерпя!
валатът не най-лошото нещо на света
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”