Писане на акт без причина

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

хасанчо
новобранец
новобранец

Писане на акт без причина

Мнение от хасанчо »

http://www.youtube.com/watch?v=FcFeKrXX ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; :oops:
krasikostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Писане на акт без причина

Мнение от krasikostadin »

Интересен първи коментар и тема едновременно. В клипа се виждат едни яки момчета с джип и нито една въдица край брега на язовира. Акта е най-малкото което заслужават нагли престъпници като вас!
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
spetsnaz_80
новобранец
новобранец

Мнение от spetsnaz_80 »

:axe: x 10
spetsnaz_80
новобранец
новобранец

Мнение от spetsnaz_80 »

Вчера бях за риба на държавен язовир и се нагледах на какво ли не,когато дойдоха да проверяват билетите много хора се отдръпнаха назад и изведнъж се оказа че един човек е с 10 въдици,другия номер,е че билета е в колата обаче по чиста случайност колата е паркирана на отсрещния бряг :rolleyes: .Какво ли не прави човек за 20 лева.Другата простотия " каквото и да се хване на въдицата да се прибира в торбата" какво остава за някое и друго шаранче по 10-15 см. :axe: само това за хора без билети и бракониери
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

На мен много много не ми става ясно за какво е акта. Ако е за липса на билет, добре... с право си пишат акт, въпреки, че лично според мен не заслужават не 25лв, а 25 стотинки годишно за билет да им плащаш при положение, че ефекта от тяхната работа е 0 ! Както и да е плащам си билета всяка година, примирил съм се. Обаче и друг път съм го казвал, че писането на акт за неносене на билета е върха на простотията!!! За къв *** ми е да мъкна един келяв лист А4 сгънат на 4, наричан още билет постоянно с мен? На всичкото отгоре, ако си го забравил акта е 200 лв, ако нямаш е 50! Толкова ли в 21 век нямат елементарна база данни, в която срещу ЕГН може да се провери дали съответното лице има или няма хартийка сгъната на 4 ... пълна простотия!
За сравнение, ако си си забравил шофьорската книжка, балабар с талона КАТ ти пишат акт 10 лв, за неносене на всички документи!
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

kesh написа:На всичкото отгоре, ако си го забравил акта е 200 лв, ако нямаш е 50!
:shock: :shock: :shock:
Тва къде го пише колега??? Защото на мен ми звучи като научна фантастика... :lol:
А да сте чули за обжалвания, възражения на подобни актове?
Фен-клуб Таранка!
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

kesh написа:На всичкото отгоре, ако си го забравил акта е 200 лв, ако нямаш е 50!
Чл. 64. (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който извършва любителски риболов без билет за любителски риболов в нарушение на чл. 22, ал. 1, се наказва с глоба от 100 до 400 лв.
=========================================================================
Чл. 22. (1) Любителски риболов извършват физически лица, които притежават билет за любителски риболов.
Фен-клуб Таранка!
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Ее значи са го вдигнали. Преди беше от 50 до 300. Последното изменение е от 2012 година. Гледам, че са оправили и недоразумението със забравения билет-сега е същото като да нямаш. Демек 100-400лв. Нямам представа какъв ще е резултата от обжалван акт за неносене на билет. Абе не ги заслужават, ама за 25 лв по-добре да ти е мирна главата.
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

kesh написа:Гледам, че са оправили и недоразумението със забравения билет-сега е същото като да нямаш.
Toва, че си не носиш книжката, не значи че нямаш книжка :wink:
kesh написа:Абе не ги заслужават, ама за 25 лв по-добре да ти е мирна главата.
:smt023
Фен-клуб Таранка!
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Наскоро бях чел статистика, че повече от 50 процента от актовете след това им отпадали !
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Мнение от naB4o »

Акта може да си е факт, нямаш билет, ама ако после обжалваш, дори и без адвокат, и докажеш, че имаш редовен билет в деня на залавянето, по-голям е шанса да спечелиш.
Плащаш таксата за съда и т.н., но ще е по-добре от 400 лв.
Отделно, невероятна простотия е: Да си редовен, със забравен документ, да плащаш в пъти повече глоба, от нередовен такъв.
П.с. Аз купувам билет за 6 месеца, и го нося в мен, но като ловя, колата ми е на 20-40 метра максимум от мен. Останалото са измислици с цел, да мине номера.
:)
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

naB4o написа:А
Плащаш таксата за съда и т.н., но ще е по-добре от 400 лв.
Това е административно дело. Не плащаш такса на съда. :drinkers: Дори закона ти позволява да се представляваш сам, без адвокати.
Фен-клуб Таранка!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Билета е документ и трябва да се носи ! Щом не си го носиш ще се занимаваш с глупости по съдилища и ще обжалваш акта който ще ти бъде напълно редовно според закона написан :wink: Ако след , като ти лепнат акт , че не си носиш книжката при проверка , но си имаш такава акта ще отпадне ли в съда ? Ако ти е навик да си го забравяш ще си плащаш глобите докато се научиш да помниш или да си записваш , че трябва да го носиш когато отиваш naRiba :wink:

п.п. Това , че проверяващия е идиот и ти иска документ за самоличност само и само да си напише акта и да отчете дейност , а после да си пускаш и мрежи , ако искаш не те оправдава изобщо за твоята небрежност :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kaleeff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kaleeff »

С.Върбанов написа:п.п. Това , че проверяващия е идиот и ти иска документ за самоличност ..... :idea:
п.п. Проверяващия има пълното право да ти изиска документ за самоличност! Не се правете на по-големи католици от папата! На българина най му е лесно да нарича някой идиот, вместо да си погледне в собствената си градинка! Нали колега Върбанов? :goodman:
Фен-клуб Таранка!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Нещо не те разбрах ми се струва :roll: Че е идиот идиот е ! Че има право да иска документ има , но не и да му казва , че след това може да пуска мрежи ( след , като му е написал акт и е отчел дейност - идиота ) , ако иска или това ти убегна в четенето ? За такива думи трябва да бъде уволнен или греша ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”