Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети
Модератор: nkolev66
Re: СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети
Днес бях на Болата, ударих шест риби, но рибите са дребнички между 250-400 грама максимум. По едра риба не видях.
Пашата обича смелите.
"Сега правя нещо като балистична ракета.Издържа на всякакво натоварване.Дава изстрел (надявам се точен,почти бе откат) на около 6-7 метра."
Ей таквоЗ орУжие сънувам всяка вечер, мечтата на всеки харпунджи мераклия..
А дано се получи и с него майсторът му да сполучи и на голяма риба да случи!
Ей таквоЗ орУжие сънувам всяка вечер, мечтата на всеки харпунджи мераклия..
А дано се получи и с него майсторът му да сполучи и на голяма риба да случи!
Никоя риба не е по - важна от живота !
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Най после дойде ред и аз да се похваля с първата си прободена риба.
Днес времето и морето си бяха гадни.Стоя силен вятър и мътна вода,за нищо не ставаше.
Реших да не мокря неопрен.Видимоста беше малка и мислех да си изкарам само миди за салатка и да се поизкъпя.Направих го,но като ме понапече,взех само плавниците и маската и хайде на разходка по плиткачите където са мярка по някое дребно попче.
Като наближих два големи камъка,потопени във водата,от нищото до мен се доближи една риба и започна да ме оглежда,без да се притеснява.Ами как да се притеснява,като нямах харпун и бях с голи ръце.
Леко се завъртам да не я плаша и хайде на първия камък и бегом за харпуна в колата.
По пътя си мисля:-Тя сега седи и ме чака да се върна с харпуна и да я надупча.
Изпуснах платерината и това е...
А други риби така и не се мяркаха,колкото и на се напрягах.Само тая си беше.
Връщам се с попченския харпун,че е по къс а видимостта хич я няма.А той, с тризъбец,правен, с малки контри.
Спускам се малко преди мястото "Х " и леко доближавам с надеждата да я зърна.
Ядец.Няма я или ме наблюдава от някъде и се "хили"...
Продължавам леко напред,но видимостта се влошава от разбиващите се вълни в тетраподите.
Хайде сега обратно.Наближавам заветното място и леко го подминавам.Изведнъж рибката се появява пред мен,но тоя път съм от по-гадната страна с по-малка осветеност и малка видимост.Харпуна го държа под тялото за да скъсявам дистанцията и пръста на спусъка.Леко коригирам посоката на харпуна,но явно рибата го забелязва и почти изчезва от погледа ми и при това с успоредно на мен тяло,неудобно за стрелба ,както и да се погледне.
Викам си пропуснах я.Няма нужда да се стреля.
В тоя момент рибата се завъртя странично,явно любопитна за нещо или за да ми даде последен шанс.
Натиснах спусъка и улучих.
Хванах веднага стрелата и я притиснах към дъното,защото рибата беснееше.Беше около два метра дълбоко.Вдигна се пушилка от пясък от гърченето на рибата,обаче аз натискам към дъното.
Хващам с ръка рибата и я притискам към стрелата за да не се изниже от плитките контри.Когато я доближих за да я нанижа на кукана и зяпнах...
Рибата не е платерина за каквато я помислих а се оказа пъстърва.Морска пъстърва.
Нямаше по-щастлив от мен.Първата ми риба и тя пъстърва.
Не знам дали е добър признак за бъдещите ми приключения под водата,но това е историята.
Ето и някоя снимка за любопитните.

Днес времето и морето си бяха гадни.Стоя силен вятър и мътна вода,за нищо не ставаше.

Реших да не мокря неопрен.Видимоста беше малка и мислех да си изкарам само миди за салатка и да се поизкъпя.Направих го,но като ме понапече,взех само плавниците и маската и хайде на разходка по плиткачите където са мярка по някое дребно попче.
Като наближих два големи камъка,потопени във водата,от нищото до мен се доближи една риба и започна да ме оглежда,без да се притеснява.Ами как да се притеснява,като нямах харпун и бях с голи ръце.

