Колко големи воблери...

Модератор: sapuna

Заключено
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Троли Хъскитата при определена скорост на лодката могат да стигнат газене до 6-7мт.дълбочина,нищо че по каталог им дават4,5мт,а на тая дълбочина удрят все трофеи,есенно време някои ги утежняват допълнително като слагат тежест на 2мт. преди воблера за постигане на дълбоко газене при възможност най ниска скорост,има ефект.Друг е въпроса зимно време когато бялата се групира и я зесечеш пасажа със сонара и на обикновена силиконка правиш гол след гол,така е било миналата зима на Жребеца и са вадили по 200-300 сулки за 2часа,и затова това там бялата е на изчезване,даже март месец са ги продавали по магазините в Нова Загора,срамота е нали,казвам ти го това защото съм сигурен че тези хора са се похвалили и на теб за ОГРОМНИЯ си зимен успех.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Изображение
Специално за Троли,тази не си спомням некъде беше около 4кг.2002г.за водоема сам се сети. :wink:
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Troli написа: Симби,кажи си направо,какво искаш от мен?Хванал си "50+" бели риби и вече само ти ги разбираш!Какво още ти трябва да знаеш?Очакваш,че аз ще те науча да улавяш по 100+,ли?Няма как,да стане!Опит и само,опит му е майката!Който ходи най-много за бяла,той е най-добър!Толкова е просто в риболова! :wink: :D :D :D
Приятел не ти е точна информацията-само тази есен са над 100 като
имам вечери с над 20 за 3-4 часа спининг .При това ловя Бяла от брега,въпреки че имам лодка :wink:
Така че айде моля те недей се хваща с мен точно на тема Бяла риба :wink:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Поборников написа:вадили по 200-300 сулки за 2часа
:lol: :lol: :lol:
И ако са били по 2-3-4 кила парчето , значи става общо един тон :roll: :roll: :roll: , е па къде са ги слагали :roll: , или са имали транспортна лента , като онези по кариерите за пясък , да ги вадят на брего :roll: :roll: :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А за тая бяла риба на снимката май имам нек'ви спомени , ще потърся в хартиените снимки , може и аз да съм се снимал с нея :roll: :roll: :?: :wink: :lol:

Изображение
Ако не се лъжа вие тогава бяхте в дясно от Берлингото , в сенките , със Васко , Скалата и Жорката , а аз , Митко и Сашо /+булките/ бяхме на носа , бая кално беше , валеше често ..

Изображение
Като гледам на снимката как съм се върнал от следобедно тролене , явно си е давало тогава , както си требе :wink:

Само не помня как я хвана , на дънна или тролене , времето и ЕГН -то немат прошка :wink: :? :lol:

PS: Ако продължавам да се ровя в архивите с хартиени снимки , сигурно ще излезнат и ленти с черно-бели и неми видеоклипчета от времето на Ч.Чаплин :lol: :lol:
Сега забелязах , че съм ловял с любимата ми ретро-пръчка от стъклопласт /2 части/ , произведена преди повече от 30-тина години в ГДР , сега почива на стелажа с такъмите , защото километража и превъртя много пъти , дожаля ми за нея ......
На платено не одим !
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Sampo,тея дето са ги ловили миналата зима са сулки по 200-300гр.от много колеги го разбрах на срещата,а 2002 най голямата хванаха Васко и Иво по точно Иво даже му беше първия тролинг,на кантарчето удари 5,800,това си го спомням добре защото му дадох един от мойте Хъски Джърк, даже бяхме закъсали за такива воблери и май ти донесе два от София,тогава най много на тях налиташе бялата, сега я глезят със силиконки ама излизат сулки по 20см.
Troli

Мнение от Troli »

