Селяния не ами селяния /МИКРОТО/

Модератори: bobopeli, sapuna

kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Селяния не ами селяния /МИКРОТО/

Мнение от kvkz »

Днеска направо си беше цирк "Балкански". То бива селения ами ми дойде в повечко. Та ще разкажа от самото начало цялата историята.
След тридневен риболов на Пясъчник на който основно се ловяха тикета и някоя случайна перка и без помен от костур и шаран със съседа решихме на връщане да минем през Микрото да проверим дали хващат хората по някоя риба. Е видяхме 10 човека с общ улов от 2 кг. каракуда. Но така или иначе бяхме решили да го пробваме, аз костура и шарана, а той само шарана. И така, днеска сутринта отидохме към 7 ч. на язовира като бат Живко отиде директно да гони шарана, а аз рекох да пробвам първо в канала до ВЕЦ-а за костур. И след час и тридесет минути риболов ми стана ясно, че костура не в този район и е по-добре да ида до съседа който има достатъчно добра слука на шаран. И след още тридесет минути пристигнах при него, а той вече имаше две риби и едно геле, а шараните осезаемо се навъртаха в района който той си беше харесал. В това време дойде бат Петьо-Селския на който си платихме таксата от по 10 лв./ която включва плевелна риба на корем и два шарана/,. Естествено видя и че бат Живко е хванал риба и, че аз мисля основно да гоня костура и ми вика ако искам да отида до кулата да ловя костур понеже тама се навъртал. Но предпочетох за момента да остана да пробвам това място близко до съседа па и хем да има с кой да си лафя. Похвърлях някъде към 1 час, но така или иначе костур нямаше и тоя район, а съседа лепна още един шаро и общата бройка стана 3, та му викам, че ако хване още един шаран и ще трябва да лови и той костур със шаранджийските такъми :lol: па часа стана едвам 10:15 ч. Та прецених, че няма смисъл и аз да мятам за шаран понеже той ще направи нормата за няма и един час, и после ще трябва да лови костур който не желае. Прецених, за редно да го оставя да си лови той шарана, а аз да отида до кулата при бат Петьо и да потърся костура, взех му колата и аре пак местене. Е най-накрая го намерих па го и разцепих, до 17 ч. вече имах 10-на кила. И вече се бяхме ориентирали да си ходим, понеже аз се налових, а и съседа имаше вече 4 шарана и започнах да си събирам багажа, като в тоя момент ми звънна бат Живко и вика бащата на бат Петьо е при мене и вдига голяма патаклама, че имам 4 -ри шарана а не два. Казах му да му обясни, че сме двамата заедно дошли и т.н. и да изчака 5 мин. Натоварих си багажа и тръгнах към съседа. И тъкмо паркирам колата при него и зад мене спира една кола с двама пича с които предният ден се засякохме като идвахме до Микрото да проверим каква е обстановката. Та двамата викат какви раздори има и какво става. Бащата на бат Петьо или па той бил им звъннал, че има двама на язовира които не си били платили таксата и искали да крадат шарани. Е обясних им на пичовете, че сме си платили таксата и имаме 4 шарана заедно с костура и ме разбраха перфектно. Но това човече "баща му" що викане що заплахи изприказва не е истина. Проблема бе че сме имали 4 шарана барабар с костур като за не съм бил хвърлял за шаран. Е изнервих се и изсипах 10-те кила костур в язовира. После го питах други проблеми да има, а той ми вика ето ви 10-те лева и пуснете шараните. Ни ми беше нито за парите нито за шараните а за абсолютната селска история която се създаде. Един излишен панаир. Като не хващаш добре, като хващаш зле. Ебати и простотията. Ми ако с човека с който съм отишъл имаме един живарник, какво правим тогава и двамата сме нарушители ли, каква е разликата дали ще ловим един до друг или разделени, както между другото ловихме и заедно, да ама аз съм бил ловил само костура, ай секан. Викам си на акъла, добре си мислех да взема два шарана от съседа, но докато отида от единият край на язовира до другият и докато се настаня ще умрат. Та вие си правете сметката какви са условията на язовира, а те са КАКВИТО ИМ ИЗНАСЯ, НА БАТ ПЕТЬО И БАЩА МУ И ВСИЧКО СПОРЕД ЗАВИСИ, какво ли щеше да каже ако бях извадил пред него 2 шарана и лових костур сериозно, а не просто за забавление.

