Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?
Присъствах на миналогодишното зарибяване с шаранчета,пак дарени от Стоян-Крумово.Наистина бяха съвсем дребни-идиялни за стръв
5-10 процента да оцелеят,пак е по-добре от нищо 

- morriddin
- научил се да хвърля
И от "предните" са останали доста - имам информация, че екземпляри около 2-те кила дърпат редовно, и то - на малка дистанция. Аз лично смятам другата седмица да намаля хищниците с някоя бройка.... 

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Не са около 2-те кила,а около килото,но пак е нещо,ако му се занимава на човек.Лично на мен,не ми се разкарва за такива рибки. 

В тоз гьол,риба няма!
- Menkata
- фен клуб-скобар
В понеделник отивам да направя 7 дневен излет.Определено смятам да търся по едрата риба и от 2-та вида хищен и мирен.Като се прибера обещавам много снимки с красива природа и репорт от риболова.
Ако някой има инфо за нивото на водата моля да сподели важно ми е , за да мога да преценя къде да отида на лагер.
Снимка ми върши най - добре работа 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Menkata написа:обещавам много снимки с красива природа и репорт от риболова.къде да отида на лагер.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Съвет не мога да дам, за съжаление, понеже и аз напоследък само бленувам за ШарковоMenkata написа:В понеделник отивам да направя 7 дневен излет.Определено смятам да търся по едрата риба и от 2-та вида хищен и мирен.Като се прибера обещавам много снимки с красива природа и репорт от риболова.Ако някой има инфо за нивото на водата моля да сподели важно ми е , за да мога да преценя къде да отида на лагер.

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бяхме на един от ръкавите (Ружица), друго освен костур на рибе не даде. От мирна риба нямаше и следа, въпреки захранката и няколкото вида стръв. Ако човек е подготвен с рибета, може да се налови сериозно количество бодливци. Шарково си иска постоянството...
- Menkata
- фен клуб-скобар
Здравейте,въпреки че не споделихте много за язовира...е аз ще се отчета както обещах.Застъпих на язовира в понеделник в четвъртак се прибрах бях аз вуйчо ми от Ямбол неговия внук и баща ми.Риболова беше доста разчупен имаше от всичко доволно.С първия ден-пристигането решихме да сме в най-голямата кал защото бялата пръст беше заета(Ружица).Застъпихме ние до 3-часа следобед бяха наредени всички въдици захранени шамандури.След което пристигна и вуйчо ми
Първият ден без удари.Оказа се ,че няма да се яде шарковска риба за вечеря ,но пък имаше пържени картофки със салатка и Тетевенска сливова разбира се
.На следващия ден имахме страшни неприятности,което лично аз не очаквах за този язовир.Събуждам се в 6 часа сутринта ставам търкам очите...не мога да повярвам цяла флотиилии моторни лодки върху нашите шамандури,точно върху въдиците ни захраненото петно.Събудих баща ми вуйчо ми-Викам и сега какво правим.Лодките бяха 4 след известно време се увеличиха на 6.Чуваха се силни викове тука е рибата под нас е
.След кратко мислене влязохме с баща ми с лодката да се разберем добронамерено,но уви оказаха се Бургаски чада за които язовира бил техен.Викове крясъци и ми взел да обесняват как дошли от 100 км и ,че това не било мое място и че можело да си ловят тука,че всяка сутрин бил идвал и да съм си обирал въдиците и да съм си заминавал.И му казах че съм дошъл от 400 км и ,че няма да се помръдна.Речено сторено 4 дена те стояха върху нашите въдици ,окачвахме се взаймно останаха най малко без 10 - 12 джига,подобриха ми колекцията
.Нарочно бръмчаха върху захраненото място.Ето обаче дойде и хубавата част.Решихме да направим 2 шамандури ,едната за примамка да обикалят около нея с много голям камък с дебело въже,камъка го пускахме 2-ма човека и една шамандура на 250 м по диагонално бялата пръст.Мъчиха се да дигат голямата шамандура,цирка беше пълен
.Такъв риболов през живота си не съм имал.Направих един тетевенски монтаж за хищна риба,от това което виждах определено Бургазлиите търсеха хищника от целия язовир точно при нас.6 пръчки бяха наредени за бяла риба и 3 пръчки за шаран далече от натрапниците.И на втория ден дойде кулминацията.Вечерта пристигат три бургаски моторници с по 3-ма черни *****.В същия момент удар на бяла риба около 1.5 кг.Вкарахме въдицата на ново.След 30 мин удар на 2-ра бяла риба пак същия размер.Гледаха ни като измуни.На следващия ден сутринта удар на шаран около 4 кг и един амур около 7 кг.Но това не е всичко отново 3 удара на бели риби от която едната беше около 4 кг и 2 късания просто ,от която едната бяла риба беше над 6-те кг .Два пъти се мъчихме в кепа да е вкараме но уви.Всичките ни извадени риби няха пред очите на Бургазлиите.Най - интересното че щом дойдеха те веднага имахме удари.Дори последния ден се молехме да се появят ,но явно си бяха заминали.В очите и се четеше адска завист,защото се случваше точно пред очите им.Ако има някои от тях във форума които четат много добре знаят за какво става въпрос и ,че им благодаря за добрата слука която ни докараха.Почти всички риби бяха вадени от лодката ,защото язовира е адски обрасъл с водорасли.Ами това е от мен.
П.С Мите може и да сте ни видяли ако сте си тръгнали в понеделник или вторник.Единственото за което излъгах снимки.Просто за мое съжеление забравих зарядното за телефона и направих 3-4 снимки с лошо качество

