Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Здравейте колеги, къде е по добре за риболов на река Искър след Лъкатник посока мездра или от яз. искър надолу...
По-добре се разходи до с.Брусен намира се на два километра от гр.Мездра надолу по течението.Предлагам го като дестинация, защото при с.Брусен има два ВЕЦ-а и от там до гр.Роман други ВЕЦ-ове няма.Трябва обаче да търсиш място след тях посока гр.Роман.Местата са хубави и има повече риба отколкото в дефилето.
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Днес на Веринско от 11 до 19 - 3 шарана, един амур( около кило), безброй бабушки (някои доста дебели), каракуди, уклеи и една изправена кука. Риболовът беше на щека в близост до стената. Стръв царевица и жито.
Някакво инфо за Хераково ?
Така, колеги, хайде и аз да споделя моя скромен излет. Вчера с един приятел решихме да отскочим до Враждебна. Речено - сторено. Към 7 часа бяхме хвърлили въдиците във водата и захранихме със Филстар Универсал и малко кюспе. И като се почна един гол след гол, ама на слънчаци.
Викам си, а тая няма да я бъде, и смених стръвтта, от торен на бял. Да ама слънчака е нахален и белия си го яде, като стой та гледай. Вече беше към 11 часа и реших
да пробвам на жито. Това беше друга история, елиминирахме тая гад слънчака
и почнаха да се ловят каракуди и то добри (над стандартното шамарче).
За съжаление, усетихме се късно за житото
и не успяхме да се представим много добре, крайната равносметка беше около 10ина каракудки, но все пак не е зле имайки наум че не беше хубав ден (искам да кажа, че и колегите които ловяха наоколо нямаха с какво да се похвалят).
Това от мен и наслука на всички

Това от мен и наслука на всички

-
- научил се да хвърля
Съседа вчера сутринта се прибра от там. За цяла нощ едно амурче на царевица. Пробвал е и дъно и плувка. Думите му бяха "На всичко неще!".power123 написа:Някакво инфо за Хераково ?
Инфо за Безден. Колега е бил там вчера -бял амур 7 кг и шарани различен калибър на дъно на царевица. Таксата е 5лв. на пръчка като шарана и амура се плащат ако искаш да ги вземеш. Другата риба бонус. Колегата ходи само за спорта и е мерил амура като най- едър и после като другите "рибета" по живо, по здраво обратно. То може би затова има риба там, защото 6-6.5лв. за килограм /толкова поне разбрах че е шарана, за амура не знам / излиза бая солено на мераклиите да си отнесат някой бабанко в къщи.

-
- научил се да хвърля
Здравеите колеги,някои има ли представа какво е положението на казичене затвора.
-
- разбира нещата
Venko Radev 82 написа:Здравеите колеги,някои има ли представа какво е положението на казичене затвора.
И аз се интересувам за там и по специално ме интересуват толстолобите там?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- фен клуб-скобар
В вторник и сряда ходих на Шипочане.
Мислех ,че не съм улучил мястото,защото имаше много водорасли и такива фидери ,мачове на вървяха.
Много късах и викам тука риба няма.
До сряда сутринта ,когато пристигнаха едни колеги и до обяд направиха по 7-8 кила риба
и с тръгнаха.
Цялата работа е било на пружина с качамак и стериопор
.
Ставам пружинар
.
Хванаха и едно шаранче над кило и две-три платики около кило.
Аз мога да се похваля с много по скромен улов.
На плувка двамата с жената хванахме над 40 шаранчета колкото длан,които веднага бяха пускани.
Това е хубавата новина,една четвърт от тях да уцелеят, догодина ще има яко шаранчета по кило.
Мислех ,че не съм улучил мястото,защото имаше много водорасли и такива фидери ,мачове на вървяха.
Много късах и викам тука риба няма.
До сряда сутринта ,когато пристигнаха едни колеги и до обяд направиха по 7-8 кила риба

Цялата работа е било на пружина с качамак и стериопор

Ставам пружинар

Хванаха и едно шаранче над кило и две-три платики около кило.
Аз мога да се похваля с много по скромен улов.
На плувка двамата с жената хванахме над 40 шаранчета колкото длан,които веднага бяха пускани.
Това е хубавата новина,една четвърт от тях да уцелеят, догодина ще има яко шаранчета по кило.
-
- разбира нещата
Сакси,
следващият път опитай със стръв пуканка на Кукк с аромат на мед,от тези по-малките.Слагаш по 2 на кука и метод фидер с къс повод 8 см.Гарантирам,че ще натриеш носовете на пружинарите!
следващият път опитай със стръв пуканка на Кукк с аромат на мед,от тези по-малките.Слагаш по 2 на кука и метод фидер с къс повод 8 см.Гарантирам,че ще натриеш носовете на пружинарите!
-
- разбира нещата
Колеги,някой има ли информация за язовира до село Церово.Намира се под магистрала Тракия на 66-ти километър.Много интересен язовир.Оня ден минах от там и го забелязах случайно но нямам никакво инфо.Платен ли е ,какви са таксите,какво се лови и т.н.Ако някой знае нещо ще съм безкрайно благодарен и ще почерпя.Поздрави на всички.
-
- разбира нещата
Оги,това е язовира на Дона! Преди беше платен и бъкан с шаран и толстолоб,за съжаление нямам скорошна информация!
Някой може ли да сподели инфо за платеното на одбивката за Негован. 

Здравейте, колеги, някои може ли да каже какви са условията на Веринско? Мисля утре да отскочим с колега до яз. Искър, о като попрочетох коментарите се двоумя за Веринско?
-
- разбира нещата
Аз се интересувам от Безден и по-специално от толупите там?