Ако може малко съвети

Модератор: Paublo_Eskobar

adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ако може малко съвети

Мнение от adidasf50 »

Здравейте колеги.Питането ми е:Утре ще ходя на един язовир с много голяма популация на бабушка ,но са дребнички по 50-90 грама.Искам да попитам да си сваря ли жито и да си взема една кутия сладка царевичка да стрелям с прашката защото искам между бабушките да излезне и някоя каракудка.Знам там че има добри каракудки едни красиви с златисти перки,като шарани.Проблема е че този водоем е с пясъчно дъно с много малки камъни и няма нищо за ядене в него и за това бабушките са дребни.Хващам от време на време по някоя по едра към 100гр.Но рядко.И искам да попитам дали да стрелям жито и царевица.Захранката ми е Сенсас 3000 грос гардонс + 1 пакет филстар експерт ванилия с коноп. + 1кг мляно кюспе.Тази захранка работи много добре на този водоем винаги ми върши работа,но как да излъжа някоя по едра бабушка.Такъмите ми са директна 6-ца,влакно:12/10,кука номер 18..Винаги правя по 150-200 бройки за около 4-5 часа но са такива по около 30-40гр.Искам нещо по едро.Дайте съвет до 16.08.2013 ,15:00 часа :)
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ако може малко съвети

Мнение от pampasa »

adidasf50 написа:Здравейте колеги.Питането ми е:Утре ще ходя на един язовир с много голяма популация на бабушка ,но са дребнички по 50-90 грама.Искам да попитам да си сваря ли жито и да си взема една кутия сладка царевичка да стрелям с прашката защото искам между бабушките да излезне и някоя каракудка.Знам там че има добри каракудки едни красиви с златисти перки,като шарани.Проблема е че този водоем е с пясъчно дъно с много малки камъни и няма нищо за ядене в него и за това бабушките са дребни.Хващам от време на време по някоя по едра към 100гр.Но рядко.И искам да попитам дали да стрелям жито и царевица.Захранката ми е Сенсас 3000 грос гардонс + 1 пакет филстар експерт ванилия с коноп. + 1кг мляно кюспе.Тази захранка работи много добре на този водоем винаги ми върши работа,но как да излъжа някоя по едра бабушка.Такъмите ми са директна 6-ца,влакно:12/10,кука номер 18..Винаги правя по 150-200 бройки за около 4-5 часа но са такива по около 30-40гр.Искам нещо по едро.Дайте съвет до 16.08.2013 ,15:00 часа :)
Здравей , в този случай Аз бих захранвал САМО със зърна ( коноп, жито и сладка царевица) :idea:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Благодаря колега.Ще си взема и захранка за всеки случай защото може да не се съберат на житото и царевицата :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Пробвай и с торен червей, тук при нас бабушаците налитат повече на белия, а каракудяците търсят торния, като си натаманиш интервалите и количеството захранка може да се нашвъркат и по-едри парчета, а пробвай и с промени на дълбочината, случвало ми се е каракудяците да се мотат в по-дълбокото, по към дъното, а бабушака върху нея по към повърхността.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Гледам, че съм изтървал часа, но ако освен предложеното от колегите смениш и куката с по-едра (нещо около № 12), нещата може и да ти се получат...
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

На каква дълбочина ловиш? Колко е дълбоко там където ловиш? Може да пробваш по навътре с мая, ако е по-дълбоко, стръв - сладка царевица и за захранка само царевица, пелети.....
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Здравейте колеги..Посетих въпросното водоемче...Дълбочината в това ръкавче е 3,80м.Успях да излъжа 15-тина едри бабушки.Говоря едри за там по около 150гр.Което за там си е трофей.Значи пак ще ходя и се чудя какви захранки да използвам и как да си направя добър риболов.Иначе тези 15 бабушки ги хванах за около 1 час .Защото заваля силен дъжт от голям облак който ме изгони от там.Да не пускам нова тема искам да попитам видях на брега изхвърлена малка каракудка ,което ми подсказва че трябва да има каракуди там.Дайте съвети относно захранки,подходи,как да храня и т.н :) Всяко инфо ще ми е от полза :)
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”