Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Мустакатия бара...три удара, едно вън и две откачени, незнайно защо...това в рамките на два часа. Рибите са активни и то, не къде, а в района на Харманли...а тук е, като да хвърляш в празен аквариум... и аз не мога да повярвам...

Браво, чудесна слука! При вас да не би да има повече вода? Тук по-нагоре прилича на вадичка тая река. Няма къде да се крият подобни риби 

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- КалинПетров
- разбира нещата
Браво за слуката...другият път и всеки удар да е реализиран!tamihal написа:Мустакатия бара...три удара, едно вън и две откачени, незнайно защо...това в рамките на два часа. Рибите са активни и то, не къде, а в района на Харманли...а тук е, като да хвърляш в празен аквариум... и аз не мога да повярвам...![]()
![]()
![]()
Сега с тоя сом ме замисли да ли да не пребирам мухарката и да се пусна към Харманли със спининга!!!

Reel Tuning
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ми ха'ди де...време е да направим един риболов...КалинПетров написа: Сега с тоя сом ме замисли да ли да не пребирам мухарката и да се пусна към Харманли със спининга!!!

- М. Сталев
- разбира нещата
С тая мухарка излиза ли нещо по реката ???КалинПетров написа: Сега с тоя сом ме замисли да ли да не пребирам мухарката и да се пусна към Харманли със спининга!!!
- КалинПетров
- разбира нещата
Излизат няма излет без риба!Но не са много големи но риболова с мухарка е много атрактивен и взимането на рибата се пак съм на първото стапало в роболова на муха но много ми харесва!PikeM написа:С тая мухарка излиза ли нещо по реката ???КалинПетров написа: Сега с тоя сом ме замисли да ли да не пребирам мухарката и да се пусна към Харманли със спининга!!!

Reel Tuning
- КалинПетров
- разбира нещата
Нямам време се много други работи ми излизат и риболова се е на последно място!tamihal написа:Ми ха'ди де...време е да направим един риболов...КалинПетров написа: Сега с тоя сом ме замисли да ли да не пребирам мухарката и да се пусна към Харманли със спининга!!!
Но имам ли идване към Харманли ще ти званна!

Reel Tuning
Колеги тука от една седмица г/д ходя на едно место където има доста големи распери,само че неще да вземе в краката ми се мята и побърква малката рибка,а на нито воблери нито блесни взима сигурно над 60 вида воблери и сумати блесни пробвахме и не ще .......Ако има значение,дълбочината варира от 2-6 метра някои с мнение как да хвана поне една риба ще е добре.
Бърза проводка ,сутрешен и вечерен заход ,добра маскировка ,воблери със светли цветове ,търпение ( по възможност презентация в периферията на бухканията и т.н.)Fishh написа:......някои с мнение как да хвана поне една риба ще е добре.....

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- КалинПетров
- разбира нещата
Според мен е най важно линията ти колко е дебела ако си с дебело важе няма да е въпреки,че има и доста распери уловени с дебела линия...но в този сезон момента най добре е с монофил ако се ходи само за распер момента распера гони отгоре следователно ще ти требват повърхностни примамки като например доста успешна за мен е лека издължена клатишка и с една идея по малка тройка!Трябва да избягваш цопканията и да не се настоява само на едно място да се обхваща по голям диаметър на хвърляния.....избягвай да слагаш вирбели и големи карабинки....!Аз избягвам да ходя само за распер понеже се хваща по рядко и винаги ми удря когата ловя друг вид риба!Не е много плашлив просто иска тактика..имам много случки с распери луда риба!

Reel Tuning
15лб съм с безвъзлов монташ със вирбел и карабинка,пробвах вcякакви проводки бързи,бавни воблерите повечето газят 2-4метра и вдигах пръчката до 1-2метра също,всякаква дълбочина пробвахме и неще буха,гони като за последно ама .....на доста дълбоко място са 5-7метра и гони по във плиткото от 2-3 метра.
Отпуши са
......Salmo Frisky -GT на това yдари,като до сега от толкова опити само едно костурче с тоя воблер имам и за нещатсие го скъсах след няма и 5мин

- Живко Славов
- научил се да хвърля
Браво бе! Другият път да излъжеш тоя распер !Fishh написа:Отпуши са......Salmo Frisky -GT на това yдари,като до сега от толкова опити само едно костурче с тоя воблер имам и за нещатсие го скъсах след няма и 5мин
![]()
![]()
![]()
И аз се разписах с 3 сомчета на ecogear.

Последните 2 снимки са на 1 и също. Поздрави

Браво колега,а бе аз видях,че се размърдахте нещо
и викам сте подпукали кефалите а то сометата,там отгоре къде ти казах да пробваш подгони ама не мойах да го хвана тогава,а на другия ден.