Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Копринка
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Инфо за Копринка
Zdraveite kolegi interesuva me izliza li bqla liba na troling ili e toplo veche
Колеги, моля за инфо каква е актуалната стръв за копринка. За пръв път ще ходя там с една нощувка и се чудя на какво да заложа. Нямам лодка, така че риболова ми ще е от брега - мач и фидер. Ще взема и някой воблер за всеки случай. За мястото ще реша когато пристигна, понеже разбирам че е доста сложно с намирането на място за бивак.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Стръвта е стандартна , бял, торен , царевица и т.н.
На фидер и мач успешно се ловят Бабушки, Каракуди и малки Платички ....
На фидер и мач успешно се ловят Бабушки, Каракуди и малки Платички ....
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Онзи ден при силен вятър мятах на дъно-пружина,със стръв торен или земен,като резултата беше каракуди от по 150-300 грама.Колега до мен пък ловеше само бабушки със същите размери,но на стръв царевица.
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Костура не ми е специалност,но понякога хвърлям и за него на малко рибе и съм имал нелоши резултати.Говоря на плувка от брега,на 1 м. дълбочина,стандартно.
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
Тази сутрин хищника беше активен за много кратко от 6,00 до към 7,00. Излязоха два костура на блесна и това беше. След това пълно затишие. От брега е много трудно да се хване хищник, обесено на изкуствени примамки.
-
- научил се да хвърля
Много топло е вече. Хванахме 3 щуки на разстояние над 100 метра от брега на дъно,на 5-6 метра дълбочина. Стръв местна рибка. Едната около 3-4 кг,другите маломерни. Как пък една каракуда не хванахме,само шаранчета около 500-600 грама,завалиите кълват като бесни. Чакаме батковци,дядовци ама няма...Жегаааа
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
.... и баба и дядо са там иска се ......чакане и манджа 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
След 2 дни на язовира, позиционирани точно срещу входа на дунавския ръкав, в най-големия каманак, инфото е следното:
1. Супер много народ, джетове, сигнални ракети, гърмежи, чалга и простотия;
2. на 10м. от брега беше 6-7.5 дълбоко, след метър ставаше 13 м. а след два метра ставаше 16/18 м.;
3. стабилно течение, като захранката(царевица и др. екстри) или се свличаше към дълбокото или течението я отнасяше в ляво или дясно(вечерта в събота май изпускаха язовира);
4. риболова беше предимно на леко: червеноперката(200/300 гр.) на сладка царевица/бял, дребен костур и шаран (1-1.5 кг) на бял, каракуда(300 - 500 гр.) на торен и маломерни щуки и един добър костур на рибе;
5. на тежко: на протеинови топчета не пипна, на царевица на косъм също, само 4/5 каракуди на пружина с царевица (пружина, защото скъсах 2 кошници на фидера и реших намаля загубите:))
Като цяло стана добър риболов, но времето в неделя на обяд се развали и ни изгони. Следващия път съм на копринския или дунавския ръкав, защото от спането и разходките по тоя каманак, ме боли всичко.
1. Супер много народ, джетове, сигнални ракети, гърмежи, чалга и простотия;
2. на 10м. от брега беше 6-7.5 дълбоко, след метър ставаше 13 м. а след два метра ставаше 16/18 м.;
3. стабилно течение, като захранката(царевица и др. екстри) или се свличаше към дълбокото или течението я отнасяше в ляво или дясно(вечерта в събота май изпускаха язовира);
4. риболова беше предимно на леко: червеноперката(200/300 гр.) на сладка царевица/бял, дребен костур и шаран (1-1.5 кг) на бял, каракуда(300 - 500 гр.) на торен и маломерни щуки и един добър костур на рибе;
5. на тежко: на протеинови топчета не пипна, на царевица на косъм също, само 4/5 каракуди на пружина с царевица (пружина, защото скъсах 2 кошници на фидера и реших намаля загубите:))
Като цяло стана добър риболов, но времето в неделя на обяд се развали и ни изгони. Следващия път съм на копринския или дунавския ръкав, защото от спането и разходките по тоя каманак, ме боли всичко.

-
- разбира нещата
Здравейте колеги. Мисля за събота да направя една нощувка на яз. Копринка със семейството. Никога до сега не сме посещавали язовира и не знаем нито пътищата как са, нито местата. Ще съм благодарен, ако ме упътите към някое що годе добро място за палатка и за рибка по това време на година
Също така пътя да е сигурен,че ако завали дъжд да не викам трактор
Благодаря ви !

-
- новобранец
Колеги кажете ми на Копринка къде да ловя сом и на какво спешно !
Защо най-хубавите неща в живота свършват толкова бързо.
- ROSEN_GB
- ще става разбирач
Big_Predator написа:Колеги кажете ми на Копринка къде да ловя сом и на какво спешно !
Ех и аз от га искам да го знам това и не ми е спешно.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Последно хванах на блесна в тревите - 8кг ! Става дума за втичалото където остава една хубава кал до колената и се придвижваш в нея - погрижи се да си обут с нещо защото бодилите не са много приятни и трудно се чистят после 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!