Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Паламуд 2013 год.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- новобранец
Паламуд 2013 год.
Днес решихме да се разходим за сафрид към Фичоза и Черноморец. Морето беше тихо, тъкмо акостирахме и започнахме да разтягаме въдиците и около лодката се разшляпа. Спогледахме се с учудване и след малко на около 50 м. пак се чу шум от пляскаща риба. Вече бяхме сигурни за рибата... Пасажи малки циганки се хранеха шумно. Извадихме веднага ланшните биячи и ги сложихме на въдиците .... завъртях лодката в един периметър от около 500 м. и не след дълго първата циганка увисна на воблера.... и така направихме сефтето за тази година! Пожелавам на всички да имат голяма слука през тази година! Малко снимки на екипажа....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Паламуд 2013 год.
Поздравления за сефтето - добри риби сте извадили. 

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
отличници, да гледам циганките не можах да те позная екипажа, браво
-
- новобранец
Абе от няколко дена във Варна се говори, че има циганки в морето и имах готовност....
Тази година много рано се появи поне според мен ?!

Тази година много рано се появи поне според мен ?!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дай Боже, дай Боже,ох сладурите ми циганета вече са тука.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- новобранец
Не знам дали мястото на тази тема е тук, нека модератора да прецени дали да я премести или да я остави тук, но това беше за нас първия успешен излет за паламуд през тази година и затова преце них да я създам?! А и както имаше предложение да се създава нова тема само при успешен риболов и така ... Днес за съжаление съм на работа, утре ще кача снимки на биячите и ще споделя нашия опит от този интересен и вълнуващ риболов! Наслука!
Днеска я търсих от Галата чак до Карабурун,малко преди Бяла и не я намерих.Накрая пред Карабурун взех една на сафриденото чепаре-300гр пуснах я да расте че пак да я хвана.И хубав,едър сафрид взехме малко и пайдос че взе да дига нещо времето,а си е далечко.
Колеги циганките нямат никакви вкусови качества ,пускайте ги да стават паламуди,там вече е друга бира.
Колеги циганките нямат никакви вкусови качества ,пускайте ги да стават паламуди,там вече е друга бира.
-
- ще става разбирач
а стига ве и на воблера ли излизат вече . аз също хванах 6 бр. но са по малки и на сафридско чепаре .
-
- новобранец
Ами виждайки скачащите циганки около лодката реших да покажем на един приятел как ловим паламуд на воблер, а и на него му беше сефтето... Общо хванахме 6 циганки на воблер и 3 на октоподчетата и 2 -3 неуспешни удара. Съгласен съм, че не стават за ядене, но е хубав и емоционален риболов! А и естествено ги пуснахме след снимките... 

- martin varna
- научил се да хвърля
Честито колеги. Браво и нови успехи ви пожелавам!!!
-
- новобранец
Както обещах качвам снимка на моите биячи! Горният е Yo-zuri Mag Minnow много стар модел, вече май го няма в БГ, долния е Bassdream Minnow SP80 струва около 19 лв. и двата воблера са плиткогазещи около до 1.5м. По-нататък ще обобщя нашия опит от този вид риболов.
аз сашто се отбелязах в сабота пред галата един джорум забелязах фарлих в него сафриденото чепаре 8 номер опана малко и отпусна и резолатата беше 2 циганки и 2 куки аут до кам 11ч 2 сафрида 2 каи и 2хамсики
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
и аз имам някой друг от тези биячи малиииии само рибоци да има
- ivanomir
- новобранец
- Обратна връзка:
Днес на Ахтопол имаше джуруми сутринта....колегата се разписа, аз нямах късмет...явно още не са настървени да лапат чепарето...
Compass 470 GT + Mercury 40efi, Raymarine Dragonfly 7
www.avant.bg
www.avant.bg