Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
dzambazov
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от dzambazov »

bachoivo написа:Днес пак бях по Реката. В сравнение с предния път този път слабо - 7-8 каракудки по 150-200гр и 2 скобарчета по педя. Това от 6:30 до към 14:30 - риби почнах да ловя чак към обяд, когато се усетих, че трябва по-голяма кошница и по-голяма дистанция. Днес взимаха на червей(основно на бял).
На Реката бяхме с колегите mmirchev71 и dzambazov - все 'убави хора :drinkers:
Снимки няма - просто нямаше нещо заслужаващо да се хаби лента :)

Следващия път ще нося барбекюто и бирата, че ако не кълве поне да се почерпим :drinkers:
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

да да. :drinkers:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес пак бях по Реката (болничен съм до края на месеца - к'во друго да се прави :D ) Ако не друго поне времето беше супер за риболов. Както казваше един приятел: "Влажно, хладно, приятно за игра" :lol:
От към риби днес скромничко - 15-тина рибета, основно каракуда, основно на сладка царевичка
Гаубиците бяха на линия към 6 и малко
Изображение
Чорбата - джаксънче + уника - добра комбинация се получава + разните му там добавки :)
Изображение
Нещата започнаха мноооого добре - след има няма 15 мин дойде първата рибка - шаранче около 200гр, което взе сладката царевичка с два бели. Бърза снимка и айде да расте и да вика по-възрастната си рода (малко е мръсничко че се отъркаля в пясъка и не му се виждат мустаките, ама си е шаранче :) )
Изображение
След това както казах - каракудки. 90% по 200-300гр и 2-3 с прилични размери. Те ги в побългарявания живарник :)
Изображение
Рибите си плуват всички обратно. Докато ги пусках, чичето вдясно от мен си чистеше единствената платика за деня и ме гледаше мнооого на кръв. Явно и ме псуваше на ум - засърбя ме задника :lol: Ама ми е през оная работа :lol: :lol:
Фидери: 3,90 и 3,60, с по 0,25 основно(за някой може да е малко, ама на мен ми е перфе), поводи 0,18, куки 10 и 8, кошнички по 70гр

P.S. Емоцията за деня беше около час-два след като пуснах малкото шаранче. Удар на десния фидер, сгъване през средата, засечка и ........ стана мазало. Дръпна ми около 15-20м аванс. 10 мин се разхожда на 40-50м навътре без да мога да го придърпам. Все пак успях да поприбера половината линия, но.....накрая скъса. Линията явно се беше тътрила из някакви миди ли, знам ли к'во и първите десетина метра беше все едно с нож съм я дялкал :) Ей това като закачиш нещо по-едро и поне трима-четирима човека се съберат около теб да дават акъл - безценно :lol:
Направи ми кефа максимално въпреки че не го извадих :) Само ме е яд, че не можах да го видя що за дявол беше.
Живот и здраве следващия път :) А дано, ама надали :lol:
Последно промяна от bachoivo на Чет Авг 15, 2013 9:14 pm, променено общо 1 път.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
dzambazov
новобранец
новобранец

Мнение от dzambazov »

Браво на тебе като се ходи редовно все се нацелва ден където ще кълве и ще има емоции.
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Кефишшш :drinkers:
Аватар
burn_out
новобранец
новобранец

Мнение от burn_out »

bachoivo написа: P.S. Емоцията за деня беше около час-два след като пуснах малкото шаранче. Удар на десния фидер, сгъване през средата, засечка и ........ стана мазало. Дръпна ми около 15-20м аванс. 10 мин се разхожда на 40-50м навътре без да мога да го придърпам. Все пак успях да поприбера половината линия, но.....накрая скъса. Линията явно се беше тътрила из някакви миди ли, знам ли к'во и първите десетина метра беше все едно с нож съм я дялкал :) Ей това като закачиш нещо по-едро и поне трима-четирима човека се съберат около теб да дават акъл - безценно :lol:
Направи ми кефа максимално въпреки че не го извадих :) Само ме е яд, че не можах да го видя що за дявол беше.
Живот и здраве следващия път :) А дано, ама надали :lol:
Другия път навивай 0.45 връзвай фидера и бой :rolleyes:
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Днес прескочих от 17.30 до 20.00ч. на реката да тествам новата си фидер макара. Бях до драгата на Мартен. Забърках си малко храница:
Изображение
Позиционирах се:
Изображение
След две жестоки закачки се преместих 40м по-настрани и започнах наново. Противно на bachoivo аз на царевичка нямах бутване. Когато я комбинирах с 2 бели и работата се промени - червеите изчезваха, а царевицата оставаше :lol: Явно имаше само дребосъци, за това намалих размера на куката и минах изцяло на бял. Излизаха такива:
Изображение
Изображение
Общо 7 рибки, всички директно от куката обратно. Нищо по-едро не излезе, за да го преборя с новия Браунинг :x Залезът на слънцето над горите в румънско обаче е уникално красив, дори и само заради него си заслужаваше разходката :)
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

