Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Шумен
Модератор: sapuna
Шумен
Някой знае ли за водоем в Шуменска област където излизат добри екземпляри шаран? Няма проблем дори и да е платен водоема. Благодаря предварително
-
- разбира нещата
Re: Шумен
НЕ се сещам за такъв язовир.на НИЖ-а 1-2 кг,на овчарово не е сигорно дали ще хванеш,на драгоево има големи ,но и там е доста трудно , един ден няма да стане.дибишкия и той е на същото дердже,освен толупи ,за друго не съм чувал.
общо картинката в региона е ЗЛЕ.арендаторите се оповават на стари лаври,или чакат да дойде никулден и да доуберат каквото е останало,а така бизнес не се върти.
общо картинката в региона е ЗЛЕ.арендаторите се оповават на стари лаври,или чакат да дойде никулден и да доуберат каквото е останало,а така бизнес не се върти.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
На Драгоево ходя 2 съботи подред и освен дребна таранка нищо друго само яд ме хваща за парите.., а тоя НИЖ къде се намира ?delio-haidutin написа:НЕ се сещам за такъв язовир.на НИЖ-а 1-2 кг,на овчарово не е сигорно дали ще хванеш,на драгоево има големи ,но и там е доста трудно , един ден няма да стане.дибишкия и той е на същото дердже,освен толупи ,за друго не съм чувал.
За да не ме разбереш погрешно не търся трофейни екземпляри
Килограм - два за мен е добра риба и бих си платил за удоволствието да ловя стига разбирасе водоемът да е зарибен и да си струва парите.

-
- разбира нещата
последните високи блокове в Тракия,хващаш на дясно към ''бай данчо'',веднага след блоковете на ляво към общежитията на слепите.пътя е асвалт,караш така окло 500-600 м и стигаш до едни тръби които минават над пътя.от ляво ти е блок с царевица,точно след царевицата е черен път във ляво.по него караш и излизаш пак на асвалт,във ляво ти е портал към свинския институт,хващаш на дясно и само по асвалта на близо километър а язовирчето се пада от дясно,от ляво има фотоволтаици.ограден е с мрежа ,влизаш през малка вратичка и на доло по пътечката си в гьола.не търсиш никого ,които иска да ти вземе парите ще те намери.таксата е 5 лв,ако хванеш шаран ,един килограм ти го преспадат от таксата,а другите килограми ги плащаш по 5 лв.въдици- няма ограничение,за стръв използвай кавато и да е царевица-млечна,ароматезирана ,сладка,може и накисната.недей да наблягаш много на косъм,пробвай с 2-3 куки ,захранвай с топки и да има преобладаващо зърна царевица,ИМА РАЦИ
.ако можеш хвърляй пред осрешния бряг на 3-4 м
и да си там сутринта ,че два пъте ходих и ми направи впечетление ,че раците излизат към обяд,незнам дали рибата не е много активна тогава ,или раците стават много нахални
.
гара нция за успех на шаран окло 60-70%.ако не ти е ясно за пътя, питай.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."