Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

ЛОДКА? мотор 30 коня
Модератори: emo vasilev, Кърцата
ЛОДКА? мотор 30 коня
Колеги не съм сигурен че темата и е тук местото но като чета има доста компетентни.Имам един стар Вихър скоро се ентусиазирах и го възпламених запали доста лесно като се има в предвид че не беше пален 30тина години.Качих го на лодка ЯЛ при повече газ много потъва задницата на лодката,някак ми се струва че лодката не е подходяща за мотора.Та въпроса ми е дали има надуваема лодка подходяща за този двигател,какви размери трябва да има.Предполагам че за риболов съвсем няма да стане.
Re: ЛОДКА? мотор 30 коня
Всяка лодка с височина на транеца 381 мм е подходяща за този двигател.........
Ял-а него знам колко му е транеца има по запознати колеги нека те да кажат...........
Сега се сещам от информацията която ми е минала през ръцете,е че Ял-овете ги карат с двигатели 10-15 коня, да не би този да му идва множко..............
Ял-а него знам колко му е транеца има по запознати колеги нека те да кажат...........
Сега се сещам от информацията която ми е минала през ръцете,е че Ял-овете ги карат с двигатели 10-15 коня, да не би този да му идва множко..............
Като го кача на ЯЛа половината винт е в въздуха, след като зацепи винта задницата започва да потъва водата отзад стига почти до борда.Има ли значение дължината на лодката,да не я обърне все пак.
- трапера
- сериозен играч
Значи лодката ти е за двигател с дълъг ботуш, а Вихъра е с къс. Затова се получава така. Моя съвет е да си намериш мотор с дълъг ботуш, а Руснака да го пенсионираш. Карал съм с такъв (25 коня) и говоря от опит. Пали от второ-трето дърпане, два дена риболувам и се разкарвам по Дунав без проблем. На другата седмица останах без ръце да дърпам-не ще да припали даже. След два часа запали без проблем
Твоя би трябвало да е с ел.стартер, но..... Твоята лодка не е глисер и не ти трябва толкова мощен двигател.

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
всяка надуваема лодка НЕ е подходяща за мотор 30кс, пък бил той и "Сделано в СССР" !!!
За 30кс лодката трябва да е поне 4 метра иначе при подаване на пълна газ може да стане сакатлък...
За 30кс лодката трябва да е поне 4 метра иначе при подаване на пълна газ може да стане сакатлък...
Лодката е на едни приятели мотора го качихме само за проба да видим дали изобщо ще тръгне, ако взимам лодка тя ще е по мотора.Но това мнение че мотора е опасен за гумени лодки малко ме притеснява. Иначе с твърда лодка става сложно колесар с регистрация ,паркинг ,джип най вероятно ще трябва.Ако Взимам нещо най вероятно ще е гумена лодка 4м. или над 4м.
Ще вземеш лодка - добре..
След някой и друг месец Вихърът ще бъде "отнесен от някой вихър", защото технологично е остарял и отдавна е за пенсия, и после...?
Ще се наложи да купуваш нова 20-ка или 30-ка за лодката, която си си купил..
Така че си направи сметката, защото от писаното оставам с впечатление че не си "цъфнал, та вързал" откъм финанси..
А и Вихърчето колко харчиии...
След някой и друг месец Вихърът ще бъде "отнесен от някой вихър", защото технологично е остарял и отдавна е за пенсия, и после...?
Ще се наложи да купуваш нова 20-ка или 30-ка за лодката, която си си купил..
Така че си направи сметката, защото от писаното оставам с впечатление че не си "цъфнал, та вързал" откъм финанси..
А и Вихърчето колко харчиии...

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Ееее стига песимизъм мотора изглежда запазен и мисля да го използувам за разходки не за състезания.Гледам има не много скъпи РИБ лодки втора ръка.Като се обзаведа с нещо ще пиша за резултата.
Успех и късмет! 
Дано направиш най-добрата възможна комбинация и.. весело возене!

Дано направиш най-добрата възможна комбинация и.. весело возене!

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако е RIB лодката, спокойно може и 360см да носи 30кс - при тях тежестта на мотора се носи от коритото, а не от балоните /както при обикновените надуваеми/... Имай предвид, че руските мотори могат да те изненадат с НЕ-палене във всеки един момент...
-
- новобранец
Колега пишеш,че за пластмасова лодка ще ти трябва колесар ми то и риб да си купиш пак ще ти трябва колесар.sia80 написа:Лодката е на едни приятели мотора го качихме само за проба да видим дали изобщо ще тръгне, ако взимам лодка тя ще е по мотора.Но това мнение че мотора е опасен за гумени лодки малко ме притеснява. Иначе с твърда лодка става сложно колесар с регистрация ,паркинг ,джип най вероятно ще трябва.Ако Взимам нещо най вероятно ще е гумена лодка 4м. или над 4м.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
надуваема лодка с твърдо (алуминиево или шперплат) разглобяемо дъно може да носи 30кс мотор, но трябва да е е по-голямшка - хайде да не е 4м, но поне 360-390см и с "едно наум" когато си сам...