Какво кълве на яз Доспат ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Какво кълве на яз Доспат ?

Мнение от valkata34 »

Пак се появи професор,ето ти една снимка от улова:

Изображение
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Никакви риби не кълват на Доспат, най-малкото - килограмови пъстърви! Още от 1993-а Доспат става само за пикник - слушайте "професор Вальо"...

Изображение

Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Чак днес разбрах къде точно се намира бунгалото,в което ще отседна.

Изображение

Там,където е червеното квадратче ще бъда една седмица.Някой,ако може да помага с някакви съвети,ще бъда благодарен.
Утре рано заминавам.
Поздрави!
Изображение
Изображение
smillo9123
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от smillo9123 »

Днес се връщам от Доспат , всичко което се изписа и се чу се оказа лъжа. Пъстърви над кило наистина се хващат но много рядко по една в седмицата и то една за всички лодки , а по дребни изобщо няма . На връщане спряхме да попитаме и други колеги повечето бяха от 2-3 дни и нямаха удар на пъстърва . Ние хванахме една бабушка и няколко костура . Учудващото беше ,че бабушката се хвана на пастата .
Изображение
BatPe6
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BatPe6 »

Хайде скъпи Съфорумци да повдигнем тази тема !!!
А , на колегата от горният пост ще кажа че миналата година бях по същото време с него на Доспат , и наистина на влачене колегите нищо не хващаха. Аз пък ги скъсах пъстървите от брега . даже на перото на малка рибка ударих една около килограм , събра ми всички дънни докато е извадя но бях Адски доволен . а колегите с лодката си тръгнаха без да кажат Чао :)
Другата Неделя съм се запътил пак натам , и смятам да им скъсам главите на пъстървите тази година !!!
Забравих да кажа че миналата година имаше каракуда на корем, но неми е страст , пъстървата и костура са друга работа , дърпат като за последно !!!
Хайде някой ако е бил скоро да сподели инфо , знам че някой е ходил , да не се стиска деееее..........
ivan1983
новобранец
новобранец

Мнение от ivan1983 »

И аз да се включа в темата. Другата седмица се качвам със семейството откъм Сърница-и по-точно срещу самия град в комплекса с бунгалата. Някой ако може да даде инфо за места,стръв-смятам да гоня пъстърва и костур.Благодаря предварително
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Д-р Флекс написа:Никакви риби не кълват на Доспат, най-малкото - килограмови пъстърви! Още от 1993-а Доспат става само за пикник - слушайте "професор Вальо"...

Изображение

Изображение
[/code]
ivan1983 написа:И аз да се включа в темата. Другата седмица се качвам със семейството откъм Сърница-и по-точно срещу самия град в комплекса с бунгалата. Някой ако може да даде инфо за места,стръв-смятам да гоня пъстърва и костур.Благодаря предварително
Миналият месец бях там на почивка ,не пипа нищо освен костурчета до10см.,като места най добре да седиш на понтона под комплекса(поне пиене ще ти носят от кръчмата)па и е удобен и за лодки.А иначе ако ще ловиш килограмови пъстърви като съфорумеца "др. Флекс"-(Пръмов-Кунева)питай него да те открехне как ги лови.Той е не доктор а професор в тоя риболов.Може и да ги е ловил такива,но преди 89та,когато Доспат беше забранен за простосмъртни,а за синове на Партията може и водолази да са им пускали да закачат рибетата.
Всъщтност не ми обръщайте внимание,закачки на дребно с "др.Флекс".Отдавна не си нося въдици на Доспат,ходя на почивка,много е красиво,и готвят уникално.А за яки риби питайте доктора-професор.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Всеки полуидиот може лесно да установи, на коя дата са правени тези снимки от Доспат. Кръглите идиоти, виж, не биха могли да го направят.
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

Д-р Флекс написа:Всеки полуидиот може лесно да установи, на коя дата са правени тези снимки от Доспат. Кръглите идиоти, виж, не биха могли да го направят.

