Жребчево

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Ванката73
новобранец
новобранец

Re: Жребчево

Мнение от Ванката73 »

Места има но за 3 дена 1 добра платика към 2 кг. Другите са подобие на платики .Язовира спада на ден с по 10 сантима може и това да е причина .Аз бях на края на боклуците .Приказвах с колеги всеки се оплаква .Лично аз освен червеноперка и платика друго не можах да извадя.Доста храних завъртях риба но дребна 300-400 гр. платики и червеноперки .
Рибар вместо Златната рибка хванал прекрасна русалка, която му се примолила:
– Пусни ме, рибарю. И аз като Златната рибка ще ти изпълня три желания.
– А не, само едно желание, но три пъти – бързо отговорил рибарят.
nedyalko1
новобранец
новобранец

Мнение от nedyalko1 »

Ясно ни вест, ни кост от някоя по-хубава рибка, но така ще е с това изпускане което предстои.
kefeto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kefeto »

Привет колеги!
Нека и аз да попитам, тъй като в годината минавам по един,два пъти покрай язовира и спирам да похвърлям блесничка и някой друг воблер. Скоро бях там,под "Клапите" на римския мост,но водата беше до там,т.е.високо ниво и нямаше никаква слука на каквито примамки имах.Някой ако е ходил на това място и има желание да сподели,как е нивото на водата в реката и докъде е паднало та да се е оформила реката ,защото ми предстои пътуване и ако е рекъл господ може да намокря някоя блесна и евентуално някоя гладна щучка да я похапне, разбира се ще му бъда благодарен за инфото.
Поздрави и наслука на всички!!!!
moonrise
новобранец
новобранец

Мнение от moonrise »

Язовира вече го изпускат нивото на водата започна да пада доста бързо.
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Инфо от 25-28.07 - бяхме между боровата и дъбовата гора откъм дарданелите. Резултата беше сравнително добър нощен риболов на червеноперки, бабушки и платики, на ваглер със светеща ампула. Дистанция 20-25 метра, дълбочина 2-2,5 метра, стръв сладка царевица от консерва, варена царевица или бял червей. Отделно бяхме хвърлили 6 въдици на косъм, като захранвахме с царевица и жито с лодка на около 50 метра от брега, 4-5 метра дълбочина. Нямахме успех на тези пръчки. Като цяло никой около нас не можа да се похвали с шаран или амур. Повечето от местата по този бряг поне има сянка. Язовира пада с около 10 см верникално на всеки 24 часа.
Бих желал да споделя информация за пътя до тези места. Тъй като бяхме 4 дни там имах време за се поразходя и да видя за какво иде реч, та така:
Изображение
Ние бяхме на мястото означено със син цвят. Най-хубавият път, почти без никакви препядствия до там е този, който съм оцветил в зелено. Може да се мине и по пътя оцветен в жълно, но там спускането през боровата гора до язовира е малко сложно и има вероятност да опреш на 2-3 места, особено, ако си с ниска натоварена кола. Ако си с висока ненатоварена кола при добро внимание се минава. При пътя в зелено спускането до водата не е никакъв проблем. Искам да обърна внимание на пътя в червено-не минавайте от там ако не сте с джип или висока и ненатоварена кола! Целия е в коловози, пропасти и вероятността да опирате на 7-8 места е съвсем реална.
Исках да пусна инфо с уловена стойностна риба, но нямах този късмет. Въпреки това се надявам с картата за пътя да съм полезен на някого. Не винаги информацията за рибата е най-важна, защото едно закъсване или потрошаване на колата е достатъчно да ти скапе почивката. Приканвам колегите в темата да бъдат по-активни и отзивчиви, защото много хора ходят, а никой не споделя тук! В крайна сметка тази тема е за това. Наслука на всички и поздрави :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
StoychevV
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от StoychevV »

