Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от JettroniX »

Dares написа:Здравейте , понеже вчера докато мятах по Марица с блесни ми се счупи прехвалената пръчка ( как стана и аз не разбрах, ) Миварди ML 2,40 акция 10-30 гр.....
Нормално е да се счупи. Това са абсолютни дефектни боклуци, които са пласирани не къде да е, а точно в БГ :idea:
Не знам кой ти я е похвалил, та и прехвалил :) Знам за 2 Миварди-та на мои приятели (Империуми мисля, че бяха :roll:), но на 2,70м и ги даваха при 12-30 грама ML клас. Та след няма и 1 излет се счупиха и двете почти от едно и също място м/у 2-рия и 3-тия водач :D
Даже казах на един от тях да не си я взима, че се чупят, а той не ме послуша и после цяла сватба стана в магазина :evil:
Даже ще си позволя да го цитирам, мисля че няма да е проблем :
КалинПетров написа:Aве такива марки сам ги отписал като : Миварди,Джаксан,Трабуко,Филстар...и много други!Наскоро си купих спининг Миварди (много хубавото) първо взе да пука бланката направих рекламация смениха ми го дадоха ми друг утивам за риба след 3тото замятата ми се счупи 15см от върха....със примамка 14 гр акцията на пръта е 10-30гр.....в магазина ми казаха 4е аз съм виновен и ми върнаха парите не съм бил замятал правелно...но тва е друга тема!То всеки требва да мине през тоя път и после да прави по правелният избор!
Та и твоя случай не е прецедент и няма какво да се чудиш, че се е скършила :)
По-добре спести още някакъв лев и вземи нещо друго.
Назад в темата има голямо разнообразие от инфо за нискобюджетни решения, ако ти се чете можеш да превъртиш темата. :D
Да вметна от личен опит :
Ползвам си Салмата - Salmo DIAMOND AGGRESSOR 2,70m/7-30 gr вече 2-ро Лято и продължавам да смятам, че е чудна за тия пари ;) Не смятам дори да я заменям за някой по-скъп спининг от М-клас, макар че си е гъзария и "душевен оргазъм" да въртиш с нещо по-скъпо или много скъпо :D Тоя размер излезе, че абсолютно читаво и достъпно решение, ако някой й се чуди още ;) Препоръчвам както за начинаещи, така и за спинигисти с ограничен бюджет. "Заспива" Салмата с макара на 2500 или 3000 размер и конец 15 либри за улов на до средни риби - 6-7 кг, които вече и те са редки. Не гледайте, че отначало й бях сложил макара на 1000, пак става комбинацията, но ако ползвате "истински" тънки плетени влака от 10 до 12 либри с разфасовка под 100 метра, но мисля, че не е необходимо чак до толкова да се изтънява линията, тъй като във нашите водоеми има всякакви пречки и боклуци по дъното - кой спинингист не го е яд, когато си изгуби примамката... :rolleyes:
Изображение
spielberg
новобранец
новобранец

Мнение от spielberg »

Здравейте колеги, някой знае ли, дали тези пръчки GARBOLINO TROUT HUNTER UL http://www.pecheur.com/achat-canne-trui ... 81552.html" onclick="window.open(this.href);return false;, могат да се намерят в България-внасят ли се, или ще бъдат внасяни за бъдеще?
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

....могат да се намерят в България-внасят ли се, или ще бъдат внасяни за бъдеще?

Но един от изпитаните начини да си намериш тази въдичка е първо да провериш дали я има в каталога за 2013г. на Garbolino. /Има я виждях от линка който даваш, - пише 2013/. Остава да намериш в гуглето кой е представителя/вносителя на тази марка за България. Щом я има в каталога, вероятността вносителя да може да ти я поръча не е хич малка ....
Така съм пазарувал разни неща, но не съм в час кой на какво е вносител, някъде я имаше тази информация, но не помня къде беше.
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

ynovi написа: кой е представителя/вносителя на тази марка за България.
Ето го :arrow: http://www.aquasport-n.com" onclick="window.open(this.href);return false; ,но не виждам модела да е в шопа.Все пак го попитай.
:wink:
Аватар
aphextwin
новобранец
новобранец

