На палатка покрай р. Янтра - идеи и съвети?

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
Satriani80
новобранец
новобранец

На палатка покрай р. Янтра - идеи и съвети?

Мнение от Satriani80 »

Здравейте колеги. Понеже идват 3 почивни дни и решихме с жената и детето да отидем на палатка по поречието на р. Янтра. (от гр. Русе сме, но не ми се ходи на Дунава). Проблемите са няколко, като основният е , че никога не сме ходили на палатка с преспиване. Като начало имаме палатка и спални чували. :) Приемам всякакви идеи и съвети за необходими дреболии за къмпинг , както и ако може да ми кажете хубави места покрай р. Янтра. Благодаря ви предварително. :)
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: На палатка покрай р. Янтра - идеи и съвети?

Мнение от begleca_sv »

Ценово междо Свищов и Русе е мн русенлии има там с палатки като ходя.....
Обичам природата, но не само на картинка !!!
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Срещу село Кривина ,по моста за Новград вдясно.За първи път преди години точно там заведох
жената и малката щерка .Имаше каракуди ,платика и сом ,просто незабравимо .Господ тогава даже
беше изгонил и комарите.Скоро не съм ходил ,но е хубаво ако някой повтори и сподели :D Еххх спомени!!
Поздрави!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

там е опасно има падащи скали иначе есен дава риби там но е пълно с рибари смешно е да опъниш палатка ....
Аватар
Satriani80
новобранец
новобранец

Мнение от Satriani80 »

Благодаря за бързите отговори, колеги. И двете места изглеждат обещаващо на Google maps, но до петък все ще се вземе някакво решение. Дано да има кефали и щуки - това лично за мен е най-важното. :)
yavor70
новобранец
новобранец

Мнение от yavor70 »

Здравей колега ,аз със съпругата не сме запалени къмпингари но лятото и ранна есен всяка година правим 3-4 излета с преспиване за 2-3 нощи и все гледам да оптимизирам багажа но има един минимум без който къмпингуването се превръща в мъка .Та минимума според мен:
-палатка/имаш я/
-найлон който да е колкото палатката поне/ако завали/+ролка поне 10м въженце
-постелка за дъното на палатката/най-отдолу ползвам от тези сенници за слънце за кола с фолиото срещу влагата,2-3 стари одеяла или стар малък килим,надувни дюшеци тип интекс ама спуках 2 вече и им нямам вяра щото земята е твърдичка/
-спални чували/имаш ги/ и поне едно одеяло щом си и с дете
-топли дрешки-вечер и нощем се захлажда
-задължително някаква сгъваема масичка и 2-3 сгъваеми столчета
-чадър за сянка
-малка газова бутилка -сутрин за кафето /джезве задължително/и прочие и най-елементарна телена скара /вечер огън няма начин да не палишІ
-някаква ЛЕД или луминисц.лампа за осветление на бивака от акумулатора и поне 2 малки фенерчета/челници/РАБОТЕЩИ-цената им не важи важното да са изправни
-ВОДА МИНИМУМ 10л за пиене
-брадвичка,лопатка малка,нож 1-2 запалки и 1-2 кибрита и 5-6 таблетки сух спирт или нещо бързо запалимо
-Задължително-4-5 прахчета аулин/обезболяващо/,блистер аспирин,блистер парацетамол и блистер лопедиум пакетче лепенки,1-2 ролки бинт,марля
Относно място повече за почивка сред природа,а относно риболов на кантар работата препоръчвам ти яз.Йовковци
Наслука и приятно изкарване.
Аватар
Satriani80
новобранец
новобранец

Мнение от Satriani80 »

Това се казва точно и изчерпателно описание!!! :) Сърдечни благодарности, колега.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

началото на др седмица го дават слънчево аз ще съм на Ценово за 3 дена в очакване на рибки а също така скарата на мах......
yavor70
новобранец
новобранец

Мнение от yavor70 »

Няма нищо колега,със сигурност има и още нещо ,което не съм споменал но най-важното мисля е това. Пожелавам ти на съпругата и детето да им хареса,щото тогава ги печелиш за каузата риболов и излетите ти ще станат желани от цялото семейство.
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”