Да добавя, всеки полуидиот може да се информира че на Доспат винаги е имало свободен риболов за простосмъртни и преди 89г. Имаше забранена 8 километрова зона в посока от стената към Сърница.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Много ще съм благодарен ако някой сподели инфо,в събота се качвам за 4 дни на Бърдуче и тази година вече съм се наточил да хвана пъстърва макар и бебе.До сега ходя от 5 години редовно и съм доволен от риболов каракуди и костури излизат,но с пъстървата нямам късмет.Ще взема и спининга и мача и дъно така че ще упорствам здраво.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Съсредоточи усилията си главно на дъно. Водата сега е около 20 градуса, пъстървата търси дълбокото и хладното. Намери по-песъклив бряг, откъм Бърдуче ги има, забъркай захранка от варен кускус и ситна пъстървова пелета - да стане като пластелин - монтирай хранилка на края на линията, и над нея последователно през 30-40 см две единични куки за пъстръва № 10-12, сложи на всяка по зрънце стиропор за повдигач, и ползвай за стръв бял червей или паста за пъстърва. Търси дълбочина 7-10 м.

Със спининг може да имаш слука основно на костури, рано сутрин, и вечер след залез. Може и някоя заблудена пъстърва да ти удари сутрин, там наблизо има садки и няма начин да не бяга риба. Ползвай предимно въртележки р-р 2 и 3.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Благодаря много колега,ще споделя какво е станало.Поздрави :)
ivan1983
новобранец
новобранец

Мнение от ivan1983 »

Здравейте
От вчера съм на язовира откъм Сърница, под Мотела. Вчера нямах удар, към 18 часа се прибрах и удари дъжд и градушка. Един студ стана... Днес 7.00 отново на язовира, а той тепсия. Викам днес ще е . Да ама не- пасти, симеони, гранули, кус кус, и още кво ли не и нищо. Разговарях с хора от няколко дена , които са тука, казват че било мъртвило. Един силен вятър узлезе към 14.00 и прекратих борбата,. Вечерта ако времето даде ще се пробвам и остава утре.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

При мен картинката беше абсолютно същата.За 4 дни на Бърдуче имам само едно костурче,пробвах на всичко,обиколих и доста голям периметър със спининга нямах удар.Рибата определено не иска да кълве,даже и слънчевките.Запознах се с един колега само той успя да хване 2 пъстърви на паста и бял.Но като цяло положението е зле,язовира е пълен до горе.
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

Д-р Флекс написа:Съсредоточи усилията си главно на дъно. Водата сега е около 20 градуса, пъстървата търси дълбокото и хладното. Намери по-песъклив бряг, откъм Бърдуче ги има, забъркай захранка от варен кускус и ситна пъстървова пелета - да стане като пластелин - монтирай хранилка на края на линията, и над нея последователно през 30-40 см две единични куки за пъстръва № 10-12, сложи на всяка по зрънце стиропор за повдигач, и ползвай за стръв бял червей или паста за пъстърва. Търси дълбочина 7-10 м.

Със спининг може да имаш слука основно на костури, рано сутрин, и вечер след залез. Може и някоя заблудена пъстърва да ти удари сутрин, там наблизо има садки и няма начин да не бяга риба. Ползвай предимно въртележки р-р 2 и 3.
Разбираш ги колегата, ама какво ги открехваш, то не че има лошо ама.. ще ме разбереш! Ние преди години бяхме на Доспат, на две-три различни места сме били по Доспат, като едното бе на едно полуостровче, вдадено в язовира, трудно проходимо, трудно се стигаше до него, от горе от високото на пътя където се вижда целият Доспат, къде има една скала, та нашият борун ,където ги ловяхме се виждаше и той... Та както и да е , та мисълта ми е , че там кълвяха тогава, сега незная как е, основно на кус-кус със цаца на пружината, която си носехме специално от Бургас, разни дрожди, такъма както обясни, а за стръв - пак осолена цаца.. бял, изкуствен хайвер, розова паста, бял , какво ли не, тя е лакома риба по принцип.. Взимах и пъстърви навътре с ваглера, но по-рядко.. Тогава имаше риби колегата, уважение към теб, ловяхме ги точно както си описал на пружина, на блесна взимах някои кефал едър , костур и пъстърва - именно рано сутринта, инцидентно сивен, за балканка не си спомням но май имаше също, тогава бях малък.. После правихме няколко години Тошков Чарк - стана ни фаворит, че калабълък на тоя Доспат! А на широка поляна пак така но на рибета какви страшни пъстърви излизаха.... Все спомени, обиколили сме ги всичките и силно се надявам един ден самичък да дойда да половя, че останаха спомените... Поздрави на балкана! :)
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”