Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Аз не съм толкова категоричен, като колегата zozo,zozo написа:Аз това което съм чел, е че ВСИЧКИ язовирни стени в България са забранени за риболов...
На много стени се лови и не знам някоя, да е потдала от тежестта на риболовците

А ставаше дума само за минаване по стената на даден язовир.
Вече става ясно,Radoy написа:...Охранителите са познати, има режим (забранено е минаването ) и риболова,очаква се и нощно време да има охрана на язовира ...
За кой режим си пишем - забранителния.
Това вече сме го виждали навсякъде в съвременна България,
Мутри, местни дерибеи, далавераджии от целия политически спектър,
ДА ЗАБРАНЯВАТ !!!!!!!!!!!!!
Пожелавам на всички радетели на забраните,
"Охраната на язовира" да им опази рибата!
ОК, бил си, похвали се с улов тогава. Има ли риба и каква?MiTaKa™ написа:Какво сте ме погнали и мен , докато бях и аз най-накрая на Сопот е станало мазало в темата .
Да стане ясно , за амурите който говорех не са от Сопот не са и от Богров , има си тема там съм написал от див водоем са , мисълта ми беше друга ,че и местните там се биеха в гърдите колко са шаранджий като са накупували стойки и въдици за шаран , но сега не ми се пише за там .
Менка не знам защо си решил , че се правя на ербап , просто поддържах спора и си изказвах моето мнение , вие сте свикнали всеки да ви трае и да се съгласява с вас. Захранката която хвърлих е точно за 9 лв - 15кг царевица + малко пелете ли , който събираха платики и ги спрях . Пари за захранки дават щекарите , аз не знам захранка за амур.б
П;п и 50 въдици вхърлят местните , докато си намеря място се нагледах на риболовци имаше и софиийски и врачански , както и плевенски коли , лагери с по 3ма човека и хвърлени по 15 въдици и то на разстояние от 5 метра една
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На Сопот си излизат обичайните платики , каракуди и едър уклей , бялата риба докато бях я нямаше , много лодки влачеха и чак последните два дни се размърда и се извадиха няколко бройки .
Амурите също така . Народ си има , събота и неделя е лудница , както пишеше по назад в темата за риболов става след вторник някъде. Аз бях от страната на пътя 5-та отбивка.
п.п - м/у хванах и едно шаранче между платичките се беше объркало явно , до колкото разбрах миналата година са пускани , но това вече Менката и Дани , могат да кажат със сигурност.
Амурите също така . Народ си има , събота и неделя е лудница , както пишеше по назад в темата за риболов става след вторник някъде. Аз бях от страната на пътя 5-та отбивка.
п.п - м/у хванах и едно шаранче между платичките се беше объркало явно , до колкото разбрах миналата година са пускани , но това вече Менката и Дани , могат да кажат със сигурност.

уклея на какво го ловите бе пичове,че последният път като ходих само платики ми се хващаха и от тия малокалибрените костури на плувка ... платики по педя и костур около 3 см,които гълтаха до червата,та имаше за щъркелите ...
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично го ловех м/у платиките , или като прехвърля още с падането на ваглера преди да потъне до дъното повода ми взимаше , но имах и риби на 10 см от дъното . Но масово го ловят с лодки на 40-50 м от брега , като си захранват. Уклея е доста едър и е много приятен за риболов

Е явно на Сопот вече всичко с лодка се лови,преди години от брега дърпахме бяла,уклей по +10 см ... като скумрия ... костур ... каракуда ... нямам думи
Ми уклеите, с големина на скумрии удряха на фидер при мене. Между платиките се хващаше и някой уклей, не съм ги търсил целенасочено.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Другия начин е , на по малка дълбочина и стреляне с прашка бял и по чести презаметания.

Аз съм буквално любител нямам скъпи пръчки и тъкъми искам да попитам заслужава ли си да бия път от Враца до там като цяло ми се ходи на язовир на който има шаранчета по 2-3 кг, развира се и по големи , също така ако можете да ми дадате инфо какво се заплаща какви документи трябва да имам и някоя тайна за добър улов
Благодаря
Благодаря
Две страници по-напред има същия въпрос, направете си труда да прочетете.
Такса няма, язовирът е държавен, въпреки, че на някои местни им се иска да не е
Условието да ловиш риба там е да имаш редовен рибарски билет.
Дали си заслужава- сам си прецени, на богат улов на шаранчета по 2-3кила не разчитай.
Такса няма, язовирът е държавен, въпреки, че на някои местни им се иска да не е

Условието да ловиш риба там е да имаш редовен рибарски билет.
Дали си заслужава- сам си прецени, на богат улов на шаранчета по 2-3кила не разчитай.
Здравейте, колеги!
Ще ходим на 6ти и 7ми септември със един приятел ( и половинките, разбира се
) в една вила в Голяма Железна, и понеже никога не сым ходил на яз.Сопот всякакво актуално инфо ще ми е много полезно и ще съм много благодарен. Възнамеряваме да ловим от брега мирни риби с директни и на фидер (пишман риболовци сме малко, не сме много опитни
), ще съм много благодарен ако някой от колегите ми подскаже малко повече и препоръча стръв, захранки, и най-важното места удобни за риболов от брега
.
Благодаря ви предварително.

Ще ходим на 6ти и 7ми септември със един приятел ( и половинките, разбира се

Благодаря ви предварително.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Така я караме някой на Сопот-аз,баща ми, Данчо и специалния ни гост Веско Диканаров.Много готина ,непринудена среща си направихме с ,домашна ракиика,бяло вино,бира,мезета и специалитета на бат Веско -маринованите гъби
Уникални

И едно "рибе" за цвят,да не кажете че само на маса стоим

И едно "рибе" за цвят,да не кажете че само на маса стоим

Всичко може,но не всеки го можe.

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз се чудя защо не пишеш , и си мисля да ли не си се обидил нещо , а ти си изцепил на Сопот
.
Както каза един колега и аз ще отида след първия учебен звънец , че и след него
, имам да си им връщам на амурте

Както каза един колега и аз ще отида след първия учебен звънец , че и след него

- MITKO70
- кандидат преподавател
Там съм от две седмици ,имам и нет,но....Ходя напред назад София-Сопот,сега пак ще направя една 10- дневка и така 
Само че ,язовира не е това което беше преди 2-3 г.,наблюденията са много лоши и тези дето тръгнат с голяма кошница ще ударят голяма греда.

Само че ,язовира не е това което беше преди 2-3 г.,наблюденията са много лоши и тези дето тръгнат с голяма кошница ще ударят голяма греда.
Всичко може,но не всеки го можe.