Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети
Модератор: nkolev66
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Re: СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети
baretata написа: Добре поне че се настрелях на попчета, спасяват излета. Много ги харча полени с оцет и чесън.
Пусни една снимка да ги видим тия попове...Моите,последния път като ги извадих,жената умря от смях.

Абе добри бяха поповете, щото ги търсех между 6-7 метра. Ако знаех че те интересуват щях да направя снимка, ама снощи ги оставих на майка ми.
Пашата обича смелите.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Да,за това и попитах.Защото не са ловени край Шабла или Тюленово.Но предполагам,не са като моите ,които съм "гонил" из плиткачите и ми се смеят после.baretata написа:Абе добри бяха поповете, щото ги търсех между 6-7 метра. Ако знаех че те интересуват щях да направя снимка, ама снощи ги оставих на майка ми.

Поповете са си добър утешителен риболов,когато няма друга риба.И особено за мен,ще си е една добра поредна тренировка от които имам сериозна нужда.

...бе верно плочките са такива ....строителен бум , майка....за без пари толкоС ...

...благодаря за отзивите ...
-
- ще става разбирач
Иване, попчетата са задължителното начало. Много хора пропускат първото стъпало и след това много бързо им минава мерака.
Уловът от днес [attachment=0]522404_4833319164695_1585048419_n[2].jpg[/attachmen
Днес в Каварна само проба. Първо влязох с 75 ца стрела за 85ца ластик18 омер за 90. Това по обяд след като брат ми си тръгнаха за Русе. Първо се чудех, но после нарамих сака и към морето. Много вятър ма аз време за чакане нямам. В 4 имах уговорка да ходя на плаж с дъщерята, бабата и племениците. Водата не изглеждаше да е много бистра. Ма и аз нямах много голям избор. Бях забравил големият харпун във Варна. Още с едно от първите гмуркания имах риба. Мислех в началото да плувам срещу вятъра, за да може да ми е по-лесно когато се връщам. Да, но се замотах по други пътеки и по едно време ми идва кефа ма голям трети за този сезон, които виждам водата е мътна има вятър и вълни и хич не ме усети. До момента в който му опадаха люспите си плуваше съвсем спокойно. После се обърна и отиде там от където се беше появил, а аз останах да броя люспи и да премислям, но без да мисля. Отидох до бодиборда и взех допълнителен ластик 14.5. Прекарах го през главата на харпуна и си мисля ела ми сега ела. Да ма не ще да идва пустия. Влязох малко по-навътре идват платерини охо сега ми паднахте изстрел пропуск. Приемам го филосовски, но още не мисля. На третият пропуск почна нещо да ми светва. Харпунът е претоварен рита и не стреля точно. Оставих само ластика 18 е веднага подобрих резултата още една риби беше на кукана. Да ама не или надали. Стори ми се че стреля малко горе. Едни приятели бяха на плаж казаха, че станало 4.10 излязох. Започнах да подреждам нещата. Обадих се по телефона. Плажът се отлагал. Ма аз нали съм тук продължавам. Само смених ластиците и си оставих тези с които бях свикнал. Намерех още три рибки да пътуват с мен на обратно. Запознах се и с един колега. Ми аз се гмуркам и гледам един ме гледа, но го помислих за един от рибарите и си педрашех точно оправях последната риба стъпал на един камък и се заприказвахме и като стана лаф аз във водата а той на камъните на брега. Мислех да ходя до буната, но тя няма да избяга. Оказа се че той има много добри познания за подводният свят, оборудването, хората които прекарват в морето и има какво да се научи от него стига да поиска да го сподели. Каза ми и една грешка която правя щопайки с плавник, когато се гмуркам, която смятам да отстранявам в близко бъдеще. Излязох и се прибрах пеш до колата. А там две русалки с един познат решиха да се снимат с улова и с мен. Та като почнахме едни чупки, стойки на тоз фон, на залеза, чак да му стане драго на човек, а дано ама на дали, но да не се отдалечаваме от темата.
Уловът от днес [attachment=0]522404_4833319164695_1585048419_n[2].jpg[/attachmen
Днес в Каварна само проба. Първо влязох с 75 ца стрела за 85ца ластик18 омер за 90. Това по обяд след като брат ми си тръгнаха за Русе. Първо се чудех, но после нарамих сака и към морето. Много вятър ма аз време за чакане нямам. В 4 имах уговорка да ходя на плаж с дъщерята, бабата и племениците. Водата не изглеждаше да е много бистра. Ма и аз нямах много голям избор. Бях забравил големият харпун във Варна. Още с едно от първите гмуркания имах риба. Мислех в началото да плувам срещу вятъра, за да може да ми е по-лесно когато се връщам. Да, но се замотах по други пътеки и по едно време ми идва кефа ма голям трети за този сезон, които виждам водата е мътна има вятър и вълни и хич не ме усети. До момента в който му опадаха люспите си плуваше съвсем спокойно. После се обърна и отиде там от където се беше появил, а аз останах да броя люспи и да премислям, но без да мисля. Отидох до бодиборда и взех допълнителен ластик 14.5. Прекарах го през главата на харпуна и си мисля ела ми сега ела. Да ма не ще да идва пустия. Влязох малко по-навътре идват платерини охо сега ми паднахте изстрел пропуск. Приемам го филосовски, но още не мисля. На третият пропуск почна нещо да ми светва. Харпунът е претоварен рита и не стреля точно. Оставих само ластика 18 е веднага подобрих резултата още една риби беше на кукана. Да ама не или надали. Стори ми се че стреля малко горе. Едни приятели бяха на плаж казаха, че станало 4.10 излязох. Започнах да подреждам нещата. Обадих се по телефона. Плажът се отлагал. Ма аз нали съм тук продължавам. Само смених ластиците и си оставих тези с които бях свикнал. Намерех още три рибки да пътуват с мен на обратно. Запознах се и с един колега. Ми аз се гмуркам и гледам един ме гледа, но го помислих за един от рибарите и си педрашех точно оправях последната риба стъпал на един камък и се заприказвахме и като стана лаф аз във водата а той на камъните на брега. Мислех да ходя до буната, но тя няма да избяга. Оказа се че той има много добри познания за подводният свят, оборудването, хората които прекарват в морето и има какво да се научи от него стига да поиска да го сподели. Каза ми и една грешка която правя щопайки с плавник, когато се гмуркам, която смятам да отстранявам в близко бъдеще. Излязох и се прибрах пеш до колата. А там две русалки с един познат решиха да се снимат с улова и с мен. Та като почнахме едни чупки, стойки на тоз фон, на залеза, чак да му стане драго на човек, а дано ама на дали, но да не се отдалечаваме от темата.
- Прикачени файлове
-
- 522404_4833319164695_1585048419_n[2].jpg (50.05 KiB) Преглеждано 1398 пъти
Еййй да му се не види! Така е - който ходи на завет да гмурка, се урежда с русалки. И какви са радостни! Явно са доволни от дългите харпуни. 

Последните риби на Бултито са огромни, ама той умишлено ги е смалил, за да не му завиждаме.
Скромността го краси, затуй е толкоз УбаФ.
Бояне, с такива мажоретки и фото - русалки ако ходя за риба, съвсем ще ми намалее апнеята, за сметка на либидото и май риболова ще е обречен на неуспех
Скромността го краси, затуй е толкоз УбаФ.

Бояне, с такива мажоретки и фото - русалки ако ходя за риба, съвсем ще ми намалее апнеята, за сметка на либидото и май риболова ще е обречен на неуспех

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- ще става разбирач
Концентрация релаксация или както там му казват там не ги разбирам Булти да каже. Просто оставам мислите да текат без да им преча така те си намират реката, която да ги заведе до океана на истинана. Ма и аз не се мръщя като гледам. Ако е писано едно нещо да се случи то ние имаме съвсем малак шанс да го променим. Въпреки това първо трябва да го поискаме да се потрудим и чак тогава ако го заслужаваме ще го получим.
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Браво Бояне!Всичко е прекрасно. 

-
- ще става разбирач
Днес на Болата за 5ч. морето ми даде три риби и една един познат
- fishermann2
- вече хвърля и на тежко
Поздравления за улова.Преживяното е незабравимо. 

Бе вие убаво си ги трепете ама такава вълна и мътилка,само 2 реби успях да перна...
-
- ще става разбирач
Благадаря! Ето и още малко от Вторник в Каварна и днес от Калиакра
-
- ще става разбирач
Това е от днес от Зеленка и Калеакра
Браво Бояне, аз в момента съм на Русалка, ама вълната два дни беше гадна-мъртвак. Сега съм нощна смяна , ама след като стана влизам за риба, че от няколко дни неопрена ми е сух.
Пашата обича смелите.