Влашки Дол 2013

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Влашки Дол 2013

Мнение от stridata »

Здравейте и от мен!
Всичко започна с организирането на един от първите ми риболови на Фидер (новата ми страст) и разглеждане на темата Актуална информация за ПЛАТЕНИ ВОДОЕМИ, едно ЛС до Зарко и едно обаждане до любезния домакин Цено и приключението започна!
Тръгнахме в сряда (действието се развива миналата седмица) вечерта от предградията на София с идеята да пренощуваме на водоема и да започне ме риболова рано рано. След два часа и нещо бяхме на Бели извор и вече звънях нетърпеливо за да ме упътят как се стига до водоема. Към 19 бяхме при Цено който се обади за да ни настанят. Мястото на което ни беше разрешил да риболовства ме беше уникално. В една малка горичка с място за палатка с дебела сянка и перфектен бряг за риболов. Настанихме се под един дебел Дъб и опънахме палатката, докато нагласи ме монтажите, столовете, храната и то се свечери. Въпреки всичко не се сдържах и метнах единия фидер на метод със Soft пелетка за стръв и седнах да пийна една биричка, след точно 10 мин връхчето заигра и извадих една каракуда към килограм. Стана ми интересно сложих светещо връхче и реших, че ги почвам, поглеждам часовника и виждам че е 23ч. Взех мъдрото решение да си почина за да сме пълноценни сутринта и си легнах. На сутринта към 4 и 30 звънна алармата и приключението започна, беше като приказка, мястото е уникално! Колегата не можа да спи цяла нощ заради жабите и остана да доспи. Аз освежих манджата и започнах на метод с пелета. Без да правя петно след 20 мин беше първия удар и шаранче от килограм и половина, колегата не се сдържа и стана и той. Стария навик ръжда не хваща и извади мача, а с него извади една костенурка. Видя, че при мен е динамично и реши и той да изпробва новия за нас риболов и извади фидера. Ловеше с отворена хранилка и царевица за стръв след 20-30 мин и при него се започна. Рибата не спря да кълве през целия ден и беше с размери от 1кг до 2.5 кг, шаран, амур, каракуда (над 800гр). Можеше да отсяваме за едра, но беше такъв кеф, че въобще не ми пукаше. Към 18 разбрахме, че Левски е паднал и се по изнервихме, решихме, че е достатъчно събрахме и потеглихме към Сф. И накрая да Благодаря на Цено, че ни разреши да ловим на това място и да кажа, че риболова на Фидер ( след толко години на мач) ме впечатли за пореден път!!! За линиите и храната няма да влизам в подробности да не ми се смете че съм още много зелен, но в общи линии беше нещо такова: Основно 0.20, метод и отворена хранилка, за стръв мека пелета на Sonu/халибут/ и манджа Фишмил и Дайнамик Фидер на VDE.
Ето и снимков материал за който се извинявам, но не бях пуснал автофокус на апарата и е станало мазало!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!
Изображение
zozo
новобранец
новобранец

Re: Влашки Дол 2013

Мнение от zozo »

Браво бе юнаци :)!!! Само да питам, какво значи "Цено ни пусна ...." в смисъл не е разрешен водоема за спортен риболов по принцип или трябва да се иска специално разрешение от ..... хъм Цено да кажем или от някой друг?
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Мястото е като диво и най-вероятно ще е все едно къде ще застанеш защото няма кой да те напсува. Иначе не е разрешен навсякъде.
Изображение
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

:smt023 Браво!!! Много добър излет...
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Идеален излет бих казал.
Изображение
asaka_14
новобранец
новобранец

Мнение от asaka_14 »

Добри рибоци сте хванали. :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:smt023
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

чудесен излет
Изображение

The Best
ceno_gadnia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ceno_gadnia »

М.....................да.

Радвам се,че Ви е харесало...........

Поздрви и на слука.
"CLUB FOR SPORT FISHING-VRATSA CARP"
Изображение
Извинете и вие ли нехванахте нищо днес?
http://www.facebook.com/pages/Vratsa-Carp/
Аватар
stridata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stridata »

Ето и малко снимков материал на работното място и един красавец от поправителния изпит.
Личното ми мнение е, че не издържах пак изпита. Неможах по никакъв начин да отсея огромната каракуда и килограмовите шаранчета, ловях на 2х10мм пелети и на три царевици и пак взимаше! Незнам на метода каква по голяма стъв да сложа или да сменя монтажа с Korum Running Rig Kit и някакво боили над 15 мм примерно?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ceno_gadnia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ceno_gadnia »

Ми то винаги има време за поправка....................
Или както казваше моя даскал по математика Марин Тодоров:
-Ще се видим на Септемврийската сесия............

Поздрави на всички
"CLUB FOR SPORT FISHING-VRATSA CARP"
Изображение
Извинете и вие ли нехванахте нищо днес?
http://www.facebook.com/pages/Vratsa-Carp/
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

:smt023 :drinkers:
Хвани и пусни не бъди алчен