Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
bachoivo написа:Днес пак бях по Реката. В сравнение с предния път този път слабо - 7-8 каракудки по 150-200гр и 2 скобарчета по педя. Това от 6:30 до към 14:30 - риби почнах да ловя чак към обяд, когато се усетих, че трябва по-голяма кошница и по-голяма дистанция. Днес взимаха на червей(основно на бял).
На Реката бяхме с колегите mmirchev71 и dzambazov - все 'убави хора![]()
Снимки няма - просто нямаше нещо заслужаващо да се хаби лента
Следващия път ще нося барбекюто и бирата, че ако не кълве поне да се почерпим

-
- вече хвърля и на тежко
да да. 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес пак бях по Реката (болничен съм до края на месеца - к'во друго да се прави
) Ако не друго поне времето беше супер за риболов. Както казваше един приятел: "Влажно, хладно, приятно за игра"
От към риби днес скромничко - 15-тина рибета, основно каракуда, основно на сладка царевичка
Гаубиците бяха на линия към 6 и малко

Чорбата - джаксънче + уника - добра комбинация се получава + разните му там добавки

Нещата започнаха мноооого добре - след има няма 15 мин дойде първата рибка - шаранче около 200гр, което взе сладката царевичка с два бели. Бърза снимка и айде да расте и да вика по-възрастната си рода (малко е мръсничко че се отъркаля в пясъка и не му се виждат мустаките, ама си е шаранче
)

След това както казах - каракудки. 90% по 200-300гр и 2-3 с прилични размери. Те ги в побългарявания живарник

Рибите си плуват всички обратно. Докато ги пусках, чичето вдясно от мен си чистеше единствената платика за деня и ме гледаше мнооого на кръв. Явно и ме псуваше на ум - засърбя ме задника
Ама ми е през оная работа
Фидери: 3,90 и 3,60, с по 0,25 основно(за някой може да е малко, ама на мен ми е перфе), поводи 0,18, куки 10 и 8, кошнички по 70гр
P.S. Емоцията за деня беше около час-два след като пуснах малкото шаранче. Удар на десния фидер, сгъване през средата, засечка и ........ стана мазало. Дръпна ми около 15-20м аванс. 10 мин се разхожда на 40-50м навътре без да мога да го придърпам. Все пак успях да поприбера половината линия, но.....накрая скъса. Линията явно се беше тътрила из някакви миди ли, знам ли к'во и първите десетина метра беше все едно с нож съм я дялкал
Ей това като закачиш нещо по-едро и поне трима-четирима човека се съберат около теб да дават акъл - безценно
Направи ми кефа максимално въпреки че не го извадих
Само ме е яд, че не можах да го видя що за дявол беше.
Живот и здраве следващия път
А дано, ама надали 

От към риби днес скромничко - 15-тина рибета, основно каракуда, основно на сладка царевичка
Гаубиците бяха на линия към 6 и малко
Чорбата - джаксънче + уника - добра комбинация се получава + разните му там добавки

Нещата започнаха мноооого добре - след има няма 15 мин дойде първата рибка - шаранче около 200гр, което взе сладката царевичка с два бели. Бърза снимка и айде да расте и да вика по-възрастната си рода (малко е мръсничко че се отъркаля в пясъка и не му се виждат мустаките, ама си е шаранче

След това както казах - каракудки. 90% по 200-300гр и 2-3 с прилични размери. Те ги в побългарявания живарник

Рибите си плуват всички обратно. Докато ги пусках, чичето вдясно от мен си чистеше единствената платика за деня и ме гледаше мнооого на кръв. Явно и ме псуваше на ум - засърбя ме задника

Фидери: 3,90 и 3,60, с по 0,25 основно(за някой може да е малко, ама на мен ми е перфе), поводи 0,18, куки 10 и 8, кошнички по 70гр
P.S. Емоцията за деня беше около час-два след като пуснах малкото шаранче. Удар на десния фидер, сгъване през средата, засечка и ........ стана мазало. Дръпна ми около 15-20м аванс. 10 мин се разхожда на 40-50м навътре без да мога да го придърпам. Все пак успях да поприбера половината линия, но.....накрая скъса. Линията явно се беше тътрила из някакви миди ли, знам ли к'во и първите десетина метра беше все едно с нож съм я дялкал

Направи ми кефа максимално въпреки че не го извадих

Живот и здраве следващия път

Последно промяна от bachoivo на Чет Авг 15, 2013 9:14 pm, променено общо 1 път.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Браво на тебе като се ходи редовно все се нацелва ден където ще кълве и ще има емоции.
-
- вече хвърля и на тежко
Кефишшш 

Другия път навивай 0.45 връзвай фидера и бойbachoivo написа: P.S. Емоцията за деня беше около час-два след като пуснах малкото шаранче. Удар на десния фидер, сгъване през средата, засечка и ........ стана мазало. Дръпна ми около 15-20м аванс. 10 мин се разхожда на 40-50м навътре без да мога да го придърпам. Все пак успях да поприбера половината линия, но.....накрая скъса. Линията явно се беше тътрила из някакви миди ли, знам ли к'во и първите десетина метра беше все едно с нож съм я дялкалЕй това като закачиш нещо по-едро и поне трима-четирима човека се съберат около теб да дават акъл - безценно
![]()
Направи ми кефа максимално въпреки че не го извадихСамо ме е яд, че не можах да го видя що за дявол беше.
Живот и здраве следващия пътА дано, ама надали

