Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Помощ!!ПРАСЕ в кухнята! Как да го приготвя???????
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
Помощ!!ПРАСЕ в кухнята! Как да го приготвя???????
абе котката го домъкна и сега се чудя как да го докарам да дефилира печено на масата ,гледам не е успяла да го доодере и почисти , ма котка! има ли пинизи по почистването ,кисне ли се в марината, то че ще му сложа лимон в устата и маслина в задника е ясно ,ма другото? плънки, мазане ,печене ???????????????????





- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Продукти: 1 прасенце, 500гр. свинска мас, 1 ч.ч. вервено вино, 1 лимон, сол.
Приготовление: Прасенцето се измива добре, подсушава се с кърпа и се посолява от вътре. В коремната му кухина се постава огнеупорно шише за да се запази формата на прасенцето (може и лозови пръчки). Отворът се зашива. Ушичките и опашката се увиват в намаслена хартия, а крачката се подгъват навътре. Намазва се отвън с мазнината и сол и се постава да се пече в силна фурна до зачервяване. Обръща се, намазва се отново с мазнина и лимонов сок и се допича, като в тавата отстрани се сипва по малко вода. След изпичането, прасенцето се изважда, а сосът се разрецда с виното и се подправя със сол и лимон.
Прасенцето може да се приготви и с плънка от:
1) 300г. ориз, запържен до прзрачност в малко мазнина, 200г. нарязана шунка, 2-3 с.л. грах, 1-2 с.л. стафиди, 2 ч.ч. бульон;
2)Ситно нарязани гъби, задушени в масло, накиснат в мляко хляб, 1-2 яйца, сол, черен пипер, изпържен черен дроб (от прасенцето) нарязан на ивички, малко шунка или пушени гърди;
3)200-300г. шунка, 100-150г. накиснат в мляко хляб, сол, черен пипер, 1-2 глави лук изпържен с малко сланина и магданоз, 2-3 яйца, малко горчица и сварени моркови.

Приготовление: Прасенцето се измива добре, подсушава се с кърпа и се посолява от вътре. В коремната му кухина се постава огнеупорно шише за да се запази формата на прасенцето (може и лозови пръчки). Отворът се зашива. Ушичките и опашката се увиват в намаслена хартия, а крачката се подгъват навътре. Намазва се отвън с мазнината и сол и се постава да се пече в силна фурна до зачервяване. Обръща се, намазва се отново с мазнина и лимонов сок и се допича, като в тавата отстрани се сипва по малко вода. След изпичането, прасенцето се изважда, а сосът се разрецда с виното и се подправя със сол и лимон.
Прасенцето може да се приготви и с плънка от:
1) 300г. ориз, запържен до прзрачност в малко мазнина, 200г. нарязана шунка, 2-3 с.л. грах, 1-2 с.л. стафиди, 2 ч.ч. бульон;
2)Ситно нарязани гъби, задушени в масло, накиснат в мляко хляб, 1-2 яйца, сол, черен пипер, изпържен черен дроб (от прасенцето) нарязан на ивички, малко шунка или пушени гърди;
3)200-300г. шунка, 100-150г. накиснат в мляко хляб, сол, черен пипер, 1-2 глави лук изпържен с малко сланина и магданоз, 2-3 яйца, малко горчица и сварени моркови.

-
- новобранец
- Мнения: 73
- Регистриран на: Съб Юни 09, 2007 5:03 pm
- Местоположение: BURGAS
- Обратна връзка:
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
- Мнения: 2665
- Регистриран на: Сря Юни 27, 2007 11:32 am
- Местоположение: България-гр.София
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
- Мнения: 1250
- Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:50 am
- Местоположение: 42°44`42.65"N / 23°16`44.21"E
- Обратна връзка:
RINO написа:КОЛЕГА ! ТИ КОМШИИ НЕМАШ ЛИ
![]()
![]()
![]()
лелееееее ако знаех че едно прасенце ще те активира да пишеш ,на мнение по прасенце ще ти давам! извън протокола и темата RINO е голям риболовец и комшия , без нас,мъжете от блока ще умрат без барбекю ,маса, столове ,посуда ,мръвка , пиене , жени.............!абе притеснителен Пич , непише , а има какво да научиме от него.
а честито ми мнение 300 ,ПОВОД ДА СЕ ПОЧЕРПИМЕ




