Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Ами как....~ivo~ написа: Не го приемай дори и с малко съмнение за шега или заяждане, но ми е страшно любопитно как ще се представи "sestrata" на тази река, при положение че е най-резултатния спинингист/доказан/ във форумните среди? Казвам го защото распера го гонят само на жива рибка, както казват всички - "на блесна не ще"Искрени поздрави от Сандански.

Има нещо вярноstefan4etoo написа:Ами как....след минаването му през Сандански няма да го търсят и на рибка(няма да го има)
![]()
![]()

Докато се обърна и минаха две седмици....
Нивото стремително падаше, а с него и размерът на уловените рибки.
--
Съботата на 3-ти август, рано сутринта обиколих канала на Люляка. Резултатите бяха чисто пуристки, като не се брои една щука около два килограма, която захапа 34-грамовия топуз Cha-Cha нa R2S и незнайно как се откачи близо до брега. Както философски казва в такива случаи Стефко Търновски: "Ам тъй праят, откачат са..."
Изводи:
Джако може да лови и дребни распери.

Педя воблер може да лови педя щука.

И дребните се откачат...
http://youtu.be/FIHZDP_5tK8" onclick="window.open(this.href);return false;
После отидох на работа...
---
На следващия ден, неделя - 4-ти август, след като станах подобаващо за един уикенд, отскочих до Бръшлен с идеята за целодневен риболов. Покрай камъните имаше епизодична активност на среден размер распери и скоро улових един приличен на 80 мм Култива рип'н'миноу.

За жалост, слънцето се вдигна и напече здраво, та слязох на сянка към канала на Граничар. Тук имаше целодневно забавление - дребни щучки кълвяха на всичко което имах по джобовете. Набодох толкова много, че в един момент ми писна и се прибрах удома.

---
В четвъртък, на 8-ми август с Асьо и Пламбони осъмнахме на Калимока. Слаба активност, но успяхме да боднем поне по един приличен распер (Аз). Колегите уловиха повече. По пътя обратно (ако километрите провиране през джунгла аморф и коловози може да се нарече път), скъсахме горивна тръба и се прибрахме на магия.

---
Дойде пак събота - 10-ти август. По обяд с Пламбони отидохме до Бръшлен. Поцъкахме щуклета на канала докато чакаме вечерния заход. Активност имаше около 40 минути и хванахме риби...

---
В неделя се раходих по канала на Алеко. Тук там по все още дълбоките места вземаха дребни щучета и расперчета.

http://youtu.be/1f9mVcSo0rE" onclick="window.open(this.href);return false;
---
Както обикновено, първите дни от седмицата са ми адски натоварени. На третия ден вече не издържам и отивам за риба.
Днес утрото беше невероятно тихо. Рибите се държаха надалеч в дълбокото, над 60 м дистанция и замятах само тежки примамки. Първо ме взе дребно расперче, а след него един по едър 56 см. И двата на клатушка D.O.N. - 1 унция.

Тортата си имаше и черешка. Килограмова 44 см мъздруга...

Такива ми ти истории...
Нивото стремително падаше, а с него и размерът на уловените рибки.
--
Съботата на 3-ти август, рано сутринта обиколих канала на Люляка. Резултатите бяха чисто пуристки, като не се брои една щука около два килограма, която захапа 34-грамовия топуз Cha-Cha нa R2S и незнайно как се откачи близо до брега. Както философски казва в такива случаи Стефко Търновски: "Ам тъй праят, откачат са..."
Изводи:
Джако може да лови и дребни распери.

Педя воблер може да лови педя щука.

И дребните се откачат...
http://youtu.be/FIHZDP_5tK8" onclick="window.open(this.href);return false;
После отидох на работа...
---
На следващия ден, неделя - 4-ти август, след като станах подобаващо за един уикенд, отскочих до Бръшлен с идеята за целодневен риболов. Покрай камъните имаше епизодична активност на среден размер распери и скоро улових един приличен на 80 мм Култива рип'н'миноу.

