Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Правилно хвърляне с мач
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Правилно хвърляне с мач
каква му е акцията ? И по нета ли си го поръча ?
Димитър Димитров ( 161)
- Port_Royal
- разбира нещата
Ето ти линк за мача.Питай най-добре първо в склада за София дали го имат в наличност./// http://www.bulit2000.com/energo-team-benzar-elite-match" onclick="window.open(this.href);return false; ///

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Да сайта го знам, не ви ли се вижда малка акцията до 15 гр ( смисъл поне да беше до 20 гр ) Този мач става ли за ловене на шарани - 3,4,5 кг ?
Димитър Димитров ( 161)
- stefan4etoo
- сериозен играч
Не вярвам да не ги извади ама ако искаш мач за шарани си вземи карп мача на Фокус(8-38 гр.)и жули161 написа:Да сайта го знам, не ви ли се вижда малка акцията до 15 гр ( смисъл поне да беше до 20 гр ) Този мач става ли за ловене на шарани - 3,4,5 кг ?

ще погледна и него - благодаря ( само че чета за този че бил нещо много добро за тези пари и затова ми е интересен ! )
Димитър Димитров ( 161)
Нормално, и Спийд мастера на Шимано в началото ми мяташе криво, после се поизправиmiro253 написа:...
Е нали виждаш - мята криво.![]()
![]()

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аз гледах Върхара в един филм, че замяташе с макарата назад, но в момента на изхвърляне я извърташе в ръка, но това е Върхара де, а и може да съм го хванал в момент на грешка.
Трябва си доста ходене и нещата си идват на място. Поне при мен така се получи и има още какво да се желае.
Трябва си доста ходене и нещата си идват на място. Поне при мен така се получи и има още какво да се желае.
- nocalled
- научил се да хвърля
ще ги извади и за още ще питаstefan4etoo написа:Не вярвам да не ги извади ама ако искаш мач за шарани си вземи карп мача на Фокус(8-38 гр.)и жули161 написа:Да сайта го знам, не ви ли се вижда малка акцията до 15 гр ( смисъл поне да беше до 20 гр ) Този мач става ли за ловене на шарани - 3,4,5 кг ?

you'd better run...
- Port_Royal
- разбира нещата
За мен поне Бензара е по-добър избор спрямо Фокуса и като изработка и работа на самата пръчка.Имам го от няколко месеца и съм ловил на платен водоем шарани до 4-5 килограма,без проблем ги вади,пък и кефа е на макс като видиш как се гъне мача,но всеки сам си избира с какъв мач ще лови.Успех в избора на мач.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
кой е по добрия избор - 3,90 или 4,20 - Зимата ми се наложи да ловя червенопери на Жребчево, но на огромна дистанция смисал на 50 метра(ориентировачно ) и ваглери от сорта на 10, 14 гр не ми помагаха - 18 - 20 гр спасиха положението. АЗ имам вече един теле мач(на 4м) и сега се замислям за 2ри( на 4,20 ) да видя каква е разликата.
А за колегата който е пуснал темата според мен най важна е точността опъването на линията и ВЪРХА ДА ТИ Е ПОД ВОДАТА,когато пръта е на стойка и всичко др си е слука.
А за колегата който е пуснал темата според мен най важна е точността опъването на линията и ВЪРХА ДА ТИ Е ПОД ВОДАТА,когато пръта е на стойка и всичко др си е слука.
Димитър Димитров ( 161)
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Щом говориш за зимата то рибите тогава се намират в дълбоките води - над 8 метра. Тогава мача трябва да е поне 4,20м., а най-добре 4,5 ако ловиш на ваглер, със слайдера е друга бира.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Да вземай смело мач на 4,2м и гледай да не е теле.....
относно потъването на кордите на всички трябва да им е ясно, че няма корда която сама да потъва. Иска си винаги да я сръчкаш. Аз лично от година насам ловя с Lazer Match купувам си ролка на 300м и си навивам на цялата шпула без подложки.
относно потъването на кордите на всички трябва да им е ясно, че няма корда която сама да потъва. Иска си винаги да я сръчкаш. Аз лично от година насам ловя с Lazer Match купувам си ролка на 300м и си навивам на цялата шпула без подложки.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Това топене на върха във водата дали ще прецака материала с времето ? И колко пари е тази корда на лазер мач ?
Димитър Димитров ( 161)
- hristo2201
- новобранец
Аз съм десняк и когато има човек в близост отдясната ми страна, при замятане ми създава лек дискомфорт, но се свиква
.
Иначе според мен както ти приляга колега така си мятай, но когато имаш възможност опитвай и различни начини на замятане, защото не винаги ще имаш достатъчно място. Имам предвид, че може да попаднеш на място където има дървета, шавар,папур, за вятър да не говорим, които пречат и е хубаво човек да е отработил различни варианти при хвърляне.
но стига теория - отивай сред природата да си релаксираш и да се похвалиш

Иначе според мен както ти приляга колега така си мятай, но когато имаш възможност опитвай и различни начини на замятане, защото не винаги ще имаш достатъчно място. Имам предвид, че може да попаднеш на място където има дървета, шавар,папур, за вятър да не говорим, които пречат и е хубаво човек да е отработил различни варианти при хвърляне.
но стига теория - отивай сред природата да си релаксираш и да се похвалиш

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Значи вчера бях на яз.Малко Шарково и по тренирах да хвърлям с мача пробвах с макарата и водачите напред но ми е много терсене се едно да спринтирам назад почнах да си хвърлям както досега и долу горе взех да целя където искам.
Благодаря на всички отзовали се в темата
Благодаря на всички отзовали се в темата
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека