Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
http://www.bigfish.bg/news/kade_kalve/S ... insko.html" onclick="window.open(this.href);return false;ogi_peugeot написа:Колеги,някой ходил ли е скоро на Веринско да каже как е там> Какви са условията в момента,разрешават ли нощен риболов,има ли толстолоб...ще съм благодарен за всякаква информация относно язовира.Благодаря предварително,много здраве и на слука на всички.
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
-
- разбира нещата
Супер,благодаря.Утре мисля да го посетя и в други ден ще пиша.
ogi_peugeot написа:Супер,благодаря.Утре мисля да го посетя и в други ден ще пиша.

поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
Здравейте колеги. Скоро ще се местя във жк Връбница . Можете ли да ми кажете има ли подходящи водоеми наблизо и каква риба се лови ? Видях един водоем на картата близо до Ломско шосе . Подходящ ли е
Яз.Волуяк Мрамор- между селата мрамор и волуяк лови се от останалата след източването каракуда много дребна излиза и по някоя по едра... Също и платеното на Волуяк зад текезесето или каквото е там
10 лева две пръчки до 3 кг риба зимаш основно се лови шарани...някое сомче има и толстолоб,амур и каракуди... Казва се бумбака но е като локва ако не си там в 6 няма къде да мяташ...Малко по далече са Суходол и след това натам голямо,мало бучино и безден .... 

Колеги рибари, имам нужда от помощ.
Можете ли да ми препоръчате язовир/водоем/езеро/кариера в района на София ( до 30-40-50км), където на първо място да има дървета в близост до водата с цел сянка, а на второ да е разрешено паленето на барбекю. Ще ходим с приятели за риболов, а едното момиче е бременно и ще е наложително да има хубава сянка ( аз имам тента, но жегата този уикенд ще е госта голяма ще си трябва горичка/дървета). Предпочитам да не е платено, защото не сме толкова големи рибари, за да даваме по 7-10лв на пръчка, но съм отворен към предложения...
Обикновенно ходим на Огняново, но там сянка има, само ако колата ти е проходима, а нашите не са.
Благодаря предварително!
Едит: Гледайки районът около Огняново, забелязах яз. Белопопци. Имате ли представа какво е положението там - под аренда ли е, може ли да се стигне по стената до горичката, има ли вода и риба?
Можете ли да ми препоръчате язовир/водоем/езеро/кариера в района на София ( до 30-40-50км), където на първо място да има дървета в близост до водата с цел сянка, а на второ да е разрешено паленето на барбекю. Ще ходим с приятели за риболов, а едното момиче е бременно и ще е наложително да има хубава сянка ( аз имам тента, но жегата този уикенд ще е госта голяма ще си трябва горичка/дървета). Предпочитам да не е платено, защото не сме толкова големи рибари, за да даваме по 7-10лв на пръчка, но съм отворен към предложения...
Обикновенно ходим на Огняново, но там сянка има, само ако колата ти е проходима, а нашите не са.
Благодаря предварително!

Едит: Гледайки районът около Огняново, забелязах яз. Белопопци. Имате ли представа какво е положението там - под аренда ли е, може ли да се стигне по стената до горичката, има ли вода и риба?
За язовир с наличие на сянка /ако не е спаднал драстично последните две-три седмици/ бих ти препоръчал яз. Тополница. Но е на около 60-70 км от София. Пътя е добър за река кола до залива на р.Мъти вир. Какво ще хванете е отделен въпрос. Обикновено когато ходих последните два пъти кълвеше до към 9-10 ч. и след това много на рядко. Има няколко теми за язовира може да ги прегледаш.
-
- разбира нещата
Здравейте колеги,бях на веринско 2 дена с приятели и резултата е следния:около 25 - 30 много големи каракуди,2 шаранчета около кило които бяха върнати обратно а единия приятел хвана 2 шарана по около 3 кг.Мисля,че не бяхме избрали подходящото място тъй като там където бяхме застанали беше много плитко.около 60 - 70 метра на вътре беше около 2 метра.Иначе има много риба там и има много големи амури и толстолоби.Хора които бяха там около нас са ловили огромни амури.Арендатора отглежда тонове риба и продава,това му е бизнеса.Иначе лошото е,че няма нито едно дърво и е много ветровито.Поздрави от мен и наслука
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ee най-накрая някой да отиде до Веринско и да сподели инфо , брово Оги.
Таа какво казваш амури има голями , мхммм любимци са ми може да се измисли нещо.
Риба има доста ,както и вода от другите им два язовира рибата я преместиха на Веринско.
Има ли много хора и какви са сега условията
Таа какво казваш амури има голями , мхммм любимци са ми може да се измисли нещо.
Риба има доста ,както и вода от другите им два язовира рибата я преместиха на Веринско.
Има ли много хора и какви са сега условията

-
- разбира нещата
През седмицата почти няма хора,условията са 8 лв на въдица,рибата не се плаща но условието е да си тръгнеш 12:00 на обяд на другия ден.Аз това не го знаеш и отидохме към 17:00 на язовира но понеже бяхме за пръв път та собственика ни пусна да поседим на другия ден.Значи трябва да се иде сутринта,че на другия ден да си тръгнеш сутринта до към обяд.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ахъм така беше и на Пожарево , мерси за инфото .
Не мета ли за толупи знам , че са ти любими
Не мета ли за толупи знам , че са ти любими

- akoto13
- ще става разбирач
Здравейте приятели.Днеска ходих до Огняново,4 и 30 бях на вода.Забърках храни,разпънах тоягата и изчаках да се разведели,че не виждах плувката.Бях се подготвил много, обаче за пореден път нямаше резултат.Епизодични едри тарани и линчета,колкото палец,с една дума много слабо.Към 11 почнаха водните спортове и се свърши с рибата.По интересното,е че до мене имаше много готин човек от Доганово,с който си говорихме много.Като стана дума дали се мрежосва язовира той ми посочи една каравана и ми каза ,че е на човека който стопанисва локвите на Доганово(повечето го знаят).Мрежосвал си стабилно и рибата в селския кенеф.Значе практиката му от години продължава,а Огняново е ЯКО ОБЕЗРИБЕН.Явно живееме в един КЕНЕФ БЕЗ НИКАКВИ ЗАКОНИ.До средата на септември като имам време за риба само на платени.Днеска дадох повече пари за храна отколкото,ако бях платил за трипод на Богров,а там поне щях да си направа кефа.
п.с.Въпрос към младежите над мене.Веринско е гьола с едни колони в средата нали?Ходил съм веднъж само,преди 4 години.Мерси
п.с.Въпрос към младежите над мене.Веринско е гьола с едни колони в средата нали?Ходил съм веднъж само,преди 4 години.Мерси
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
С язовира в село Пожарево,какво се случва ?
-
- фен клуб-скобар
От известно време, има един кемпер откъм пътя.levis написа:С язовира в село Пожарево,какво се случва ?
Пазят ли го ?....не знам .
Тия дни ще ида си ловкам ,ако пък ме изгонят , живи и здрави.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Даа и аз в събота го видях , и поразпитах за него и на мен ми казаха същото , че седи там от доста време , а м/у знам че ходят за раци там