Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
здравеите колеги вчера ходих на язовир каравелово небях чувал за него до преди 4 5 дена но приятели ми казаха за него и реших да го пробвам.. в този язовир има потенциал и много риба за 1 вечер хванахме 6 шарана 2 амура и 3 сулки нямаше риба по малка от 2.500кг ее освен таранката
ако някой се интересува нека да пише

Колега, имаш предвид Любен Каравелово ли? Понеже той е едно блато с 50см вода и никакъв живот в него от няколко години. Или някой го е взел и зарибил.dinko92 написа:здравеите колеги вчера ходих на язовир каравелово небях чувал за него до преди 4 5 дена но приятели ми казаха за него и реших да го пробвам.. в този язовир има потенциал и много риба за 1 вечер хванахме 6 шарана 2 амура и 3 сулки нямаше риба по малка от 2.500кг ее освен таранкатаако някой се интересува нека да пише
Човека има предвид точно Каравелово до Нови Пазар.Съжелявам,че днес не се засилихме натам-защото врътнахме мощно капо на Бозвелийско.Имаше доста хора,които са на същото дереже....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Като за първи пост, доста силно изказване, ама както и да е. Пишеш "хванахме", хубаво е да уточниш колко човека бяхте и с по колко въдици. Защото ако сте били 5 човека с по 3-4 въдици, то тогава не е кой знае какво постижение. Обаче ако сте били двама с по 2-3 въдици, то тогава вече си е за хвалене.Другото което ме притеснява е размера на рибите. В началото на лятото аз също посетих въпросния язовир и също хванахме няколко шаранчета, само че не бяха по големи от 1-1.5 кг. Единия от колегите които беше с нас е местен и той твърдеше че се познавал лично с арендаторите, та вечерта докато си пиехме пиенето въпросния колега ми разказа накратко историята на язовира. По неговите думи, язовира бил зарибен преди 2-3 г. с дребни шаранчета, като казвам дребни имам в предвид по 100-200 гр. А преди да вземат язовира под аренда в него е имало само дребна таранка. Така че всеки може да си направи сметката колко са пораснали за този период. Иначе като язовир е много красив и много удобен за риболов. Лично аз отново бих го посетил, обаче след 1-2 години, като се надявам до тогава да по пораснат рибите и наистина да надхвърлят 2.5-3 кг. Единственото което ме притеснява е, че до тогава може и да няма отново никаква риба, защото нямаше ограничение на размера и броя прибрани риби а от това местните се възползваха на 100% и прибираха шаранчета големи колкото дланта ми.dinko92 написа:здравеите колеги вчера ходих на язовир каравелово небях чувал за него до преди 4 5 дена но приятели ми казаха за него и реших да го пробвам.. в този язовир има потенциал и много риба за 1 вечер хванахме 6 шарана 2 амура и 3 сулки нямаше риба по малка от 2.500кг ее освен таранкатаако някой се интересува нека да пише
Не искам поста ми да се приема като заяждане, просто споделям моето мнение за язовир КАРАВЕЛОВО.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- sardina
- научил се да хвърля
От много време никой не беше писал за Пода /или Круша/, така че в петък минах на разузнаване. Говорих с отговарящия за водоема и разбрах , че не ходят много хора, а риба се улавяла само от хора, познаващи особеностите на язовира. Въпреки това, вчера цъфнах още в 6:00 на бариерата. В 8:00 часа имах удар - шаранче около 700 гр. върнато обратно да расте. В 9:00 удари едно амурче - 2 кг. /точно/. След това имах още 3 удара на маломерни шаранчета и към 15:00 часа си тръгнах.
- Прикачени файлове
-
- Пода 30.08.2013.jpg (254.32 KiB) Преглеждано 1648 пъти
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
Преди ... може би 7-8 години любимия ни язовир беше Блъсково малкия. Пролетта собствениците бяха си го върнали, напълнили с вода (дотогава е било поляна) и зарибили с шаранчета 100-150 гр. До края на август бяха кило, до октомври по 2 кила, люспест шаран с цвят на златната рибка, без грам мазнина. Нито преди, нито след това съм виждал някъде подобна порода.rado25 написа:.....Другото което ме притеснява е размера на рибите. ... язовира бил зарибен преди 2-3 г. с дребни шаранчета,... по 100-200 гр. ...
Рап66 в момента на Блъсково (малкия) язовир дава само таранка до около 700-800г някаде няма и помен от шарана за жалост
Мене ме интересува дали някои е ходил към онова малко гиолче по пътя за Трастиковския язовир (преди години беше пълно с шаранчета и едра каракуда и тук так толостолоб ?? казаха ми че е пуснат свободно и излизало едра таранка споделете ако знаете нещо че утре за там съм се запътил
снимката е от предната седмица на Ченге излезе само тази сулка която си плува обратно в водата и малки платики и таранки слаба работа общо взето водата е доста паднала !

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Вчера бях с трима мои приятели на Звънец.От 6.20 до 13.00 часа резултатът беше трагичен - четири попчета,четири таранки и един рак
. При колегите около нас положението беше същото
.

