Първи рибки с новият ми спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
svilenvs1971
новобранец
новобранец

Re: Първи рибки с новият ми спининг

Мнение от svilenvs1971 »

Колега,таман разбрах че,не било на хубаво да минеш под онова шареното.
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Vid написа:защо не опиташ на джигови примамки?? Шансът са удариш едър екземпляр е по голям, а защо не и някоя сулка...
Тук си прав колега Вид,замислям се доста пъти върху използването на джигове в тези условия,но си мисля че все още ми е малко ранко за тях,понеже с блесните съм що годе вече ок,но при воблерите имам още много какво да уча,та си мисля и за джигови примамки,но май не им е дошъл още реда.
svilenvs1971 написа:Колега,таман разбрах че,не било на хубаво да минеш под онова шареното.
Хаха знам знам :lol:
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stankof написа:
Vid написа:защо не опиташ на джигови примамки?? Шансът са удариш едър екземпляр е по голям, а защо не и някоя сулка...
Тук си прав колега Вид,замислям се доста пъти върху използването на джигове в тези условия,но си мисля че все още ми е малко ранко за тях,понеже с блесните съм що годе вече ок,но при воблерите имам още много какво да уча,та си мисля и за джигови примамки,но май не им е дошъл още реда.
Ще те изкуша да ги помъчиш на джиг, може би ако допълня- и баба ми ще ги лови на блесни...., за воблерите, няма кво толкоз да учиш..., има ли риба ще я уловиш..., в болшинството от случаите тя се самозасича, особено ако си с по твърда и бърза пръчка :lol: Докато за джига..., тръпката е невероятна - много се пробват, но не са много тези дето ловят успешно. Тук е нужно да имаш идеално балансирана линия, която да ти позволи да усетиш и най мимолетните удари. От собствен опит мога да споделя, че сулки от по 4-5 кг. удрят подобно на уклейки и идеята на цялото занятие е да усетиш удара в ръцете си и да направиш прилична засечка..., иначе я пиши бегала.... (това не е като улова с жива стръв дето при риболов на бяла се отпускат аванси и пр..., т.е. рибата като усети гумата в устата си я изплюва за секунда и ако няма бърза засечка.....)
При риболова на джиг всичко е.... в ръката.. Т.е. ако нямаш усет в ръката и бърза засечка, нищо няма да уловиш. Имам един приятел тук от форума от Д-град, който от заклет шаранджия стана най изкустния джигист, докато ние се мъчим да уловим нещо само му гледаме праха...., ама тВа друга тема...
Та вече, много рядко ползвам примамки различни от джиг по язовирите при риболов от брега де. По реките, е коренно различно..

п.п. Най неприятното при бреговия джиг е, че той е сравнително статичен и движението и в рЪките и краката е почти никакво, но същевременно очакването за някъФ дори мимолетен удар ти държи адреналина доста нагоре..... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Много хубав репортаж, сефтосване и снимки! :)
Като чуя Родопите и веднага асоциацията ми е красота!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”