Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз Доспат ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Re: Какво кълве на яз Доспат ?
Вуйчо-Ваньо написа:Те,пъстървите,не обичат ли и железа да си хапват?
На Доспат не обичат много.Пробвай както ти казаха колегите на хранилка,на куките каквото се сетиш(не е само паста)бял,торен,рибка,част от рибка,гранула абе каквото имаш за хищник.Другото на което най вече ги ловят местните бомбарда или голямо булдо и отдолу кука с бял или друго мърдащо.Между другото не разчитай много на пъстърва ,по добре заложи на други риби.
П.П.Като казвам други имам предвид червеноперка,каракуда,костур,уклей останалите са на изчезване или ги няма като популация.И не разчитай на добър улов,особено по това време.Въобще от 5-6 години Доспат е супер....за почивка.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
Вчера от към Доспат положението беше много зле-на плувка десетина слънчака,едно костурче и две пастърви колкото пръст.Друго не излезе нито на бял,торен,кус-кус,паста,жито,царевица... 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
ВАЛЬО написа:.........Като казвам други имам предвид червеноперка,каракуда,костур,уклей останалите са на изчезване или ги няма като популация...........

Вуйчо-Ваньо написа:ВАЛЬО написа:.........Като казвам други имам предвид червеноперка,каракуда,костур,уклей останалите са на изчезване или ги няма като популация...........Аз по принцип там ще си гоня каракуди и червеноперки,и най - вече костур.Всичко друго ми е бонус,а за пъстървите ми дойде на ум да питам,че някой ден ако реша да се пробвам...
Вуйчо, вчера се върнах от Доспат. Всичко, което колегите са ти написали дотук относно кълването на рибите и начините на риболов е съвсем вярно. Пъстървата е след 10-я метър дълбочина, понеже водата е много топла: 18-19 градуса до 4-я метър. В момента откъм град Доспат, най-активни са каракудата и уклея, като уклея спира да се храни още преди да стане икиндия, ако напече и няма вятър. Една особеност, която не е спомената - язовирът е много пълен, поради което е и много обрасъл покрай бреговете. В същото време, последната седмица нивото е спаднало с над 50 см, и продължава, така че, спининг от брега е много тегава работа. Успех има само много рано сутрин, докъм 08-09 часа, и час преди мръкване. Не си губи изобщо времето да замяташ спинингови примамки по обраслите участъци!!! Кълве на изкуственяк само на песъкливи брегове, такива има на повечето участъци от носа при Тихия кът, до чешмата на входа на Доспат. Кълват кленове, и по-рядко костури. Най-добре се представиха кранковете, микроклатушките и микросиликоните, на въртележки и миноу не ще.
Разбира се, ти най-вероятно ще идеш на Бърдуче или Круша, където се събира традиционно пловдивската колония, при което горните ми съвети са, общо взето, безполезни

ПП сега чак отворих предната страница, и видях, къде ще бъдеш

Жалко ... 

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Здравейте,колеги!Опитвам се да се самообразовам,но възникват разни въпроси.Става въпрос за пастата,която сте ми препоръчали на предната страница.Чудех се как се закрепва на куката това чудо.Докато се ровех в нета намерих това:
http://www.sigurna-sluka.com/index.php? ... &Itemid=55
На прав път ли съм или има някакъв друг начин?И ако се ползват такива пружинки,има ли ги някъде в Пловдив,че не ми се занимава с поръчки по интернет?
ПП:И още нещо:
ПП2:Казаха ми да пробвам пъстървата и на хайвер.Някакви мнения?
http://www.sigurna-sluka.com/index.php? ... &Itemid=55
На прав път ли съм или има някакъв друг начин?И ако се ползват такива пружинки,има ли ги някъде в Пловдив,че не ми се занимава с поръчки по интернет?
ПП:И още нещо:
Кус-кусът и чернодробната храна ще стоят ли в пружината?Няма ли да се разпаднат при замятане?Или и те се смесват с нещо,за да ги държи стегнати?Телескоп написа:......На дъно,с пружина натъпкана с варен кус-кус омешан с чернодробна пъстървова гранула!......
ПП2:Казаха ми да пробвам пъстървата и на хайвер.Някакви мнения?