Поздрави!

П.С Мите може и да сте ни видяли ако сте си тръгнали в понеделник или вторник.Единственото за което излъгах снимки.Просто за мое съжеление забравих зарядното за телефона и направих 3-4 снимки с лошо качество

Поздрави!
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Определено доста интересен излет сте имали, изпълнен с всякакви емоции. Да, за голямо съжаление И на Шарково се е преселила циганията, не знам как така има хора, които след като се докоснат до красотата на това място, ВСЕ ще намерят някоя простотия да направят ... Аз видях с очите си няколко пъти една и съща мощна моторница да върти из ячпвора и доста шумно да коментират, очевидно язовира бе все едно техен ... както и да е ...Menkata написа: .......
П.С Мите може и да сте ни видяли ако сте си тръгнали в понеделник или вторник.Единственото за което излъгах снимки.Просто за мое съжеление забравих зарядното за телефона и направих 3-4 снимки с лошо качество![]()
.......
Поздрави за успешния излет въпреки цялата тази простотия, вярвам ще останат само хубавите емоции и мерака за отново скорошно посещение на това уникално място! Иначе хищникът наистина е полудял там.
За снимките - здраве да е, то и аз като съм там забравям за фото, за всичко

Поздравления колега
- явно е че го разбираш риболова на трофейни риби 

Възмутен съм от мизерията, която оставят хората там след себе си. От мястото на "дарданелите" (западен бряг) два пъти събирам по 5-6 чувала боклуци, що за хора са това и у тях така ли правят............... незнам. Апелът ми е "БОКЛУЦИ" ПОЧИСТВАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ не съм длъжен да ви чистя, сигурен съм че са участници във форума и ще прочетат това.
-
- ще става разбирач
Здравейте колеги , вчера бях с приятели на Воденския ръкав - даде доволно хубава каракуда от порядъка на 500-600 грама , едра червенопера и много малки шаранчета , които бяха върнати обратно да растат.Монтажа беше на дъно на пружина, като за стръв сладка царевица от консерва - това за каракудите , а на плувка от същата стръв - червеноперата и бейбишаранчета , които пак казвам на момента се пускаха обратно във водата.Това е от мен , дано съм бил полезен .
-
- сериозен играч
А хищник не търсихте ли? Че мои дружки са от таз вечер някъде из същия район,та малко инфо в тази насока ще им бъде добре дошло!
-
- ще става разбирач
Основно бяхме решили за мирни риби , пробвах по едно време на торен и удари хубав костур около 20см. така че костура го има в изобилие сутринта когато пристигнахме гонеше много яко може и сулка да беше защото и нея я има там . Сулката я търсят предимно на тролене от лодка като има и хванати сомове . Мястото за което знам е т.н. " Бялата пръст " . Е това е от мен , дано съм бил полезен .grandal_331 написа:А хищник не търсихте ли? Че мои дружки са от таз вечер някъде из същия район,та малко инфо в тази насока ще им бъде добре дошло!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Воденският ръкав не е перфектното място за хищник, там по-скоро си е за мирна риба. Едва ли казвам нещо ново, но хищникът си гони типичните за него места - дълбоките участъци около бялата пръст, стената, Шарковският ръкав (кефал), дерето и т.н.