-
- вече хвърля и на тежко
Днес прескочих от 17.30 до 20.00ч. на реката да тествам новата си фидер макара. Бях до драгата на Мартен. Забърках си малко храница:

Позиционирах се:

След две жестоки закачки се преместих 40м по-настрани и започнах наново. Противно на bachoivo аз на царевичка нямах бутване. Когато я комбинирах с 2 бели и работата се промени - червеите изчезваха, а царевицата оставаше
Явно имаше само дребосъци, за това намалих размера на куката и минах изцяло на бял. Излизаха такива:

Общо 7 рибки, всички директно от куката обратно. Нищо по-едро не излезе, за да го преборя с новия Браунинг
Залезът на слънцето над горите в румънско обаче е уникално красив, дори и само заради него си заслужаваше разходката 
Позиционирах се:
След две жестоки закачки се преместих 40м по-настрани и започнах наново. Противно на bachoivo аз на царевичка нямах бутване. Когато я комбинирах с 2 бели и работата се промени - червеите изчезваха, а царевицата оставаше

Общо 7 рибки, всички директно от куката обратно. Нищо по-едро не излезе, за да го преборя с новия Браунинг

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Повече от 0,25 на фидер не слагам, ако ще само товарни влакове да кълватburn_out написа:Другия път навивай 0.45 връзвай фидера и бой

deto_g Това след Драгата посока Мартен или преди нея от към КТМ-то....мин. година имах няколко риболова в района на тая драга, ама все капо

-
- вече хвърля и на тежко
На 100 метра след нея в посока мартенските буни. Има уникално силно обратно течение. По принцип сомско място го водят, ама и аз нямам някакви успехи там. Предпочетох го, защото няма народ и колата ти е наблизо, избягваш мъкненето на багажлъка надалеч 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес бях по Реката. За 5 часа успях да измъкна две каракуди, две косатчета, една перка, морунаж, няколко кротушки и едно шаранче малко над половинка. Все на бял цръв. Днес не си заслужаваше да цапам живарника.
Единственото хубаво бе, че всяко кълване беше от различна риба, ама без попове
Водата чай, новото ниско и рибите се държат по-навътре. С фидерите мятах на около 35-40м.
Снимки няма - мързеше ме
Единственото хубаво бе, че всяко кълване беше от различна риба, ама без попове

Снимки няма - мързеше ме

Колеги предложете някое място на Дунава около Русе където имам шанс с директна 7-ца на това ниско ниво. 

-
- новобранец
Колега само под Рига и само вечер дава там
,но има и постояно хора там да знаеш

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отново добър ден от мен 
След като последния път на Реката беше слабичко днес смених дестинацията и оръжието. Към 6:30 се позиционирах на Текето с идеята да си наловя малко облез за мезе
Цвъкнах се в една дупка м/у тръстиките и разпънах 7-мака....време беше малко да му изтръскам прахта, че от мин. год. не съм го разпъвал.
Захранка нямах и затова наблягах на стрелбата на бял и жито. С първото замятане дойде и първото рибе
след него още едно
и така за час и половина направих около триисетина бройки все един калибър - е писна ми
В следствие на това вдигнах дълбочината и легнах с повода на дъното. Резултатът не закъсня и почнах да вадя от тези
по груби сметки към 15-тина каракудки от този размер измъкнах и една по-йедра, която се откачи до брека поради липсата на кеп. А на царевичка излезе ето това
- а дано се развъдят там
На всички рибки без облез-а се случваше това
Към 11:30 тотално ми писна и ме хвана мързела, събрах сопата и айде на кафенце
Най -хубавото от цялата работа е , че от ИАРА минаха на проверка - а дано това не е инцидентно, а да става редовно!
P.S. На това Теке станало по-мизерно и ромска махала с София!!!

След като последния път на Реката беше слабичко днес смених дестинацията и оръжието. Към 6:30 се позиционирах на Текето с идеята да си наловя малко облез за мезе

Цвъкнах се в една дупка м/у тръстиките и разпънах 7-мака....време беше малко да му изтръскам прахта, че от мин. год. не съм го разпъвал.

На всички рибки без облез-а се случваше това
Към 11:30 тотално ми писна и ме хвана мързела, събрах сопата и айде на кафенце

Най -хубавото от цялата работа е , че от ИАРА минаха на проверка - а дано това не е инцидентно, а да става редовно!
P.S. На това Теке станало по-мизерно и ромска махала с София!!!
някои може ли да даде инфо за чифлика има ли риба
-
- новобранец
nasko1199 написа:някои може ли да даде инфо за чифлика има ли риба
Ами има мнооооого таранки ама малки има и по едри ама ги търси на жито уш има и шарани ама не вярвам да са по големи от 2кг, един приятел изтърва един около кило.