СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Re: СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети

Мнение от rikitikitavi »

Браво за майстора. всяка година пуска по една красива българска риба, колкото да покаже колко още има да учим.

Следващата да е гофан с една опашка по-тежък
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
ruslani4
новобранец
новобранец

Мнение от ruslani4 »

baretata написа:Роска , а как се гмурка на 10+?
:weedman: :weedman: :weedman: :weedman: :weedman: :weedman:
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Благодаря за поздравленията момчета!!!
Истината е, че това си е чист късмет за мен. Всеки един от вас може да я вземе тая риба само да я срещне, но Руслан е прав, че за да биеш хищници трябва да си влязъл за тях а не за друго. Примерно в момента когато се появиха над мен точно пред мен си пасяха 5-6 хубави платерини, но аз гледах нагоре с надежда да мине лефер, то пък дойде торук. Появиха се като силуети и в първия момент си помислих, че е мираж, толкова големи изглеждаха в контражур. В събота беше пълно с платерина от 8 до 18 метра, но имаше и врани, змариди, хиени, паламуд и въобще си беше един много рибен ден и реших да се оглеждам само за лефер и паламуд. На всяко гмурене гугуткане, чукане с дръжката по камъни, без да се притеснявам, че платерината се плаши и бяга, аз търсех друго.
fishermann2 написа:...
Я кажи,как се овладява напъна на една такава прободена риба под водата и то на 15 метра?...
Докато изляза разви половината макара, което ми подсказа, че изстрела е много лош. Притесних се да не я загубя и започнах да събирам въжето много бавно, около 10 минути съм го събирал а може и повече... През цялото време напъваше, но все по-слабо явно от загубата на кръв и най-накрая ми беше в ръцете.
Аватар
rikitikitavi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rikitikitavi »

благодаря за споделената информация. Даде ми много насоки за размисъл и много идеи за експерименти във водата.
наслука
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Благодаря още веднъж на Руслан и на Юли, че споделят, вярно е че всеки може да достигне до такива висини само да го пожелае и да се потруди, но вие момчета сте неуморни много работите и много постигате.
Ето скромно и от ме днес на Фичоьза. последната най-хубавата я взех благадарение и на споделеното от Юли. бях я ударил лошо щот не се целя и кат дръпна въжето разви 10 метра от макарата аз уж не бързах да я хвана и спокоино хванах въжето. Тогава я видях да ляга и я натиснах след това дори и не заредих мисля, че бях си взел това което искаше да ми даде морато.
1239453_4920962915734_1147983181_n[1].jpg
1239453_4920962915734_1147983181_n[1].jpg (50.95 KiB) Преглеждано 1239 пъти
1240091_4920963275743_372095255_n[1].jpg
1240091_4920963275743_372095255_n[1].jpg (58.51 KiB) Преглеждано 1239 пъти
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Поздравления Бояне! Платерината ударена ли е в корема е по-добре да остане на кордата иначе на стрелата при мятането се къса и бяга. За да остане на кордата или пускаш харпуна ако е без макара и оставяш всичко долу или си хващаш стрелата след като е минала през рибата и излизаш с нея нагоре. Разбира се не винаги имаме възможност за това.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Благодаря, Юли! Днес добре, че беше над пясъчно дъно щот сега като се замисля как влачеше стрелата ако беше друго дъно щеше да стане зан рибката. Днес скъсах една не помня от кога не ми се беше случвало.Но това ми е било и за урок.А и Ники каза да ги целя по добре а не в коремите.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Юли, поздравления за улова! Голям дзвер! Аз се отчетох по-скромно.

Изображение
Изображение
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

И твоето е дзвер Юри, на скара е супер, да ти е сладко :)
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Понеже при нас няма такива класни риби, бием платерини и кефали.
Прикачени файлове
08092013644.jpg
08092013644.jpg (1.65 MiB) Преглеждано 1107 пъти
Пашата обича смелите.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Не биете, ами пребивате :). Бравос!
Изображение
Аватар
stoikov
новобранец
новобранец

Мнение от stoikov »

Много ти е дълъг кукана бе, колега ! Ама още има място. Браво!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Не е дълъг, ама по едно време се наложи да го удължа с около 40 см.
Пашата обича смелите.
МИРО Варна
новобранец
новобранец

Мнение от МИРО Варна »

Следващия път да отпуснеш още поне 20 см.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Поздравления Барета пострелял си добре! Аз пак да слушам какво казват големите за нагласата и ето какво се случи.
От известно време май не стрелям по малки риби и наистина виждам повече големи, но когато спра и по тях какво ли ще видя. Та вчера бях само с настройка за рапани и миди и немислех за платерини много. Ма как да не мислиш, като почнат да те обикалят и да се чешат в харпуна. Та за 6 часа имах три изстрела два пъти не издържах и гръмнах, но не бях точен пробвах и далечен изстрел. Правех тренировките за дълбочини и време. Бях легнах не до камък както обикновено, а над него стоя и си броя видимост 3-4м. Две глави се показват от нищото. Идват право към мен. Големи са, май са кефали имат големи глави, но плуват бързо, за миг и са пред лицето ми. Опулвам се не са кефали, но са зад стрелата издърпвам леко харпуна, но от адреналина нещо изтропвам. Миг картина за снимка в профил и газ към синевата. Опитах да натисна спусъка, но и той като ума зацикли изпратих ги с поглед и надежда пак да ги срещна. Това на 8-9м. Първата ми среща с морски вълци разпали в мен огън, които не беше горял отдавна. Сега си вадя изводи и поуки от случката и продължавам да чета и да се подготвям за следващите срещи. Всичко е важно както казвате и не трябва да си пропуска, но само тогава, когато се прави без да се мисли се достига до онова състояние на спокойствие.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”