Батак,Доспат,Беглиците и Широка поляна

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Батак,Доспат,Беглиците и Широка поляна

Мнение от pacho69 »

Здравейте колеги, няма как да не споделя малко емоцийки с добри приятели през почивните дни на Цигов чарк. Средата на Август бях на моренце в Дружба. Точно средата на почивката ми се обажда бай Стоян (кумеца) и вика, абе куме по празниците Септември сме резервирали едно хотелче на Цигов чарк, що не вземеш да се включиш? Без много да му мисля и без хич да питам жената, направо се съгласих, ми как инак? Цигов чарк - язовир Батак, цър пър, риболов....да не говорим, че в тази посока не бях пътувал, има няма 1 месец :lol: (Бях по Велинград края на Юли). Смотолевих нещо на жената, ама тя нали е за пукница- вика, няма проблем бе отиваме, даже ше вземем и Доктора с жена му (наши френдове от София). Доктора дорде му пошепнах за какво иде реч и без да му мусли обяви благоволението си за излета. Та наближиха празниците, понакупих разните му захранки, чревеи миризми и тям подобни, натоварих Окатвията, вземахме дофтора и в Петък сабале отпрашихме за Цигов чарк. Пристигаме, бързо настаняване и беж към гьола с кумеца, а гьола ма хубав, голям, народ - гъз до гъз гъста гора. Бяхме поразпитали, къде какво, а и кумеца бе още от четвъртък там, та единодушно се отправихме към стената, малко след нея се озовахме на нещо като заливче. Без много да се бавим въдиците във водата и зачакахме голямото ловене. А язовира ни посрещна така:
Изображение. Не мина много време и кумеца заби първия костур, викам те сега ги отепахме, да ама не. За целия следобед един костур и аз хванах голем рак (снимки допълнително, че се обработват). Появи се вятър, вълни абе тегаво. Та се преместихме на втичалото, ама водата паднала много, мръсотия, умрял плъх във водата, абе грозна картинка. Така мина Петъка. Разочарован от петъшкия следобед, хич не ми се ходеше за риба. С доктора набързо решихме, че требе да си спретнем едно барбекю, не къде да е ами в Триград. Зехме жените, запалих колата и тръгнахме към Доспат, там купихме мезалъци и отправната точка ни очакваше ТРИГРАД. Гоуемо пътуване беше, минахме села и паланки, тук Триград, там Триград, нема го, по едно време се озовахме в посока Ягодинската пещера, а там народ няма минаване. Хубавите местенца за купонясване останаха далеч зад нас. Нервата ме разтресе, ама нали требе да си угодим на лакомията, тръгнахме нагоре към село Буйново, пътя ужасен
Изображение. Дупка до дупка и до нея пак дупка....най-накрая намерихме една поляна и се почна:
Изображение, запалихме тенекето и наслагахме пържолите Изображение
Изображение
Та ядох пържоли и пих бира на 5 км от Гръцко... :lol:
Времето ни притискаше и рехихме да се връщаме към Батак, по пътя поснимахме малко красотите на Родопите Изображение, ИзображениеИзображение.
По пътя обратно, реших да почерпя инфо за риболова на Широка поляна, голям и малък беглик
На Широка поляна имаше доста народ, спряхме на две три места и информацията беше обнадеждаваща - костур, караконджули и червеноперки. Малко по-надолу се фотахме и на големия Беглик
Изображение. Информацията за риболова тук беше оскъдна, просто нямаше рибари наоколо :lol: . На малкия беглик, основно залагаха на хищник - костур на рибе и щука на тапа. Направих бърза оценка на обстановката и решението бе взето - Петък сутринта рано, рано заминаваме с кумеца и бат Емо на Широка поляна. в 5.45 Петък сутрин термометъра в колата показваше -2 градуса. Отбихме от пътя разтоварихме багажа и се почна с монтажите и захранването.
Изображение метнахме 3-4 дъна - фидер на бял, торен, царевица и микс.Изображение. Резултата не закъсня, малко преди 7 часа извадихме два костура - на дъно и на плувка, после тръгна и каракудата на торен. Пуснахме и по една плувка на рибе, пак костурчета а на едното дъно удари и червеноперка. Рибите бяха с ето такива размери.Изображение. Около 9.30 костура се изгуби, имах две късания на фидера, още един караконджул и дойде време да събираме. И нямаше как-трябваше да се прибираме в София. За мен бе перфектен уикенд с приятели, цър пър и черешката на тортата - малко но разнообразен улов.
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Re: Батак,Доспат,Беглиците и Широка поляна

Мнение от gotra »

Браво на компанията!Риболов с приятни хора какво повече!Все така!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
rosenvpetrov1973
новобранец
новобранец

Мнение от rosenvpetrov1973 »

разкошно
прекрасен излет
Аватар
anton jambol
фен клуб-скобар

Мнение от anton jambol »

:smt023
Хвани и пусни не бъди алчен
Аватар
Rex Hunt_2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Rex Hunt_2 »

:supz: :smt023 :smt038
Все едно и аз бях там!
Поздрави,
Rex Hunt_2
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

И добрата новина не закъсня, днес по ТВ имаше репортаж, точно за този път Ягодино - Буйново, стана ясно че е намерено финансиране. инак аз се накефих от Широка поляна и смятам скоро да го посетя за 3-4 дни с палатката (малко ше е студено, ма то пълно щастие няма) Ето я снимката с Рачо осмокрачо от Батак
Изображение
По-голям шаран от рибаря няма...
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Перфектна организация.
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

:drinkers: :smt006 :partyman:
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

:supz:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”