Керамоти

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
tiramisu
новобранец
новобранец

Re: Керамоти

Мнение от tiramisu »

Плаваща,потапяща, грамаж, каква кука,стръв,разстояние от брега,сутрин,вечер.Предстои ми 10-дневна почивка в началото на септември.Това е причината да съм любопитен.Благодаря.
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Белия червей Заре е за заргана, за да не си купуваме скъпите акровати. Хванеш ли зарган вече имаш стръв. Аз като бях заргана се появи на пристана към 11. За моя изненада по-често взимаше на плувка със стръв парче от сардела от колкото на бомбарда със стръв бял червей. На блесна нямах успех- нямаше ги големите заргани. Следобед на плажа по две мурмурита взеха да се закачат, но за съжаление ми свърши червея и колкото и да копах не намирах, за разлика от сутринта, когато намерих доста. От опита който имам на Керамоти мога да кажа едно- там ли е рибата пада сеч, само трябва да улучиш момента. Както каза Зарко или рано сутрин или привечер. През нощта съм нямал успехи, но съм имал случаи рибата да кълве през целия ден и да нямаш време дори за половин сандвич. Ако някой иска да направим съвместен риболов да пише- до 24 съм в отпуска, а след това всяка сряда и четвъртък съм свободен.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Вечерта Цане знаеш каква риба се търси :wink: На дъно в очакване да полети въдицата към водата :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
орлин74
новобранец
новобранец

Мнение от орлин74 »

здравейте и от мен колеги аз от 16 септември ще ходя там, но от толкова четене в тоз форум се обърках. Та най вече искам да попитам има ли там на място хора които да ме посъветват? Питам защото за първи път щеходя на морски риболов , а и не съм голям риболовец. :oops:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има доста Българи на кея сутрин и надвечер можеш да се посъветваш с тях :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

С.Върбанов написа:Вечерта Цане знаеш каква риба се търси :wink: На дъно в очакване да полети въдицата към водата :lol:
Знам, туна съм виждал няколко пъти, като се хвърли все едно кола пада в пристанището, а то не пречи и през деня да си полети. Оня ден докато вадихме октопода едната тръгна. :lol: пак ми се заприходи на риба.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Efimov написа: :lol: пак ми се заприходи на риба.
Септември ще им тестваме туните на маляките :wink:

Аватар
del71
новобранец
новобранец

Мнение от del71 »

С.Върбанов написа:Всяка сутрин се лови доволно риба на товарното пристанище и на плажа ! На един друг плаж в близко селце цял ден кълве ! Тоя бял червей не разбрах за какво сте го носили ? Всеки местен , ако сте забелязали лови на плувка ..... защо ли :roll: Може би защото рибата не е на дъното , а малко по нагоре :wink: На дъно стръвта която трябва да използваш е малко по различна от тази с която сте ловили и по скъпа разбира се :wink: Сложна схема е , ако няма местен да те светне за всичко , което трябва да знаеш за там специално :idea:
Местните, които ловят на плувка са единици. Лятото основния им такъм е парче жилка навита на някакво дървено трупче, кука с малка тежест и скъпа стръв - акровати, цуцуни ..др.

Всъщност като става въпрос за риболов в Керамоти , той в близките 2-3 години е много побългарен. В риболова от брега ги превъзхождаме десетократно :D
vasko_keramoti
новобранец
новобранец

Мнение от vasko_keramoti »

Здравейте колеги вчера се прибрах от Керамоти но много слаб риболов. Нямаше заргани нито сафрида просто много слаб риболов за двата дни дето бях там :(
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

vasko_keramoti написа:Здравейте колеги вчера се прибрах от Керамоти но много слаб риболов. Нямаше заргани нито сафрида просто много слаб риболов за двата дни дето бях там :(
Не знам за вчера ама днес мурмурито си кълвеше през целия ден. По едно време имах чувството че ако сложа 3 куки ще излизат по 3, но се ограничих с 2. Става въпрос за плажа. Забелязваха се и кефали но на червей не барваха. За 15 мин които прекарах на пристана за да търся октопод(само толкова можах да си измоля преди да си тръгнем) един колега изкара над 60см зарган иначе наистина бяха епизодични, но вече се забелязват все по-често и ще почнат да взимат. Другите колеги извадиха по някоя гопа и спарос. Друго не видях да вадят, но получих информация за извадени лаврачета. Иначе сафрида никакъв го нямаше.
Заре дорадата е акустирала, лошото е че в следващите 10 дена съм на работа и няма да мога да я тествам.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Нали ти казах кога ще е нашето време - 20.09.2013г :wink: И дорада и туна и заргани и от едрия сафрид - октоподите са гарнитура :lol:

Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Колеги от 3ти до 7ми септември съм на Керамоти - решил съм да търся по-едри риби - 60см зарган ми звучи доста добре - бихте ли ми казали на какъв монтаж и стръв се лови, с 2 въдици ще се оправям ли или се лови само с 1 ?
vasko_keramoti
новобранец
новобранец

Мнение от vasko_keramoti »

Ако ловиш зарган няма да може да се оправяш със две въдици.Монтажа за заргана е ясен 20/25 гр плаваща бомбарда 1.20 повод флуоркарбон и кука 8или10 номер може и със по дълго рамо :)
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Мерси за бързия отговор колега, а каква трябва да е дебелината на флуорокарбоновия повод ?
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

batceco написа:Колеги от 3ти до 7ми септември съм на Керамоти - решил съм да търся по-едри риби - 60см зарган ми звучи доста добре - бихте ли ми казали на какъв монтаж и стръв се лови, с 2 въдици ще се оправям ли или се лови само с 1 ?
Нищо не ти пречи да си ловиш и с две. Едната примерно за заргана, а другата на заргана за дорада, ама да е добре закрепена. За едрите заргани бих ти препоръчал да си вземеш воблер или блесна-избора си е твой, а за дребните колегата ти е обяснил как стои въпроса с бомбардите. Аз използвам 0.12флуро, но си имам и 0.14; 0.16. бомбарди от 12 до 30 гр. куки от 12 до 16. Монтажи и тактики колкото искаш.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”