Морски сонар . Избор на бюджетен сонар до 500лв, сравняване

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Морски сонар . Избор на бюджетен сонар до 500лв, сравняв

Мнение от kiril_bulgaria »

Когато задам въпрос, аз не чакам наготово информация. Търся в книги, търся в интернет. И ако намеря нещо, което ми е направило впечатление, Ви го предоставям.

И както каза един колега от форума:
«Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни, подобно на човек, който не влага средствата си в предприятия, можещи да му донесат печалба. Когато пък споделяме с другите полезните си знания, тогава умножаваме и собственото си богатство.»

Из "Златоструй", сборник със златоустови мисли, съставен по времето на цар Симеон І.
Изображение
zillius
новобранец
новобранец

Мнение от zillius »

Аз не мога да разбера едно,сонара който искам да ползвам,ще е предимно за риболов ма море,НО аз ловя риба и по язовирите,та въпроса ми е :Ако си взема сонар с DSI и сонда с 455/800 Кхерца за морето,ще се мина ли или може и този тип сонда да ми свърши полезна работа?Знам,че за море препоръчват 83/200;50/200;77/200,но тези сонари не се предлагат с DSI! :roll:
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Колега, хубава информация за DSI има тук:
Заглавие: Всичко за Elite-5..DSI и Mark-5..DSI Прочети темата от първа страница до последна.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=135" onclick="window.open(this.href);return false;

Моята едномесечна сага за сонар завърши с купуването на Lowrance Elite-5 Сонар/GPS. По-скъп е, но реших, че един път се купува, пък и намерих къде да вложа един бонус пари от работата. Да ми остане за спомен.
Сонара струва 1.100лв, с българско меню, и карта на Черно море и водоемите. Отделно стойката е около 50лв, едно куфарче 10лв, в което поместих батерията (около 40лв), сонара, кабели. Ще направя снимка, добро изпълнение за пренос от лодка до багацник на колата.

Видях и работата на MARK-5X PRO. Добре работи, всичко показва, както Elite-5, само където не е цветно. Заслужава си парите и се вмества в границата до 500лв.
Изображение
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Честито и много риба да ти показва! :D
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Моят сонар е в същият модел куфарче, купих същата стойка за сондата от магазина в краставицата (Бургас), последният долу, накрая. Стойката е МНОГО стабилна, прекрасно се хваща на транеца! Трябва да се има изпредвид, че е удачно батерията да е по средата на куфарчето, така се получава балансиране на куфарчето.

Намерих снимките, когато миналото лято правихме на Шерко сонара. Виждате в ръцете му една топка кабели, и куп проблеми след това при свързване. Ще видите какво компактно устройство се е получило. В дясна страна, отдолу, където са навите кабелите, държа КОПИЕ от документите за проверка - ЛК, капитанско, документ за собственост на лодката. Досега няма намокряне, сухи са. За всеки случай, защото Стоил минава отвреме на време да проверява в морето документи и оборудване.
GPS 1 (Medium).JPG
GPS 5 (Medium).JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

GPS 3 (Small).JPG
GPS 6 (Medium).JPG
GPS 7 (Small).JPG
Изображение
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

GPS 9 (Small).JPG
GPS 10 (Medium).JPG
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”