Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

ЗАХРАНКА НА НЕПОЗНАТ ВОДОЕМ
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
ЗАХРАНКА НА НЕПОЗНАТ ВОДОЕМ
Здравейте колеги,ще ходя на непознат водоем,сравнително голям,с бистра вода и с не малко от тези подводните водорасли които са по дъното,а не над водата,ще ловя на дъно и плувка.Във водоема има главно каракуда,шаран,амур,сом и костур,преобладават каракудите,сома и костура,моля ви да дадете съвет за домашно направена захранка за шаран и каракуда,искам да си направя едно хубаво голямо петно от захранка.Мисля да заложа на царевично брашно,галета,бисквити,ванилия,жито,суха царевица,захар и степче ягода,как мислите ще има ли ефект върху шарана и каракудата.Благодаря ви
Re: ЗАХРАНКА НА НЕПОЗНАТ ВОДОЕМ
Вземи си един пакет 2.5кг на Филстар 12х3 за шаран и добави това, което си описал!
-
- вече хвърля и на тежко
Да за това не се бях сетил да добавя 1 пакет готова смес,за два дена трябва да се завърти някое шаранче 

-
- разбира нещата
За шаран - стара кисната царевица !
-
- вече хвърля и на тежко
Аз не мога да разбера,какво толкова и харесва шарана на тази стара кисната царевица?
Не само я харесва ,ами направо откача (хубаво е водата да стане бяла като мляко и да замирише на повръщано)kostadin243 написа:Аз не мога да разбера,какво толкова и харесва шарана на тази стара кисната царевица?

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Направи си старо накиснато и вкиснато жито и към него добави малко вкисната царевица,после лови само на вкисната царевица за предпочитане млечна за този сезон,освен ако не са едри рибите тогава си лови на стара вкисната.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Щото не си шаранkostadin243 написа:Аз не мога да разбера,какво толкова и харесва шарана на тази стара кисната царевица?

И сериозно, малко бирена мая в царевицата, като я накисваш, ще ускорят процеса на ферментация и значително ше подобри резултата. Най-добре вода от язовира, в краен случай от чешмата. И колкото пъти минеш покрай нея, плюеш вътре и казваш "Пу, да хванеш колемия". Кокото по-вече плюнка, по добре"
-
- вече хвърля и на тежко
хахаха е нямам време да я чакам да се вкисне във събота отивам,взимам стара суха царевица ще я накисна и това е и захранката която изброих по горе.Явно най-простото работи най-добре,а хората дават сумати пари за дипове и разни миксове
-
- разбира нещата
Ами ако знаеше , нямаше да си човек а шаранkostadin243 написа:Аз не мога да разбера,какво толкова и харесва шарана на тази стара кисната царевица?

Аз не знам пък какво толкова се чудиш

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Ако я сложиш сега на слънце при тези температури до събота ще стане перфектна, добави към нея жито, варен коноп и пелетки и си готов.kostadin243 написа:хахаха е нямам време да я чакам да се вкисне във събота отивам,взимам стара суха царевица ще я накисна и това е и захранката която изброих по горе.Явно най-простото работи най-добре,а хората дават сумати пари за дипове и разни миксове
-
- вече хвърля и на тежко
Еее мерси колега,тази рецепта определено ми хареса,май това са му най-любимите храни няма как да не се спре да се храни,как мислиш става ли да захранвам с това и на плувката и на дъното,аз съм го пробвал това царевица,жито и пелети бързоразтворими с аромат риба и имаше ефект,според теб бързо или бавноразтворими да вземаEfimov написа:Ако я сложиш сега на слънце при тези температури до събота ще стане перфектна, добави към нея жито, варен коноп и пелетки и си готов.kostadin243 написа:хахаха е нямам време да я чакам да се вкисне във събота отивам,взимам стара суха царевица ще я накисна и това е и захранката която изброих по горе.Явно най-простото работи най-добре,а хората дават сумати пари за дипове и разни миксове
Колега ако кажеш кой е водоема все някой колега може да ти помогне.А иначе щом си на зор и нямаш време като я накисваш я попари със вряла вода и преди това може да я кипнеш за 15,20мин.Сложи и малко пелети и малко стик микс така царевицата им взима от аромата и става бомба
поне тук във Испания работи и то доста добре мн.пъти Испанците около мен се чудят какво става
наслука

Жаден съм а вода не ми се пие
-
- вече хвърля и на тежко
определено май това ще ми е захранката царевица,жито и пелети,ама не разбрах бавно или бързоразтворими
-
- разбира нещата
От двата видаkostadin243 написа:ама не разбрах бавно или бързоразтворими