п.п. бях доста подробен, но това е за да се добие цялостна картина, кой крив,кой прав вие сами си решете и си правете добре сметката като ходите там
От риба се връщам на риба ми се ходи.
dimitur_dimitrov90
новобранец
новобранец

Re: Селяния не ами селяния /МИКРОТО/

Мнение от dimitur_dimitrov90 »

Вие така и така сте си платили по 10лв.двамата сте били.Така че шараните са си платени независимо кой от двамата ви ги е хванал.Според мен тоя му е засвидяло за тия 10 кила костур и е използвал шараните за предтекст.Сякви хора има.Някой пък просто им прай кеф да се заяждат.Нямам думи.
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

На платен гьол от типа 10лв на пръчка, каквото хванеш си е за тебе, риба НЕ ВРЪЩАМ... почти никаква. Последно освободих едно маломерно сомче 300гр. грехота е да не го пуснеш, ама да изипя 10 кила костур...... няма да стане!!!
Не стъпвайте повече на този гьол, направете му и обширна антиреклама навсякъде, като им секнат паричките на селските тарикати, ще се усетят, че не са били прави. ;)
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

kvkz написа:..бат Петьо-Селския..
Нали не мислиш, че прякора на бат ти Петьо е случаен :wink:
Аватар
stivy_g
новобранец
новобранец

Мнение от stivy_g »

Този разказ е уникален сам по себе си. Нормата в правилата е за един Билет от 10 лв. Няма групова норма за двама трима или четирима? Човека е прав да ви търси отговорност. Жалкото е , че не го разбирате. Много малко са водоемите с риби, а около София даже има и два такива , на които може да си взимаш рибата без ограничения. Не се е спряло да се плюе срещу арендаторите там, а сега и тук. Когато не ти изнасят условията недей да ходиш!
Хвани пусни, за да можем и в България да ловим свестни риби!!!!
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

последният колега нещо защитава арендаторите.платили са 20 лева колко шарана да вземат а?.нито касов апарат нито нищо.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Колеги при нас в Търново на Плаковския при стария собственик беше същата ситуация. Такса 10 лв. за една въдица и до 5 кг. шаран може да си вземеш. Та отиваме двама с ортака на неговата дънна постоянно удари при мен нищо. Заедно сме един до друг и по едно време той ми дава един шаран и собственика тутакси дотърча... според него шараните може да си ги вземеш САМО ако ти си си ги хванал САМ!!! Язовира бил за спортен риболов и не било спортсменско друг да ми лови рибата. Спогледахме пък се наложи да се задоволим само с 3 шаранчета по 1.5 кг.
Аватар
XauBaHkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от XauBaHkO »

stivy_g написа:Този разказ е уникален сам по себе си. Нормата в правилата е за един Билет от 10 лв. Няма групова норма за двама трима или четирима? Човека е прав да ви търси отговорност. Жалкото е , че не го разбирате. Много малко са водоемите с риби, а около София даже има и два такива , на които може да си взимаш рибата без ограничения. Не се е спряло да се плюе срещу арендаторите там, а сега и тук. Когато не ти изнасят условията недей да ходиш!
Абе ти да не си му ортак на локвата?! Като е установил някакви правила ... да си ги спазва!
Като са 2 шарана на човек да не се цигани! Както колегата по-горе каза ... ако не хванеш нищо ... идеално за него , но ако си хванеш това което ти се полага ....... лошо , БЪРКАШ МУ В ДЖОБА!
А това което казваш че из Софийско има и такива които няма ограничение .... да знаеш че те не са "КОРЕКОМСКИ" тук при нас също ги има и ми е ясно за какво става дума. Ае спирам да пиша че взех да се нервя вече.
Изображение
Аватар
тони котев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от тони котев »

Селския колко ми е късал нервите на Ивайловград.....Как хвана 2-3 риби на джига и направо се паркираше с лодката върху мене.Е сега разбрах, че крушата не пада по-далече от дървото.
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

За всички любители на Микрото - преди да идете, си задайте въпроса откъде се е взела рибата там?
Сомът обича смелите!
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

oldman написа:За всички любители на Микрото - преди да идете, си задайте въпроса откъде се е взела рибата там?
Е как откъде - лови се с мрежи от яз.Пясъчник 8)
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

pampasa написа:
oldman написа:За всички любители на Микрото - преди да идете, си задайте въпроса откъде се е взела рибата там?
Е как откъде - лови се с мрежи от яз.Пясъчник 8)
НЕ СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ТОЗИ ЯЗОВИР :idea: ДА НЕ СПОМЕНАВАМ ИМЕНА И НА ДРУГИ,ЧЕ КОЛЕГИ ЩЕ СКОЧАТ ОТ ДРУГ ФОРУМ,А ТАМ СЕ ПРЪКНАХА РИБИ ПО НАД 10+ КГ ЗА 2-3 Г. :axe: .ИМАТ СИ ХОРА С МЕСЕЦИ СЕДЯТ НА СМЕНИ,БИДОНИТЕ ДО ТЯХ,КАКВОТО ЕДРО СЕ ХВАНЕ ,СМЕНЯТ МУ АДРЕСНАТА РЕГИСТРАЦИЯ :twisted:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

Ами, като са селяни и ви дразнят- не ходете. Аз предпочитам едно капо с разходка по реката, отколкото на платено да ми взимат такса и да си плащам рибата като в магазина.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Колега ,тоя отворко като ви върна парите ,вие върнахте ли му касовите бонове....
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

bkd написа:Колега ,тоя отворко като ви върна парите ,вие върнахте ли му касовите бонове....
Значи парите не ги взехме, а си взехме шараните. И не заради нещо друго а защото съседа се заинати на пук на баща му. И какви касови бележки кви пет лева даже и билетче няма.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”