Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз. Огняново - 19.08.2013
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Яз. Огняново - 19.08.2013
Успях, за мое щастие, да запаля по рибилова и моята приятелка. В отпуска е и настояваше за риболовен излет. Речено - сторено. Без много чудене се ориентирахме към яз. Огняново, откъм село Голема Раковица. От няколкото си посещения на този водоем си направих извода, че винаги мога да ловя дребни риби на късо. А това е идеален вариант за "съотборника". Пристигнахме следобед, а там красота и тишина. На брега имаше само двама риболовци. Избрах място на 50-на метра от тях. Последва обичайната подкотовка - приготвяне на захранката, монтиране на стола, разпъване на въдицата, направа на монтажа, мерене на дълбочина и т.н. С приятелката ми ловим, като се сменяме през час. Първо тя започна. Още не и се занимава със захранване и тази работа я извършвам аз. За начало няколко топчета като мандаринки бяха достатъчни, като периодично хвърлях и "орехчета". След подаването на две бели червейчета веднага последва кълване - слънчева рибка. Голяма радост, голямо нещо. С редки прекъсвания от завъртането на по-едри риби, за около 4 часа направихме интензивен риболов на дребосъци. За съжаление този път излезнаха и доста слънчаци, но някои бяхя огромни. За пореден път на това място направихме приятен излет. За мен важното е, че лицето и беше усмихнато през цялото време...
Малко снимки на рибното присъствие:

Малко снимки на рибното присъствие:

Re: Яз. Огняново - 19.08.2013
Похвално, мястото е много приятно, но е сериозно обезрибено. Надявам се,че пускате линчетата?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Колега, ти си направил възможно най-успешния риболов. Аз бившата ми приятелка /казвам бивша, защото вече ми е жена
/ нямам никакви шансове да я видя с въдица в ръка или по-точно ако я видя то ще е в момента преди да ми строши някоя пръчка на две
. За това "имането" ми е скрито дълбоко в мазето, където само аз влизам, а ти имаш привилегията вече да го държиш около гардероба. Продължавайте все така.

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пускам не само линчетата, а всички останали риби, при това веднага във водата. Дори живарник използвам много рядко.
- jamc
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Николай Ангелов написа:Пускам не само линчетата, а всички останали риби, при това веднага във водата. Дори живарник използвам много рядко.

- кирил великий
- разбира нещата
miro253 написа:Колега, ти си направил възможно най-успешния риболов. Аз бившата ми приятелка /казвам бивша, защото вече ми е жена/ нямам никакви шансове да я видя с въдица в ръка...

Браво колега,лошото е че ,го обезрибиха бракониерите само дребосък има.Николай Ангелов написа:Пускам не само линчетата, а всички останали риби, при това веднага във водата. Дори живарник използвам много рядко.

- hristo2201
- новобранец
Браво колега за излета и най-вече, че си споделил емоцията с любим човек
аз още си спомням как бившата ми приятелка /вече Годеница/ хвана първите си рибки - радостта ми бе неописуема! а сега на нея и кълват и хваща по големи каракуди и от мен 

- anton jambol
- фен клуб-скобар