Въпрос за първа лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос за първа лодка

Мнение от bokser »

Аз си влача сам 39 кг. :wink:
AlexHD
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от AlexHD »

Мда, нещата се въртят около 10кс 4Т или 15кс 2Т (и двата ~38кг) и май ще предпочета по-мощният, въпреки по-високия разход.
audi6508
новобранец
новобранец

Мнение от audi6508 »

здравейте колеги и аз имам едно въпросче мисля да си купувам лодка за морето двоумя се между надуваема с твърдо дъно 3-3.60 с двутактов двигател от 6 до 10 коня и мичуринка 3м с двигател хонда двутактов 6 коня.Мисля лодката да е транспортирам с кола комби върху багажника.Та кажете коя лодка ще се държи по добре в водата и по лесно ще излезе когато се наложи ще мога ли мичуринката да я превозвам върху колата и лесно ли е пускането им в водата от 2ма човека
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

audi6508 написа:здравейте колеги и аз имам едно въпросче мисля да си купувам лодка за морето двоумя се между надуваема с твърдо дъно 3-3.60 с двутактов двигател от 6 до 10 коня и мичуринка 3м с двигател хонда двутактов 6 коня.Мисля лодката да е транспортирам с кола комби върху багажника.Та кажете коя лодка ще се държи по добре в водата и по лесно ще излезе когато се наложи ще мога ли мичуринката да я превозвам върху колата и лесно ли е пускането им в водата от 2ма човека
Здравей колега аз имам мичуринка 3.50 и бутам с 9.9 4такта с двама души върви добре ама да я качваш на багажник на кола забрави гуменяк става и доста колеги така ги транспортират да же съм виждал на багажника отзад има една тръба която се върти и става по лесното качване на тавана
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
mtiholov
новобранец
новобранец

Мнение от mtiholov »

мой приятел има мичуринка 3м , може и по малка да е (ако има по-маки де:) ) ,но помня че доста малка беше влиза с нея само когата морето е "тава " и то на 200- 300м от брега и през това време гледат много да не клатят ,че да не се озоват на дъното ,бута я с 4к. ямаха ,почти не я ползва ,даржи я в рибарското селище (отманли)
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Тая мичуринка си е направо душегубка - да кихнеш и си се обърнал... Твърда лодка за море се взима минимум 4 метра. Ако нямаш възможност, тогава надуваема.
val4o81
новобранец
новобранец

Мнение от val4o81 »

Тедо колегата е прав не е ли от 4м на горе по добре не взимай.Моята лодка е 4м и да ти кажа съм доволен бутам я със 8к.с абе бива.
drosev
новобранец
новобранец

Мнение от drosev »

Здравейте колеги ,имам лодка Zodiac 4,2м гумена с алуминиево сглобяемо дъно.Двигателя към нея е Jonson 2Т 20к.с. дълъг ботуш.Прави много проблеми , харчи много все пак е 78 набор , та реших да го сменя с по-нов 4т.На табелката на транеца пише макс.55 HP , мисля си за Honda 30к.с. от по новите след 2008г с дълъг ботуш предполагам трябва да е , заради стария мотор - беше такъв.В морето ще влизаме двама души по принцип , но понякога може и трети човек да има.Как мислите удачен ли е този мотор или трябва да се огледам за малко по-мощен , че понякога се налага бързо изнасяне.Благодаря ви предварително.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Измери дължината на транеца в средата.
Ако е 38см,за къс ботуш си.
Ако е 51 см - за дълъг.
И виж на табелката какъв мотор макс.ти дават.
Не претоварвай транеца,че после става мамата.
Сигурно и на балоните сядаш като се движиш ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
vakril.k
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vakril.k »

drosev написа:Здравейте колеги ,имам лодка Zodiac 4,2м гумена с алуминиево сглобяемо дъно.Двигателя към нея е Jonson 2Т 20к.с. дълъг ботуш.Прави много проблеми , харчи много все пак е 78 набор , та реших да го сменя с по-нов 4т.На табелката на транеца пише макс.55 HP , мисля си за Honda 30к.с. от по новите след 2008г с дълъг ботуш предполагам трябва да е , заради стария мотор - беше такъв.В морето ще влизаме двама души по принцип , но понякога може и трети човек да има.Как мислите удачен ли е този мотор или трябва да се огледам за малко по-мощен , че понякога се налага бързо изнасяне.Благодаря ви предварително.
Двутактовия няма как да харчи малко ,но ми се струва че нещо не е в ред.Много е странно надуваема лодка да е с дълъг ботуш,може затова да имаш проблеми.Лично аз смятам че на такава и 20-25 коня са и напълно достатъчни.
drosev
новобранец
новобранец

Мнение от drosev »

Здравеите колеги , вчера измерих транеца и е 38см! Явно съм за къс ботуш ,чудно защо предишния собственик я е карал с дълъг. Благодаря за съветите почти бях купил мотор с дълъг ботуш.
alexvirt
новобранец
новобранец

Мнение от alexvirt »

:D Най-добре за гуменка препоръчвам тази котва :)
http://vbox7.com/play:93892617" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=44002" onclick="window.open(this.href);return false;
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

audi6508 написа:здравейте колеги и аз имам едно въпросче мисля да си купувам лодка за морето двоумя се между надуваема с твърдо дъно 3-3.60 с двутактов двигател от 6 до 10 коня и мичуринка 3м с двигател хонда двутактов 6 коня.Мисля лодката да е транспортирам с кола комби върху багажника.Та кажете коя лодка ще се държи по добре в водата и по лесно ще излезе когато се наложи ще мога ли мичуринката да я превозвам върху колата и лесно ли е пускането им в водата от 2ма човека

Ти си луд : кви 3 метра кви 5 лева за МОРЕ - изка ти се да влезеш в статистиката ли ? Мичуринка 3 метра за море Ужас . Само братчеда ми е толкоз луд ,трябваше му половин година да го разбере .От същата мичуринка СЪС 20 КОНЯ искаше да прави скутер и да лети по водата (АМА ТАКА Е , КАТО НЕ СИ ВЗИМАТЕ ХАПЧЕТАТА НАВРЕМЕ ) :ANAL: :axe:
fullhouse
новобранец
новобранец

Мнение от fullhouse »

Здравейте,

от доста време се оглеждам и аз за първа лодка, та реших да се допитам до вас за съвет.
Лодката ще я ползвам предимно за море, може би за около 20 влизания в годината, за риболов и за разходка до 4 човека. Важно е да мога да я транспортирам лесно и да се чуствам сигурен при 2 до 3 бала вълнение и да мога да влизам до 4-5 км от брега за риболов. Тъй като нямам джип, колесар и теглич искам да я транспортирам на багажник върху покрива на колата.
От това, което разгледах и изчетох ми се струва че има 2 варианта подходящи за мен -
1. Лодка с твърдо алуминиево дъно примерно 4.30 дълга (http://www.zanderbg.com/bd430.html) с двигател 10-20 коня
2. Лодка РИБ 3.60 (http://www.zanderbg.com/bl350.html) с двигател 10-20 коня.

Кой от 2та варианта според вас е по подходящ за мен? Има ли нещо друго, което трябва да премисля?

Благодаря за информацията.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”