- StoychevV
- разбира нещата
Колега в момента съм на Доспат пробвах с какво ли не но най-читаво
с малко стериопорче аз си режа квадратни фибранчета,2/3мм нещо такова бода го на куката и пастата успешно издържда дори и на няколко презамятания.Относно кус-кус и гранулата смесваш двете,то само се залепя ще приложа снимка след малко за да ти се изясни
п.п а от към риболов много лошо днес пак задуха...докато бе тихо наранина под града изкарах две американки а вчера и оня ден имам брутални късания на 0.18 единия път със самия удар,другия път пред кепа такова чудовеще пъстървово не съм виждал около 60-70см да не и отгоре
с малко стериопорче аз си режа квадратни фибранчета,2/3мм нещо такова бода го на куката и пастата успешно издържда дори и на няколко презамятания.Относно кус-кус и гранулата смесваш двете,то само се залепя ще приложа снимка след малко за да ти се изясни

п.п а от към риболов много лошо днес пак задуха...докато бе тихо наранина под града изкарах две американки а вчера и оня ден имам брутални късания на 0.18 единия път със самия удар,другия път пред кепа такова чудовеще пъстървово не съм виждал около 60-70см да не и отгоре

- StoychevV
- разбира нещата
a и п.п скирвам цялата кука в пастаат ловя с 6тици на оунър исема нямат грешка без фитки съм досега.Особеноо ако имаш удари на по едри риби кефа е неписуем
яко сгъва фидера 

- StoychevV
- разбира нещата
http://prikachi.com/images/868/6432868h.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; как изглежда цялата работа...а това шареното са някакви прахчеета от местния магазин...червено и зелено вече е на твой избор дали ще прибавиш към кус куса и гранулата но според мен има повече ефективност.
Днес взимат на всичко: http://www.bigfish.bg/news/novini/Izvan ... -kila.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Изловена е часове след като е испусната. 200кг са 100 пъстърви по 2кг.
П.П. В Сф на Седмиците зимата пускат доспатска пъстърва и 15 минути след като я пуснат от лодката вече е покраи брегъ и запоява касапница , за 2ч. се излавя на 90%.
П.П. В Сф на Седмиците зимата пускат доспатска пъстърва и 15 минути след като я пуснат от лодката вече е покраи брегъ и запоява касапница , за 2ч. се излавя на 90%.
- kodek
- ще става разбирач
Добре го е казал кмета: - Добре,че отвреме-навреме"изпускат" по някоя пъстърва от садките, та да има риболовци и туристи.Вече има въведена такса за палатка и автомобил!
Бях 2 дни под почивната станция на "международни превози" Минаха 2 служители от общината и вземаха по 4лв.на ден? за "извозване на отпадъците" - срещу квитанция издадена от община Доспат и заверена от НАП.със съответния номер ,печат и подпис на кмета.
(откъм риболов-слабо, 3 костура и 2 червеноперки).
Бях 2 дни под почивната станция на "международни превози" Минаха 2 служители от общината и вземаха по 4лв.на ден? за "извозване на отпадъците" - срещу квитанция издадена от община Доспат и заверена от НАП.със съответния номер ,печат и подпис на кмета.
(откъм риболов-слабо, 3 костура и 2 червеноперки).
Колеги не се хващайте на простотии,в садките няма риби по 2-3кг,дори и майките от които изваждат хайвера са по малки.На Доспат садка не се е късала от 2003г( по вестниците и местните разправят че се късат по две три всяка година)това са приказки за реклама,местните ги научиха и от няколко години плащат и на вестниците.Ако не вярвате питайте местен без хател или квартира под наем(не и царя той се научи да лъже още 97ма година,научи и царицата ).Истината е че садки не се късат,с три предпазни мрежи са,не ги преодолява нито видра нито буря нито каквото ида било.Застрахователите не ги застраховат вече и затова няма полза да се късат.valkata34 написа:Днес взимат на всичко: http://www.bigfish.bg/news/novini/Izvan ... -kila.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Последната истина е че Доспат е изключително красива дестинация за почивка.Риба няма,другото са слухове и надежди.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.