В събота направих риболов на яз. Цонево - ръкава под с. Струя с двама "помагачи" единия на 8-ем другия на 12 год. ...
Риболов имаше на "късо" ... на 4 метровите въдици "помагачите" ми направиха доста приличен риболов имат уловени по над 40 уклея и бабушки (те си ги броят за да се състезават) ...
Излязоха много маломерни платички (върнати веднага в язовира и не участвали в броенето ) ...
Моите опити на дистанция 10-11 метра претърпяха пълен провал - въпреки вкараната захранка и стрелба с червеи и сладка царевица имах само един удар на прилична каракуда ... (а дълбочината беше отлична 4,6 м) ...
Минах на късо ... и уклеите бяха буквално гол за гол ... като при активното хранене извадих и няколко мерни платики ..
След това реших да пробвам на 23-25 метра от брега на фидер ... на 5-6 бели червея си взимаха редовно платики ... но за съжаление не особено едри
Ако някой, е ходил под гробищата на Ченге ... и има желание да сподели резултата ще ми е интересно ...
Приятен риболов
Риболов имаше на "късо" ... на 4 метровите въдици "помагачите" ми направиха доста приличен риболов имат уловени по над 40 уклея и бабушки (те си ги броят за да се състезават) ...
Излязоха много маломерни платички (върнати веднага в язовира и не участвали в броенето ) ...
Моите опити на дистанция 10-11 метра претърпяха пълен провал - въпреки вкараната захранка и стрелба с червеи и сладка царевица имах само един удар на прилична каракуда ... (а дълбочината беше отлична 4,6 м) ...
Минах на късо ... и уклеите бяха буквално гол за гол ... като при активното хранене извадих и няколко мерни платики ..
След това реших да пробвам на 23-25 метра от брега на фидер ... на 5-6 бели червея си взимаха редовно платики ... но за съжаление не особено едри

Ако някой, е ходил под гробищата на Ченге ... и има желание да сподели резултата ще ми е интересно ...
Приятен риболов

Не щя ... не щя ... не щя .... че кат спря 

rado25 написа:Като за първи пост, доста силно изказване, ама както и да е. Пишеш "хванахме", хубаво е да уточниш колко човека бяхте и с по колко въдици. Защото ако сте били 5 човека с по 3-4 въдици, то тогава не е кой знае какво постижение. Обаче ако сте били двама с по 2-3 въдици, то тогава вече си е за хвалене.Другото което ме притеснява е размера на рибите. В началото на лятото аз също посетих въпросния язовир и също хванахме няколко шаранчета, само че не бяха по големи от 1-1.5 кг. Единия от колегите които беше с нас е местен и той твърдеше че се познавал лично с арендаторите, та вечерта докато си пиехме пиенето въпросния колега ми разказа накратко историята на язовира. По неговите думи, язовира бил зарибен преди 2-3 г. с дребни шаранчета, като казвам дребни имам в предвид по 100-200 гр. А преди да вземат язовира под аренда в него е имало само дребна таранка. Така че всеки може да си направи сметката колко са пораснали за този период. Иначе като язовир е много красив и много удобен за риболов. Лично аз отново бих го посетил, обаче след 1-2 години, като се надявам до тогава да по пораснат рибите и наистина да надхвърлят 2.5-3 кг. Единственото което ме притеснява е, че до тогава може и да няма отново никаква риба, защото нямаше ограничение на размера и броя прибрани риби а от това местните се възползваха на 100% и прибираха шаранчета големи колкото дланта ми.dinko92 написа:здравеите колеги вчера ходих на язовир каравелово небях чувал за него до преди 4 5 дена но приятели ми казаха за него и реших да го пробвам.. в този язовир има потенциал и много риба за 1 вечер хванахме 6 шарана 2 амура и 3 сулки нямаше риба по малка от 2.500кг ее освен таранкатаако някой се интересува нека да пише
Не искам поста ми да се приема като заяждане, просто споделям моето мнение за язовир КАРАВЕЛОВО.
Преди месец имаше много измряла каракуда на Каравелово! Буквално хиляди бяха обърнали коремите по брега! Това ме отказа последния път, когато бях планувал излет там. Иначе язовира е прекрасен, държи хубава риба, но смятам да го посетя отново чак към средата на месеца.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Събота и неделя бяхме на Николаевка с един приятел както го планувахме, бяхме пълно капо .. само един маломерен шаран който си плува обратно, общо взето беше пълна цигания с извинение, бяхме около 30 40 човека общо на язовира вечерта като метнаха едни чалгии едни музики, викания и още какви ли не простотии, и не стана никакъв риболов.. иначе до нас имаше един изваден шаран към 2.5 3кг и друг към 1.5 и така...
Здравеите,може ли да ми обясните къде е това Каравелово и какви са условията а, относно Цонево на1.09 неделя срещу Чудните скали платики на торен червей.Ако някои се интересува от водоемите около Провадия да пише.Аз лично в момента търся информация за яз.Стоян Михаиловски,Лиси връх,Преселка.
kolega qzovir karavelovo se namira pytq za novi pazar mejdu selata karavelovo i krasen dol .. za po gorniq komentar na kolegata koito se zaqjda neshto informaciqta ti e greshna ima si ohrana koqto mina vhera 3 pyti da me proveri..
Колега вчера бяхме на ракава до гробищата на ченге риболов имаше но до 12х после всичко замря. Ловихме на директни с торен червеи изкарахме 8 прилични таранки,платика и червеноперкаKrokodil написа:В събота направих риболов на яз. Цонево - ръкава под с. Струя с двама "помагачи" единия на 8-ем другия на 12 год. ...
Приятен риболов

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.