Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Правилно хвърляне с мач
Модератор: Paublo_Eskobar
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Правилно хвърляне с мач
Здравейте колеги.Отскоро се запалих по риболова с мач.Закупих си един Бензар Елите Мач на 3,90. Започнах да си ловя , но реших да си обогатя знанията по риболов с мач и започнах да свалям филми и да ги гледам за да науча нещо повече , и там ми направи впечатление че всички по филмите хвърлят по различен начин от мен.
Значи когато аз хвърлям с мача и не само с него макарата и водачите на мача гледат назад към гърба ми , а по филмите когато хвърлят макарата и водачите гледат напред към водоема и посоката в която хвърлят.
Как е по правилно??
Трябва ли да тренирам да хвърлям като по филмите , показаното от тях по правилно ли е или да си хвърлям както си знам??
Благодаря предварително на всички отзовали се

Значи когато аз хвърлям с мача и не само с него макарата и водачите на мача гледат назад към гърба ми , а по филмите когато хвърлят макарата и водачите гледат напред към водоема и посоката в която хвърлят.
Как е по правилно??
Трябва ли да тренирам да хвърлям като по филмите , показаното от тях по правилно ли е или да си хвърлям както си знам??
Благодаря предварително на всички отзовали се

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Re: Правилно хвърляне с мач
Аз хвърлям , като водачите и макарата сочат към водоема (така ми е по-удобно)
ако нямаш проблеми с точността , лови си както досега 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- учете се от него
Може би е с цел да не се получават заплитания по върха или за по-добро изнизване на влакното, но и аз си хвърлям както доде 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Мятал си мятал до сега по един и същ начин и сега щот си гледал по филмите и айде кое е правилно.Има ли значение? (за мен не)хвърляй си и се не бой ,от уж по правилно хвърляне няма да ти кълве повече от преди
.Мятам си аз както съм си свикнал с годините и въобще не ми е идвало на акъла правилно или не, така че мятай си както ти е удобно на теб.

Специално при ваглера е много по-важно да не замяташ рязко и да се научиш да приводняваш линията във водата добре за да е винаги изпъната и да се избягват уплитанията. Иначе и аз мисля,че няма значение как държиш въдицата. Аз честно казано не съм обърнал внимание как го правя.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Абе хвърлям си както си знам ама ваглера се ми бяга леко в ляво има няма вятър се лекооо вляво не всеки път ама честичко , явно ми трябват повече тренировки

- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+1miro253 написа:Специално при ваглера е много по-важно да не замяташ рязко и да се научиш да приводняваш линията във водата добре за да е винаги изпъната и да се избягват уплитанията. Иначе и аз мисля,че няма значение как държиш въдицата. Аз честно казано не съм обърнал внимание как го правя.

Как се представя мача ? Питам защото и аз съм си го харесал и ми е любопитно за какво става дума .
Димитър Димитров ( 161)
Е нали виждаш - мята криво.161 написа:Как се представя мача ? Питам защото и аз съм си го харесал и ми е любопитно за какво става дума .

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Най вероятно мяташ през рамо и си десничар, тогава отива на ляво когато нямаш повечко опит. Опитай мятане през главата.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ако съм те разбрал, в края на замятането макарата остава над пръчката. Не е правилно. Обърни я към язовира и ще подобриш цялата работа значително.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Izvinqvam se za majmunicata-kakto ti stoi vadicata kam vodoema ,taka zamqtas nad glavata si-ili po prostichko kazano vodachite da sochat vodoema/ili da sa ti nagore/.S opita ,kojto ste natrupvas ste zapochnes da zamqtas kaqkto si iskas.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Перфектна точност се постига с камшично замятане. Държиш пръчката с две ръце, вдигаш над глава и веднага напред, никакви изнасяния настрани, никакво чакане да ти се укроти линията.....После стопираш преди да се приводни и всичко е перфкенто. Това не важи за слайдерите , защото ги пребива до смърт 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Благодаря на всички отзовали се ,и колегата който питаше за мача , АЗ съм много доволен от него но ми е първи мач с един риболов на не знам дали мнението ми ще е компететно , иначе той е мноо лек и гъвкав и е голям кеф да се лови с него