Питане за мотор

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Питане за мотор

Мнение от koko bau »

Здравейте колеги, наскоро си купих първата лодка/пластмасова/. Тримаран- TRINITY BAY 3м.на 1,25м. Въпроса ми е какъв мотор е най удачен като за неяИзображение[/img]
Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение от koko bau »

Съжалявам за огромната снимка но не знам как да я намаля
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

Това корито обиколи страната и пак е в София :lol:
Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало гъза !!!!!
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Колега препоръчвам ти мотор не по-малък от 6 коня за тази лодка.Колегата Marco Polo е прав че може и малък мотор да я движи .Но я си представи насрещен вятър ,но такъв, че като се обърнеш да пикаеш ти отваря бузите,разтояние няколко километра ,тогава става интересно.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

При такъв вятър колега той няма работа във водата с това корито.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Прав си ,но миналата година бях на Студен кладенец с надуваема 3 м ел.двигател 44 либри (трепач) отидохме от с.Звезделина до стената и тогава се почна притъмня и за 30мин.вълните бяха до кръста.На 5 скорост лодката едва вървеше добре че бяха греблата.Като се върнах Шварценегер беше като рахитично камбоджанче пред мен.Оттогава 6 коня Джонсън.

Изображение
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

Батка на този титаник нему помагат и гребла при вълна .
Просто е за малки водоеми дето неможе да те изненада времето.
Просто да събере парички за постабилно корито и тогава да мидли за хубав мотор.
Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение от koko bau »

Може да е корито, ама си е моето.Помолих за мнение за мотор, а не за саркастични подмятания от рода на /титаник/.И лодката винаги си е била в София. Аман от кучета дето си ближат гъзовете
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

Лодката е тежка и не може да се задвижи лесно но е смного сериозна инерция, най добре е да се вземе лек и мощен мотор, най-добре е 2тактова ямаха или Селва - 10-15 кс. по малкия ще гори като по големия защото ще се мъчи а по големия ще дава серизна инерция.
Много съжалявам но това корито не става особено за удобен риболов, гледай да го смениш по скоро
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Прав си колега.По добре със Синди Крауфорд в твойта лодка отколкото с тъщата в яхта :D .Със здраве да я ползваш.

Изображение
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

Коко виш сега баце нищо лично и намен да ми бяха казали така за първата ми лодка и аз щеше да реагирам така. Но въпроса е като отидете някъде компания заедно с няколко лодки другите влизат да си ловят а твоята лодка остава на брега при малко лошо време ,пък ако имаш неблагоразумието да влезеш разваляш риболова на приателите ти защото трябва да се въртят около тебе ако се случи нещо.
После я ми кажи как смяташ да я транспортираш и пускаш сам,за къкъв риболов смяташ да я ползваш.
Несе заяждам а ти истъквам факти.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

на тази лодка е самоубийство да се сложи 10-15кс мотор...
2.5, най-много 4кс повече няма никакъв смисъл... като дадеш пълна газ задницата ще влезе под водата...
и... противно на очакванията при големи вълни не ти трябва голям мотор - може да я подкараш по-бързичко само в огледална вода... При вълни ти трябва мощност само колкото да управляваш...
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Според мен не повече от 4 к.с.

Най-добре вземи мотор от някой познат и го пробвай с твоята лодка - тогава ще разбереш на практика каква надлъжна и напречна стабилност ще има с този мотор при скорости близки до максималната, дали няма да повдига прекомерно носа при по-високи скорости, как ще се държи с вдигнат нос при вълнение и при насрещен вятър (комбинацията е ужасна).

И все пак - къде мога да видя изображение на тримаран Trinity bay ?
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

gogotod написа:Лодката е тежка и не може да се задвижи лесно но е смного сериозна инерция, най добре е да се вземе лек и мощен мотор, най-добре е 2тактова ямаха или Селва - 10-15 кс. по малкия ще гори като по големия защото ще се мъчи а по големия ще дава серизна инерция.
Много съжалявам но това корито не става особено за удобен риболов, гледай да го смениш по скоро
корабите имат инерция, лодките нямат! за 3м лодка да се говори, че е много тежка за мотор под 10кс е просто несериозно... На Ендура 30 й дават, че става за лодки до 1000+ кг, а е само 360 вата...
Който иска, да отиде на Панчарево и да види лодката за капитанските курсове... 6-метрова морска спасителна лодка с 15кс мотор - върви си съвсем добре с минимална газ /реално на празен ход/ А заедно с курсистите тежи над тон /за нея съм съгласен, че има инерция :lol: - спира се с кратко включване на задна/
Аватар
koko bau
новобранец
новобранец

Мнение от koko bau »

За колегата Чавдар Петров ето това е Trinity bay[img][img]http://storage1.album.bg/3f1/734601_2f8d8_755933.jpg[/img]
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”