За жалост, слънцето се вдигна и напече здраво, та слязох на сянка към канала на Граничар. Тук имаше целодневно забавление - дребни щучки кълвяха на всичко което имах по джобовете. Набодох толкова много, че в един момент ми писна и се прибрах удома.

---
В четвъртък, на 8-ми август с Асьо и Пламбони осъмнахме на Калимока. Слаба активност, но успяхме да боднем поне по един приличен распер (Аз). Колегите уловиха повече. По пътя обратно (ако километрите провиране през джунгла аморф и коловози може да се нарече път), скъсахме горивна тръба и се прибрахме на магия.

---
Дойде пак събота - 10-ти август. По обяд с Пламбони отидохме до Бръшлен. Поцъкахме щуклета на канала докато чакаме вечерния заход. Активност имаше около 40 минути и хванахме риби...

---
В неделя се раходих по канала на Алеко. Тук там по все още дълбоките места вземаха дребни щучета и расперчета.

http://youtu.be/1f9mVcSo0rE" onclick="window.open(this.href);return false;
---
Както обикновено, първите дни от седмицата са ми адски натоварени. На третия ден вече не издържам и отивам за риба.
Днес утрото беше невероятно тихо. Рибите се държаха надалеч в дълбокото, над 60 м дистанция и замятах само тежки примамки. Първо ме взе дребно расперче, а след него един по едър 56 см. И двата на клатушка D.O.N. - 1 унция.

Тортата си имаше и черешка. Килограмова 44 см мъздруга...

Такива ми ти истории...
Последно промяна от sestrata на Сря Авг 14, 2013 9:18 pm, променено общо 1 път.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Който го може си го може и тва е ,а който не може чете темите на Сестрата

аиде,да се изкажа и аз: егати кефа!!
а с тия бонуси направо се разчувствах
браво!
а с тия бонуси направо се разчувствах

фен клуб-скобар
Ко ма напрай с таа мъздруга ве, уби коча с лопатата! Евала!!!!
- SBANKOV
- ще става разбирач
Сефте, той кви толстолопи лови че една маздруга няма да тресне.Бат Стан написа:Ко ма напрай с таа мъздруга ве, уби коча с лопатата! Евала!!!!
Благодаря за снимката на Калимока, вече всичко ми се изясни, ще се носи много мръвка и по малко стръв другата седмица.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
.........та да се повторя /за найсти път/ , еваларката Систър

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Мда, всичко извън расперите и щуките, които са си вече тривиални, що се касае до излетите на автора
, то разните тулупи, мрени и мъздруги са си екзотика....какво ли още предстои...? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- anton jambol
- фен клуб-скобар

GODzillata написа:Мда, всичко извън расперите и щуките, които са си вече тривиални, що се касае до излетите на автора, то разните тулупи, мрени и мъздруги са си екзотика....какво ли още предстои...?
Хвани и пусни не бъди алчен
Днес подухваше доста, преди обяд беше облачно и даже прокапа. Привечер поутихна и след работа отскочих до Реката. Рибките се появиха едва след като слънцето падна под хоризонта и излязоха Комарите. Улових два распера, този от снимката и един по малък с кастмастер на дистанция около 60 м

Мястото се мрежи яко след залез слънце, но рибарите от стопанския сектор толерантно ме изчакаха да си тръгна преди да пуснат мрежите...

Мястото се мрежи яко след залез слънце, но рибарите от стопанския сектор толерантно ме изчакаха да си тръгна преди да пуснат мрежите...
- chapara
- ще става разбирач
Че то на Бога всеки прави път, как няма да те изчакат 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Пак на ниво!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ето КОГА се лови!sestrata написа:...Рибките се появиха едва след като слънцето падна под хоризонта и излязоха Комарите. ...

Аз не ловя, защото като падне мрак и излезнат комарите-стръвници, се омитам...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!