Eх,Пуби и Сампо голема комбина сте! :wink: Ако се включа и аз ще станем трима и как ли ще ни наричат,а? :D Не ми стана ясно,как на Пъстърва-Хъски ще удари бяла?Само защото слиза на дълбоко ли?Разяснете ми,моля! :? Симби,в темата става въпрос за тролинг! :shock: И,не кой е по-по-най! :wink: Аз,като се хваля задължително пускам снимки на улова и никой не може да се заяде,че си измислям.Пусни снимка на 20-те бели уловени за една вечер и ще се види,колко ги чаткаш нещата.Факт и факт му е майката,а не думи без покритие.Не искам да ти ставам счетоводител на рибите,но бъди сигурен и други ловят повече от теб!Аз съм се примирил с този факт,защото не съм състезател,а любител. :wink: Обаче при сомовете,как си? :wink: :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Троли воблерите ги ароматизирам със СЖГФН и бялата става луда по тях.За СЖГФН то има цели 15 страници в разни,прочети ги и ще ти стане ясно :idea: .А на тези воблери и мустакати излизат,жалко че вече почти не се срещат и в Орозов ги няма. :wink:
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Troli написа: Аз,като се хваля задължително пускам снимки на улова и никой не може да се заяде,че си измислям.Пусни снимка на 20-те бели уловени за една вечер и ще се види,колко ги чаткаш нещата.Факт и факт му е майката,а не думи без покритие.Не искам да ти ставам счетоводител на рибите,но бъди сигурен и други ловят повече от теб!Аз съм се примирил с този факт,защото не съм състезател,а любител. :wink: Обаче при сомовете,как си? :wink: :D
Уважаеми твоя снимка и една не съм видял досега.Мои снимки в галерията има колкото щеш,въпреки че не снимам всички риби,които хвана.А 20 накуп при мен определено няма да видиш понеже тук е разрешено да се задържат само три а и досега всичко на 50 см. съм го пускал за да остави поколене :wink: От тоя коментар ми става ясно що за риболовец си...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ето рибите,които удрят на ФатРаповете за които описах по-назад в темата.В интерес на истината,със тях ловя и сомове,но тази година във 85% от времето ми прекарано в тролинг,те бяха неотлъчно закачени на карабинката.Изключвам случаите когато дълбочината непозволява тяхното ползуване.Изображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Тролинга не е само разходка с лодка,майстора си е майстор,много е важно да уцелиш пдходящия воблер според сезона,дълбочина,водоем,времето и мн.други. :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Когато казах на колеги че ги вадя на ФатРапове,те ме гледаха като ударени с мокър парцал.За майсторлъка,нямам претенций.Откакто се започна заяждането за сома ми,вече нямам претенций за нищо.правя,каквото си правя и ако реша,ще качвам снимки,ако нямам настроение,няма да качвам.Мнгого хора лъжат,но иначе без да мислят,дават квалификаций за този и онзи.Сега,повечето от тях,свалиха руския филм от сайта даден от Сапуна,на който нагледно се вижда че сомове,на размерите на моя,1.65-67 см,са по 48,50,52кг.На дълго и на широко се наложи да обяснявам,че рибата е толкова кила,че е едиколко си сантиметра,но те не се спряха.
Тези бели риби,също немогат да се преценят колко са големи,когато са на снимката,но ви уверявам че са си трофейни размери,и тази която е 6.7 - 6.8 кг е първата риба от този род и от такъв калибър,хваната от чичо ми.А той за първи път лови на влачене.Познайте каква радост настана,когато я извади.Хайде със здраве,и пожелавам на всички само големи бели риби,следващия сезон :wink: :lol:

simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Ей на туй му вигам аз бели риби.И то реални,не като на Troli виртуалните.
Браво Kroki !
Би ли споделил кои са най удачните размери и цветове Фат Рап,които ползваш за Бяла Риба?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Никога несъм крил на какво,къде и как ловя.ФатРапове съм купил от всички цветове и големини.Но най-работещите са Белия,Лилав със жълти страни и черни точки под очите.Също така,работи и ФатРапа - костур.Има един цвят - жълт със леки черни ивички.Имайте си напредвид,че тези за които говоря са модел 2007 и са като прозрачни и нямат нищо общо със по-старите модели.Има остатъци от старите 2005,2006 и да не се преметнете.Също така,много добре се представи тази годена магнума на Рапала - тигровата украска.Успех.

simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Мерси Kroki.

Да,Rapala Fat Rap я има в два подмодела:
-Glass Fat Rap
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh

-Fat Rap
http://www.rapala.com/products/luresdet ... salt=Fresh

Предполагам имаш впредвид моделите от серията Glass Fat Rap
zinkpower
новобранец
новобранец

Мнение от zinkpower »

Колега Simbat, би ли казал какви воблери използваш при спининг от брега.И честита Коледа.
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”