Суперска информация,за което много благодаря. :drinkers: След два часа заминавам с бащата очаквайте включване идните дни предполагам сряда вечерта ще се върна в Габрово но може и през телефона да пиша какво се случва.Аз лично съм се наточил за хищник по Дарданела тате ще мъчи мирните риби. :drinkers: С сиво/синьо пежо сме Партнер от новите,ако някой ни види да свирка.Лека вечер и таман си варя царевиците и житата :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Кеш,по това време на годината шаранските места са от другата страна на Дарданелите,а местността се нарича Паметника! :wink: :drinkers: На същата дистанция вляво от синята точка спрямо стеснението или по-навътре!Целият залив преди Паничарево е участъка,който ти трябва за шарани!Амурите са надолу от острова към Стената,там има и шаранджийски места на Ракетната!Мястото е най-важно за тези трудни риби,та го имай в предвид другия път! :wink: :drinkers: Мястото в боровата горичка е уникално да се скатаеш от жегите,но не и за твоя риболов! :cry: :roll: :drinkers: На устието също има едно тайно място за шарани,но не е хигиенично да го кажа тук,че ша ма бият местните! :oops: :cry:
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Ясноо, еми сбъркал съм, все пак за втори път ходя на язовира и не го познавам. Има подобрение де, първия ни излет там беше пълна трагедия по всички показатели. Този път отстранихме някои грешки и така.. учим се още :) За в бъдеще с повече опит и малко късмет ще ни се усмихне щастието :) Поздрави!
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

И да беше на местата от лодките които го кръстосват постоянно пак няма да имаш удар :wink: Саше защо му го спести това :wink: Също така се подготви с повечко такъм , че се къса много :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Аз бях седмица преди Кеш на язовира и повече от десетина лодки не видях,което е нищо за този дълъг язовир!На Паметника дъното е пясъчно и няма закачки,освен ако не уцели от целия залив Плитчината,която при това ниво е поне на 3-4метра дълбочина!Лодкарите няма как да ти скъсат дънните такъми по това време на годината,защото повечето се съобразяват с шамандурите!Лошото е,че повечето дънари после не си ги прибират! :cry:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

За маркерите тип бирена бутилка си прав , но до мен на един човечец - инвалид горкия 3 пъти му скъсаха такъма след , което човека се разплака защото нямаше повече , а и му беше неудобно вече да ни моли да му ги вържем макар , че му направихме и трите въдици да си лови отново той си тръгна доста натъжен от положението ! Щом се опитваше да мята камъни по лодките смятай :|
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
poyalnik
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от poyalnik »

С.Върбанов написа:За маркерите тип бирена бутилка си прав , но до мен на един човечец - инвалид горкия 3 пъти му скъсаха такъма след , което човека се разплака защото нямаше повече , а и му беше неудобно вече да ни моли да му ги вържем макар , че му направихме и трите въдици да си лови отново той си тръгна доста натъжен от положението ! Щом се опитваше да мята камъни по лодките смятай :|
Доста гадно се е получило с човека :( Миналата година ми се случи нещо подобно. Тъкмо бяхме разпънали въдиците и някакъв идиот с лодка взе, че оплете 4 от общо 6. Не мога да ги разбера какво тролят толкова близо до брега. Тея може би бяха някви пишман рибари, като ги гледах :D Мелят шамандурите наред и с цялата си наглост крещят, че ние сме виновни, затова че ловим там :D Че и са неучтиви, ние ги викаме на брега да се разберем - те не искат :D
serafim
новобранец
новобранец

Мнение от serafim »

нещо ново по язовира....... :D
Аватар
bmwfanatic
новобранец
новобранец

Мнение от bmwfanatic »

Направихме излет с двама приятели от 02.08 следобяда до неделя на обяд. Водата падаше доста рязко, може би за двата дена падна над 25 см вертикал. Хванахме не лошо количесто рибоци, от които платики, карабалъци, 1 морунаж, червеноперки на корем, едно малко шаранче, което го пуснахме и една щука, която се закачи докато приятеля ми вадеше червеноперка :mrgreen: :mrgreen: До нас се смениха колеги, които хванаха по-големи шарковци, може би към кило, но платиката и червеноперката превалираше ;) Наслука ! :partyman:
Аватар
north fox
новобранец
новобранец

Мнение от north fox »

Здравейте колеги,бях на Жребеца за 3 дни/Петък,Събота и Неделя/ но както казват колегите водата пада и кълването ослабва. Въпреки това уловчето не беше лошо. Доста карабалък,червеноперка и три щуки. Наслука колеги.
Не На браконерството !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”