Питане

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Жоро

Как се стига до Бункера (яз. Искър)

Мнение от Жоро »

Здравейте,
Може ли някой да ми каже как се стига до Бункера. Мисля, че така се нарича мястото, виждал съм го само от лодка. Намира се от дясно по посока на движението в язовира от Самоковски към Ихтимански път.
Мисля че беше около 200м. дълга ивица малко навътре в язовира, която завъшва с остатъци от сгради, като след тях има някакъв красиво изглеждащ залив в гората.

Благодаря предварително,
Жоро
Жоро

Уточнение: Бункера

Мнение от Жоро »

Уточнение:
Мисля че е супер място за палатка,
Как се стига с кола.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Едно от местата на Искъра което е много удобно за палатка и пускане на лодка. А сега как се стига до там:
Пътуваш по пътя София - Самоков, подминаваш Мечката, моста на Палакарията и след около 500-700м завиваш вляво по разбит път с неясни остатъци от асфалт. След като минеш моста над река Искър завиваш веднага в дясно по тесен асфалтов път. Караш по пътя и след около 1-1,5км на едно разширение в дясно се отклонява черен път. Караш по черния път и излизаш на калдаръмен път и свиваш в ляво - този път те води до самия язовир/местността Бункера/
Изображение
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

Колегата Hooligan е прав за този път,но има още един (които в момента е непроходим),но е по удачен при по малко вода в язовира.Тръгваш по описания от колегата път до моста....,след него не свиваш в дясно а продължаваш само на право към филмовата къща,отминаваш я нея и караш до къто има асфалтов път....след него продължаваш на право по черния път и след около 2км си на въпросното място.Черният път НЕ е отвратително лош,но пак казвам в момента този път е непроходим защото язовира е залял едно мосче на черния път.
Geo_G
новобранец
новобранец

Мнение от Geo_G »

Благодаря за Бункера

Късмет и здраве
хито
новобранец
новобранец

Мнение от хито »

Вчера ходих до бункера по пътя описан от колегата Холиган,и искам да ви кажа че в момента при тези дъждове рискувате да си останете на бункера :D ......е освен ако не сте с джип :wink:.Другото което е според мен не си заслужава да си дрънкате колите от там за еднодневен излет.Не бях минавал от там от доста години,но пътя определено се е поизровил.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”