Мнение от aphextwin »

Някой има ли конкретни впечетления от това прътле:
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Днес имах възможността да го подържа и ми се стори доста добре.Много лек и с добър строй, но незнам как би се представил на бойното поле.2,40м дължина 5-22г на хартия дотук добре.
nachinaecht
новобранец
новобранец

Мнение от nachinaecht »

Привет,БЪДЕЩИ колеги,хехе,щото не мога да кажа че съм баш въдичар -спинингист,навремето бях уж дънар и плувкар...но когато избора на такъми не беше така голям и имаше повече риба...Извинете за предисловието-някой да ми подскаже пръчка за спининг -нещо като 20-60 акция,работеща с плетено влакно,до към 90-100 наши пари?Иманяколко мнения,по-нагое,но не са така синхронизирани и категорични като за по-леките акции...Взех филстар,с тази акция-въпреки огромните суперлативи на магазинера,при втория излет се счупи на 3 водач,без почти никакъв зор...с 16 грамов воблер ,,на малка закачка...Разстояние около 10 метра от мен..Инак като тежина и строй не беше мн лоша.Предварително благодаря.
antonivanov
новобранец
новобранец

Мнение от antonivanov »

Здравейте,
търся си пръчка до 130-40 лева.
Ация 2-3 до 10-12.
Дължина от 2 до 2.10 метра.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

antonivanov написа:Здравейте,
Ация 2-3 до 10-12.
Огледай сериите на корморан : ULX, ULS и ULF
Има ги в майсторски риболов ;)

Също можеш да погледнеш пръчлетата на колмик :wink:
Ако пък заделиш още някой лев можеш да си вземеш сейнт кроя премиер.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

Здравейте,някой има ли преки впечатления от това пръчле,трябва ми за Щука по Дунава ?
http://www.masterfishing.bg/product/642/aslan-spin.html" onclick="window.open(this.href);return false; втората на 2.70 м.
Може да ми предложите и нещо друго до тази цена,харесал съм си и тази но се двоумя още http://www.fishing-market.com/shop/prod ... uctID=3187" onclick="window.open(this.href);return false;
Да добавя и тези за да има по голям избор.

http://megafishing.bg/product/1387/fils ... 2-40m.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://megafishing.bg/product/678/spini ... -2-7m.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

:oops:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

Striker е добър вариант ;)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Аватар
vali - carp
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vali - carp »

Никой ли не е виждал или имал другите ?
ivan888
новобранец
новобранец

Мнение от ivan888 »

antonivanov написа:Здравейте,
Ация 2-3 до 10-12.
Позвам Shimano Compre CPS70ML2B 2.10 1.8-10.6 и засега съм мн доволен сопата е страхотна според мен,а е и на цена под 130 лв
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

martineti написа:Striker е добър вариант ;)
От изброените наистина това за мен е най - добрият вариант, но не и при дължина 3 м. защото тогава вече става малко лигава пръчката и големите примами ще я зорят на Дунава при изхвърлянето. Да не говорим, че там течението си е доста силно и Страйкъра ще стой все огънат.
От посочените аз бил взел за р. Дунав Focus Alivio - достатъчно твърда пръчка с средна бързина и приятна на пипане и тегло в границите на разумното.
Ако не беше за Дунава, а за някой язовир или река с по слабо течение съм с двете ръце за Страйкъра, но в размер 2.70 10-30 :)
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

eroucma написа:
martineti написа:Striker е добър вариант ;)
От изброените наистина това за мен е най - добрият вариант, но не и при дължина 3 м. защото тогава вече става малко лигава пръчката и големите примами ще я зорят на Дунава при изхвърлянето. Да не говорим, че там течението си е доста силно и Страйкъра ще стой все огънат.
От посочените аз бил взел за р. Дунав Focus Alivio - достатъчно твърда пръчка с средна бързина и приятна на пипане и тегло в границите на разумното.
Ако не беше за Дунава, а за някой язовир или река с по слабо течение съм с двете ръце за Страйкъра, но в размер 2.70 10-30 :)
За Дунав 10-30 си е една добра акция междодругото :)
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”