Яз. Огняново - 19.08.2013

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Яз. Огняново - 19.08.2013

Мнение от Николай Ангелов »

Успях, за мое щастие, да запаля по рибилова и моята приятелка. В отпуска е и настояваше за риболовен излет. Речено - сторено. Без много чудене се ориентирахме към яз. Огняново, откъм село Голема Раковица. От няколкото си посещения на този водоем си направих извода, че винаги мога да ловя дребни риби на късо. А това е идеален вариант за "съотборника". Пристигнахме следобед, а там красота и тишина. На брега имаше само двама риболовци. Избрах място на 50-на метра от тях. Последва обичайната подкотовка - приготвяне на захранката, монтиране на стола, разпъване на въдицата, направа на монтажа, мерене на дълбочина и т.н. С приятелката ми ловим, като се сменяме през час. Първо тя започна. Още не и се занимава със захранване и тази работа я извършвам аз. За начало няколко топчета като мандаринки бяха достатъчни, като периодично хвърлях и "орехчета". След подаването на две бели червейчета веднага последва кълване - слънчева рибка. Голяма радост, голямо нещо. С редки прекъсвания от завъртането на по-едри риби, за около 4 часа направихме интензивен риболов на дребосъци. За съжаление този път излезнаха и доста слънчаци, но някои бяхя огромни. За пореден път на това място направихме приятен излет. За мен важното е, че лицето и беше усмихнато през цялото време...
Малко снимки на рибното присъствие:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Яз. Огняново - 19.08.2013

Мнение от naskobo »

Похвално, мястото е много приятно, но е сериозно обезрибено. Надявам се,че пускате линчетата?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега, ти си направил възможно най-успешния риболов. Аз бившата ми приятелка /казвам бивша, защото вече ми е жена :lol: / нямам никакви шансове да я видя с въдица в ръка или по-точно ако я видя то ще е в момента преди да ми строши някоя пръчка на две :lol: . За това "имането" ми е скрито дълбоко в мазето, където само аз влизам, а ти имаш привилегията вече да го държиш около гардероба. Продължавайте все така.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Пускам не само линчетата, а всички останали риби, при това веднага във водата. Дори живарник използвам много рядко.
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

Николай Ангелов написа:Пускам не само линчетата, а всички останали риби, при това веднага във водата. Дори живарник използвам много рядко.
:smt023
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

miro253 написа:Колега, ти си направил възможно най-успешния риболов. Аз бившата ми приятелка /казвам бивша, защото вече ми е жена :lol: / нямам никакви шансове да я видя с въдица в ръка...
:D И друг път е ставало дума, че да накараш съпругата да приема щастливо риболовните забежки на мъжа е голямо постижение и създава трайно домашно спокойствие. Мисля, naskobo беше казал, че лекарството е да заплашиш със сексуални забежки. Жена ми идва и сега, ама не с онази охота, защото на обяд си взимам аперитив, а тя милата ме вози. Жените целят един риболов, на една риба - голям мъжки шаран.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Николай Ангелов написа:Пускам не само линчетата, а всички останали риби, при това веднага във водата. Дори живарник използвам много рядко.
Браво колега,лошото е че ,го обезрибиха бракониерите само дребосък има.
Изображение
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Браво колега за излета и най-вече, че си споделил емоцията с любим човек :) аз още си спомням как бившата ми приятелка /вече Годеница/ хвана първите си рибки - радостта ми бе неописуема! а сега на нея и кълват и хваща по големи каракуди и от мен ;)
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

:smt023
Хвани и пусни не бъди алчен
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”