Леко се завъртам да не я плаша и хайде на първия камък и бегом за харпуна в колата.
По пътя си мисля:-Тя сега седи и ме чака да се върна с харпуна и да я надупча.

Връщам се с попченския харпун,че е по къс а видимостта хич я няма.А той, с тризъбец,правен, с малки контри.
Спускам се малко преди мястото "Х " и леко доближавам с надеждата да я зърна.
Ядец.Няма я или ме наблюдава от някъде и се "хили"...

Хайде сега обратно.Наближавам заветното място и леко го подминавам.Изведнъж рибката се появява пред мен,но тоя път съм от по-гадната страна с по-малка осветеност и малка видимост.Харпуна го държа под тялото за да скъсявам дистанцията и пръста на спусъка.Леко коригирам посоката на харпуна,но явно рибата го забелязва и почти изчезва от погледа ми и при това с успоредно на мен тяло,неудобно за стрелба ,както и да се погледне.
Викам си пропуснах я.Няма нужда да се стреля.

В тоя момент рибата се завъртя странично,явно любопитна за нещо или за да ми даде последен шанс.

Натиснах спусъка и улучих.

Хващам с ръка рибата и я притискам към стрелата за да не се изниже от плитките контри.Когато я доближих за да я нанижа на кукана и зяпнах...

Не знам дали е добър признак за бъдещите ми приключения под водата,но това е историята.
Ето и някоя снимка за любопитните.

- Прикачени файлове
-
- 005.JPG (75.78 KiB) Преглеждано 1139 пъти
-
- 009.JPG (71.45 KiB) Преглеждано 1139 пъти
-
- 007.JPG (54.85 KiB) Преглеждано 1139 пъти
Ами на това му казват Късмета на новобранеца 
Подравления, голям старт, с трофей, явно това е твоето хоби
!!

Подравления, голям старт, с трофей, явно това е твоето хоби

Леле,тоз дзвер много арен,честито ти сефте,давай не пущай...
Браво поздравления, ето това е хубава риба.
Пашата обича смелите.
Ехеее! Браво, браво! Направо летящ старт! 

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за поздравленията.
Дано и този уикенд се увенчае с късмет. 

-
- ще става разбирач
Много хубав разказ! Благодаря! Продължавай все така напред! Пожелавам ти безброй прекрасни моменти под водата и много вълнуващи срещи и преживявания!
Браво, колега ! Аз също имах късмет да видя черноморска пъстърва за пръв път, ден преди теб. Беше по - малка от твоята и сърце не ми даде да и стрелям. Казах и, като порастне да мине пак.
Дано популацията им да се е повишила и да ги срещаме по - често.

Браво Иване!Само така-по големи и в повече.Късмет с новото начинание,но не забравяй и другият риболов! 

Поздравления, добре ги почваш 

Поздравления и от мене колега ,хубава риба ,дано все така да имаш слука. Понеже и аз съм от новобранците в
подводният риболов ,благородно ти завиждам
и кажи вкусна ли беше рибата?
подводният риболов ,благородно ти завиждам

- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Както писах вече,не разбрах каква е рибата,докато не я приближих до себе си ,вече простреляна.Помислих я за платерина поради намалената видимост.stoikov написа:Браво, колега ! Аз също имах късмет да видя черноморска пъстърва за пръв път, ден преди теб. Беше по - малка от твоята и сърце не ми даде да и стрелям. Казах и, като порастне да мине пак.Дано популацията им да се е повишила и да ги срещаме по - често.
Аз,също съм приятно изненадан от успеха и поласкан от поздравленията.Angel73 написа:Поздравления и от мене колега ,хубава риба ,дано все така да имаш слука. Понеже и аз съм от новобранците в
подводният риболов ,благородно ти завиждами кажи вкусна ли беше рибата?
Благодаря на всички!

Ето и снимка как изглежда рибата вече приготвена за консумация,въпреки,че мен по-ме кефи емоцията от преживяното,отколкото вкусовите качества на рибата.

- Прикачени файлове
-
- 001.JPG (72.26 KiB) Преглеждано 1043 пъти