Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на сом в яз Огоста
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Риболов на сом в яз Огоста
Ще ходя за сом на язовир Огоста
Исках да попитам някой от Монтана къде става за риболов на сом на тапа
и каква да е линията
и на каква стръв на дроб става ли
Исках да попитам някой от Монтана къде става за риболов на сом на тапа
и каква да е линията
и на каква стръв на дроб става ли
Re: Риболов на сом в яз Огоста
Ако смяташ да ловиш от брега, това е твоето място. Надявам се да разбереш посланията от импровизираната ми карта. Мястото е удобно, може да се стигне и с кола до там. Дъното е чисто. Аз лично ловя на дъно на черен пилешки дроб. Успех!

Хигиената е мерило за културата на човека!
"-Кълве ли?
-Неще неще, па спре!"

"-Кълве ли?
-Неще неще, па спре!"

-
- научил се да хвърля
А от към Благово удачно ли е са се търси сом от брега и от лодка?
Колега, на въпросното място имал ли си успех? Каква е дълбочината? Ако се ориентирам ловиш срещу стълбовете, които стърчат във водата.gorgazm написа:Ако смяташ да ловиш от брега, това е твоето място. Надявам се да разбереш посланията от импровизираната ми карта. Мястото е удобно, може да се стигне и с кола до там. Дъното е чисто. Аз лично ловя на дъно на черен пилешки дроб. Успех!
Ходил съм 3-4 пъти там,за сом конкретно. За съжаление съм хващал само малки,около полвинка, които съм пускал веднага разбира се. Там където съм ловил дъното е полегато и не много дълбоко. С-у стълбовете, което е една идея след това място, е по-стръмно и дълбоко, но като цяло много зависи от нивото на язовира, който пък е доста празен в момента. Преди 2-3 седмици ходих последно(за друга риба) и се говореше за сомчета по 1.5 - 2 кила, но не съм го видял с очите си. Мераклии имаше доволно.
Хигиената е мерило за културата на човека!
"-Кълве ли?
-Неще неще, па спре!"

"-Кълве ли?
-Неще неще, па спре!"