Байкфишинг на яз. Съединение

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Байкфишинг на яз. Съединение

Мнение от jamc »

Здравейте!
Последните няколко години стана нещо като традиция всяко лято да правя отскок до някой близък водоем с велосипед с цел съчетаване на полезното (спортуване) с удоволствие (рибарлъка). Та четох в един друг форум, че от няколко седмици на яз. Съединение вървял костур, а това лято нещо се зарибих по риболова на блесна + факта, че костура ми е любим рибок и за риболов, защото се съпротивлява и като вкусови качества. Та направих аз едно 25км. преходче до язовира.

Изображение

Намерих си добро местенце. Колегите наоколо мятат на дъно поради ниското ниво, но нищо не вадеха. Костур върви, обаче доста капризен. Нивото на водоема паднало сигурно с повече от метър в сравнение с юни. Не знам защо точат, но продължава да намалява. Едно 15тина рибока изтървах. Въртя аз блесни, обаче рибока като усети, че наближава плитко спира да гони. Това 5 костура да виждам на плиткото как гонят блесната и не искат да лапнат за първи ми се случва. Все пак имаше рибоци и то прилични. Ето няколко.

Изображение

Изображение

Бялата риба много се изненадах, че се хвана на червения мепс :) Доста се съпротивляваше. Нетипчно за тези риби. :)

Изображение

Всички рибоци плуват обратно във водата. :) :drinkers:

Това е от мен. Може би риболова на рибка от язовира ще е по-успешен при това ниско ниво на водата, така че съветвам колегите да грабват някое друго рибе за стръв и да отскачат. Фидери, дънни и не знам какво си в момента не е вървежно. От тази риболовна трибуна искам да помоля колегите риболовци да почистват мястото след себе си. Хубаво вземате рибата, обаче все нещо ви пречи да си вземете боклуците.

За финал един залез :)
Изображение
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Re: Байкфишинг на яз. Съединение

Мнение от anton jambol »

хубаво излет че си си спретнал :D но мен би ме домързяло в тази жега да въртя педали :drinkers:
Хвани и пусни не бъди алчен
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

Абе да ти кажа беше добре откъм температура. На отиване в по-топлото имаше ветрец, който после отихна :) Като цяло съм доволен. Направих си разходката, хванах има няма 10 риби, още толкова изтървах, защото спират да гонят като дойдат на плитко.
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Поздравления за хубавия излет!
Пробва ли с мепс с продълговато листенце.При мен се получават нещата с него.Сребро и червено работят добре.
Когато следват блесната и почукват без да захапят както трябва -спираш за момент и продължаваш да въртиш.Обикновено се нанизват сами на куката след това кратко забавяне.
Дано съм бил полезен!
Другия път още повече риби,поне двойно на навъртяните километри. :smt023
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

:supz:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

vladoto написа:Поздравления за хубавия излет!
Пробва ли с мепс с продълговато листенце.При мен се получават нещата с него.Сребро и червено работят добре.
Когато следват блесната и почукват без да захапят както трябва -спираш за момент и продължаваш да въртиш.Обикновено се нанизват сами на куката след това кратко забавяне.
Дано съм бил полезен!
Другия път още повече риби,поне двойно на навъртяните километри. :smt023
Имам сребърна мепс с издължено листо, но на нея нищо. Червената беше героя в този излет. 1-2 пъти удари и на сребриста с червени точки. :wink:
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

jamc написа: От тази риболовна трибуна искам да помоля колегите риболовци да почистват мястото след себе си. Хубаво вземате рибата, обаче все нещо ви пречи да си вземете боклуците.
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Колега каква друга риба има в този язовир? :smt001
Изображение
Аватар
jamc
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от jamc »

pano64 написа:Колега каква друга риба има в този язовир? :smt001
По информация от от този сайт: Уклей, Платика, Бабушка, Червеноперка, Каракуда, Шаран, Бял амур, Морунаш, Костур, Бяла риба, Сом, Толстолоб.

По мое виждане предимно се ловят каракуди и костур, по-рядно уклейка, червеноперка, платика и бяла риба. Бялата риба ми прави впечатление, че все повече се вмества сред уловените хищници. По-едрите риби - шаран и сом, но рядко. Толстолоб по-възрастните разправят, че имало много на времето. Може и да е останал някой големец неуловен, ама при положение, че често търмъчат с мрежи по-скоро не. Амур някой да е вадил от там не съм чувал. Като цяло най-посещавания водоем в областта, поради близостта му до Т-ще. В момента костура върви. Последните две-три години пак имаше доста костури, но лакоми и дребни. Тази година излизат добри парчоци. Тук-там се появява някоя друга бяла. За любителите на по-мирните риби има много червеноперка на яз. Бели Лом, който не е далеч. Яз. Тича дочувам, че давал добре, но тази година не съм ходил. За Ястребино нямам информация. Общо взето това е от язовирите в района :)
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

По това време на годината върти блесната рано сутрин, веднага след изгрева на слънцето. По хладно. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”