burn_out написа:Другия път навивай 0.45 връзвай фидера и бой :rolleyes:
Повече от 0,25 на фидер не слагам, ако ще само товарни влакове да кълват :D По Янтра, Лом-а и затворени водоеми даже с 0,20 си ловя, ама на Дунав малко зор работа ще е :) Замислям се за една седалка от тия къде марлини ловят с тях. Връзваш я за едно дърво, сядаш на нея, закопчаваш се с колана, вържеш и фидера и бой :lol:

deto_g Това след Драгата посока Мартен или преди нея от към КТМ-то....мин. година имах няколко риболова в района на тая драга, ама все капо :D
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

На 100 метра след нея в посока мартенските буни. Има уникално силно обратно течение. По принцип сомско място го водят, ама и аз нямам някакви успехи там. Предпочетох го, защото няма народ и колата ти е наблизо, избягваш мъкненето на багажлъка надалеч :wink:
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Днес бях по Реката. За 5 часа успях да измъкна две каракуди, две косатчета, една перка, морунаж, няколко кротушки и едно шаранче малко над половинка. Все на бял цръв. Днес не си заслужаваше да цапам живарника.
Единственото хубаво бе, че всяко кълване беше от различна риба, ама без попове :) Водата чай, новото ниско и рибите се държат по-навътре. С фидерите мятах на около 35-40м.
Снимки няма - мързеше ме :D
Аватар
flex
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от flex »

Колеги предложете някое място на Дунава около Русе където имам шанс с директна 7-ца на това ниско ниво. :|
valentino46_
новобранец
новобранец

Мнение от valentino46_ »

Колега само под Рига и само вечер дава там :),но има и постояно хора там да знаеш
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Отново добър ден от мен :)
След като последния път на Реката беше слабичко днес смених дестинацията и оръжието. Към 6:30 се позиционирах на Текето с идеята да си наловя малко облез за мезе :drinkers:
Цвъкнах се в една дупка м/у тръстиките и разпънах 7-мака....време беше малко да му изтръскам прахта, че от мин. год. не съм го разпъвал.
35804 Захранка нямах и затова наблягах на стрелбата на бял и жито. С първото замятане дойде и първото рибе 35806 след него още едно 35812 и така за час и половина направих около триисетина бройки все един калибър - е писна ми :D В следствие на това вдигнах дълбочината и легнах с повода на дъното. Резултатът не закъсня и почнах да вадя от тези 35808 35809 по груби сметки към 15-тина каракудки от този размер измъкнах и една по-йедра, която се откачи до брека поради липсата на кеп. А на царевичка излезе ето това 35810 - а дано се развъдят там :)
На всички рибки без облез-а се случваше това 35811
Към 11:30 тотално ми писна и ме хвана мързела, събрах сопата и айде на кафенце :)
Най -хубавото от цялата работа е , че от ИАРА минаха на проверка - а дано това не е инцидентно, а да става редовно!

P.S. На това Теке станало по-мизерно и ромска махала с София!!!
nasko1199
новобранец
новобранец

Мнение от nasko1199 »

някои може ли да даде инфо за чифлика има ли риба
provocative1
новобранец
новобранец

Мнение от provocative1 »

nasko1199 написа:някои може ли да даде инфо за чифлика има ли риба

Ами има мнооооого таранки ама малки има и по едри ама ги търси на жито уш има и шарани ама не вярвам да са по големи от 2кг, един приятел изтърва един около кило.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”