Ден 4 на Жребчево

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Ден 4 на Жребчево

Мнение от Redimido »

Продължава да върви тегав риболов тука. Поради вятъра днес в играта пак бяха само фидер, шаранджийка и спининг. От към мирна риба мнооого слабо днес. Не знам дали не се повлия от силния вятър и вълнението, но освен една каракуда - 600 гр и една платика, със 100 по-малко...нищо друго не успяхме да хванем. По едно време ми писна и оставих Ели при въдиците да дебне, а аз хванах спининга да пообиколя малко. Добре че го направих, че иначе беше пълна скука. Сложих един спинър на SPRO и си заобикалях един залив...и резултата не закъсня - нещо, от което естествено ще ме боли дълго време. На метър от брега пред една скала ми задържа - засечка и в краката си видях, най-големия костур, който съм виждал някога...беше повече дебел отколкото дълъг...сърцето препусна като циганска каруца през село...естествено, изпуснатата риба е най-голяма, ама тоя изрод си беше поне 2 кила...от страх да не скъсам, че бях тръгнал без кеп, а и с монофил 0,20...го дръпнах на брега, скочи един път и се откачи, добре че не се пребих по ония ми ти камънаци....хвърлих спининг, хвърлих всичко и благослових къде що имаше! :finga: Като се свестих рекох да хвърля пак там и пак със същата примамка и след второто замятане - щука, пак от ония малокалибрените...снимка и обратно. Продължих, сменяйки примамки и щуките си вървяха, само се върнах при Ели за едни кохери, че не ми се оставаше без пръсти :) И така - всичко си плува, аз долу горе се поуспокоих, ама и утре е ден - ще го мислим...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Ден 4 на Жребчево

Мнение от MITKO70 »

Така е колега и при нас на яз.Сопот,вятър втори ден,тегава риба от всякъде .По някоя литрова каракуда,и това е.Вие пак сте направили кефа със зъбатките,при нас бялата никаква я няма.
Важното е ,че си правим почивката с всички екстри :wink: :drinkers:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Е,при тоз вятър нали неси валат...Хубав излед и борбени риби-какво повече... :smt023
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Утре по голям късмет. Успех.
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

важно е че не си капо имало е рибки :D :drinkers:
Хвани и пусни не бъди алчен
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Чакаме продължението...........
Хубав риболов!!!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:smt023
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Както и по горе, поне не си капо, а инак позната история, точно кога ти дотрябва кеп и него го няма :wink: . Късмет и успех.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Ден 5-ти..от към мирна риба става все по-голямо мъртвило...не ми се ловят бабушки и това е :) Решихме до обед ако не дава както трябва, да събираме и да посветим следобеда на разходки и фотография...та това е един от тези дни...платика - 0, каракуда 0, шаран - 0. Бабушки бол! Всичките по една педя...дано да пораснат до другата година :) С оглед на вчерашната слука на спининг и днес я подкарах така...докато не останах без двете си най-резултатни блесни - Мепс Лусокс и спинъра на Spro...И все пак предоволен - 20-тина щуки, и 5 костура...Казвам 20-тина, защото след 10-тата спрях да ги броя, а и не ги прибирам, че да направя рекапитулация. Просто атакуваха на поразия гадинките, явно им набарах цаката. Честно казано, много се изкефих - не съм спинингист - ама много голям адреналин дават тез щуклета. Дърпат, ама дърпат...По едно време почнах да си свирукам от кеф - направих кавър на Deep Purple...и вместо Smoke on the water...беше Pike in the water... Но това му беше, не сме тръгнали подготвени за спинингов риболов, още повече че не е това основния риболов, който практикувам. От петте издрънчаха и 3 доста сносни костура - 1,2 кг трите...които обаче си прибрах - Ели обожава костурско ;) След обхода и загубата на блесните...седнах да гоня дивото на фидера и мача...бабушки...ей няма отърване от тез гадини :) Та така - риболова продължава - импровизирано...утре ще съм на едно друго място и ще видим как ще е там.
Последно промяна от Redimido на Сря Сеп 04, 2013 12:19 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

Колега, отчайващо звучи, но ще се присъединим с едни приятели на Жребчево на 6-ти..ако сте все още там, може да завъртим по един спининг заедно, пък току-виж нещо по-интересно излезе.
Желая ви успех и на слука!
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
batzeto
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batzeto »

Redimido написа:Ден 5-ти..от към мирна риба става все по-голямо мъртвило...не ми се ловят бабушки и това е :) Решихме до обед ако не дава както трябва, да събираме и да посветим следобеда на разходки и фотография...та това е един от тези дни...платика - 0, каракуда 0, шаран - 0. Бабушки бол! Всичките по една педя...дано да пораснат до другата година :) С оглед на вчерашната слука на спининг и днес я подкарах така...докато не останах без двете си най-резултатни блесни - Мепс Лусокс и спинъра на Spro...И все пак предоволен - 20-тина щуки, и 5 костура...Казвам 20-тина, защото след 10-тата спрях да ги броя, а и не ги прибирам, че да направя рекапитулация. Просто атакуваха на поразия гадинките, явно им набарах цаката. Честно казано, много се изкефих - не съм спинингист - ама много голям адреналин дават тез щуклета. Дърпат, ама дърпат...По едно време почнах да си свирукам от кеф - направих кавър на Deep Purple...и вместо Smoke on the water...беше Pike in the water... Но това му беше, не сме тръгнали подготвени за спинингов риболов, още повече че не е това основния риболов, който практикувам. От петте издрънчаха и 3 доста сносни костура - 1,2 кг трите...които обаче си прибрах - Ели обожава костурско ;) След обхода и загубата на блесните...седнах да гоня дивото на фидера и мача...бабушки...ей няма отърване от тез гадини :) Та така - риболова продължава - импровизирано...утре ще съм на едно друго място и ще видим как ще е там.
Колега от това ,което си написъл стигаш до един извод ,дето е ясен.Зае......шшшш мирните риби и натегаш на ХИЩНИКООООО :lol: :lol: :lol: .Аз поне така направих отдавна.Няма захранки,царевици,чирвей,изтегляне на пръчки,камбани,сигнализатори и още мого многоо....щуротий :lol: :lol: :lol:
А забравих да ти кажа,че сега, като дойдеме за състезанието ще спре и ХИЩНИКОООООО :lol: :lol: :lol:
Поздрави и наслука !!!!!
Зависим от риболова !!!!!
nedyalko1
новобранец
новобранец

Мнение от nedyalko1 »

А какво е това състезание и кога ще се проведе?
batzeto
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batzeto »

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 34&t=59377" onclick="window.open(this.href);return false;
Зависим от риболова !!!!!
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

ДЕН 6 - днес риболова определено вървеше доста по-добре. Вятъра спря и рибата се раздвижи. Обаче така и не успявам да направя добър риболов на мач - основната ми зарибявка. Хем на дълбочина ловя и пак не е това дето искам...рибите са доста дребни...но днес поне имаше и каракуди, та дърпаха малко повечко. Събрах ги на сладка царевица и захранка 12х3 на Филстар Универсал с доста кастери и атрактор карамел. Но дребнички по 100-200 грама и редки. Бабушките по педя са напаст. На фидера беше играта днес...морунажи доста големи...почти няма под половин кило и по някоя зачетна червеноперка. Резултат 7,245 кг със 18 риби...4 за вечеря, 14 за доизрастване във водата. Утре ми е последен ден, надявам се като за финал да се разпиша с по-пълен живарник.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”